Pokalbis prasidėjo nuo pinigų temos. Niekam ne praslaptis, jog karantinas itin stipriai paveikė šou verslo atstovus, ne išimtis buvo ir Zvonkų šeima. Katažinos teigimu, jos vyras kompozitorius Deivydas Zvonkus dabar miega vos po dvi valandas per parą, nes dirba net su trimis TV projektais. Tačiau tai visai nereiškia, kad šeima gali sau leisti keliones į Maldyvus. Dainininkė sako, jog jiedu su vyru skaičiuoja kiekvieną centą.

„Nors ir teko ypatingai stipriai susiveržti diržus, bet mes niekada neskaičiuodavom, kiek kuris uždirbam. Įplaukų yra, dar turim iš ko gyventi, bet neišlaidaujam į kairę ir į dešinę. Svarstom dėl kiekvieno didesnio pirkinio. Dažniausiai nusprendžia mano vyras, o aš labiau vykdytoja esu. Bet darau įtaką jo sprendimams vis tiek. Man patinka, kad mano vyras už mane protingesnis, labai juo pasitikiu. Šiemet bus dešimt metų, kai mes kartu ir man žiauriai smagu“, - sako K. Zvonkuvienė.

Tačiau ji teigia, kad nors šiuo metu vienintelis šeimos biudžeto pildytojas yra Deivydas, jau netrukus pradės uždirbti ir jųdviejų keturmečiai vaikai.

„Man nepatinka influencinti, nesu Instagram žmogus, bet mano dukra, neabejoju, bus influencerė. Jai tai taip patinka! Aš tai atidirbu, kiek reikia, kartais tai taip pat yra pinigų šaltinis, bet dukra Kornelija yra visa į mane. Sūnus Donatas – Deivydo vaikas, intravertas ir jam tokie dalykai tolimi. O jai tik duok pasimaivyti, pasifotografuoti. Ir ji nepavargsta. Bet reikalauja už tai dar ir prizo – važiuojam į žaislų parduotuvę ir ji išsirenka tai, ko nori. Ir išrenka kažką broliui“, - teigia dainininkė.

Katažina pasakoja, jog net ir būdama 30-ties, dar nebuvo pasiruošusi santuokai. Ir tik sutikusi Deivydą suprato, kad tai yra tas žmogus, su kuriuo nori žengti prie altoriaus. Atlikėja džiaugiasi, jog mama ji tapo brandžiame amžiuje. Prieš tai 10 metų dirbusi su vaikais, būdama mokytoja, ji šiomis pareigomis visiškai nesimėgavo.

„Viskas buvo gerai, bet kai neklausydavo, mane taip erzindavo... Tekdavo tvardytis, nors mane augino kaip katalikę, kaimo vaiką – tą ar aną daryti reikia, privalai, o tavo norai būdavo kažkur antrame plane. Atsikeldavom, pažiūrėdavom į oro sąlygas ir žinodavom savo tos dienos darbus. Norint išvažiuoti padainuoti, man tekdavo kiek pagudrauti, daugiau padirbti, o po to gaudavau tai, ko noriu aš. Dabar, auginant savo vaikus, noriu, kad jie laisviau reikštų savo nuomonę, nebijotų, nebūtų muštruojami. Bet mano vaikystė mane užgrūdino, tapau labai pareiginga“, - pasakoja Katažina.

Ji neslepia, kad mokykloje patirdavo daug skaudžių patyčių. Prieš pradedant eiti į pirmą klasę, Katažiną tėvai nusprendė nuskusti plikai. Nes neaugo plaukai. Sako, kad mama buvo išbandžiusi viską. Net trynė galvą svogūnu.

„Tada viena kaimynė patarė, kad galvą reikia visiškai plikai nuskusti. Buvo vasara, bet niekas nepagalvojo, kad tuoj rugsėjo 1-oji. Ir dabar save pamenu – rankoje trys gvazdikai, ant galvos skarelė. Bet juk vaikai negailestingi. Už manęs sėdintis berniukas nutraukė tą skarelę, to pakako. Tai buvo didžiausia mano gyvenimo trauma. Bet tuo pačiu – ir postūmis tapti tokia, kokia esu šiandien. Kai mama manęs laukėsi, abu su tėčiu tikėjosi berniuko. Nes prieš tai jau augo dvi dukros šeimoje. Kiek paaugusi klausiau tėčio – juk norėjai sūnaus, tiesa? Patvirtino. Tačiau paklausus, ar kada pasigailėjo, jog gimiau aš, jis sakė, kad niekada. Ir dabar kalbėdama apie tai graudinuosi, nes tėtis visą gyvenimą buvo „grauduliukas“, o mama – ta, kuri laikė šešis namų kampus. Bet jis buvo ta ramybė, atsvara. Ir supratau, kad Zvonkus būtent ir yra panašus jį mano tėvą“, - braukdama ašarą kalbėjo Katažina.

Ji pasakojo, jog prieš santuoką su Deivydu nemažai kankinosi – tuo metu lietuvių ir lenkų santykiai buvo įtempti, dainininkė ieškojo neišsiskyrusio vyro, o gavo tokį, kuris dar ir su gan spalvinga praeitimi. Be to, D. Zvonkus buvo pirmas vyras, su kuriuo Katažina apsigyveno, o tai nekatalikiška. Teko išlieti nemažai ašarų, „pabėgti“ keletui dienų pas tėvus į kaimą ir net eiti išpažinties, kad įsitikintų, jog elgiasi teisingai.

„Nustojau bandyti jį keisti, kai supratau, kad tai tikrai mano žmogus. Nustojau tempti jį į bažnyčią, bet dabar visa šeima šventes sutinkame būtent ten. Mes nesipykstam, nekeliam balso, jei nesutariam dėl kažko, susėdam ir pasikalbam. Bet židinuko kurstytoja dažniausiai šeimoje esu aš. Man iki šiol keista, kaip jis ištveria, nes aš esu streso kamuolys“, - juokiasi Katažina ir džiaugiasi, kad nei ji, nei Deivydas, jie vienas nuo kito nepavargsta.

Žiūrovės paklausta, ar kada nors jautė depresyvias mintis, atlikėja sako, kad tik dabar iš jų jaučiasi besivaduojanti.

„Aš dabar jaučiu kažkokią šviesą. Viena psichoterapeutė man sakė, kad žmonės apie 40-tus savo gyvenimo metus tampa mažiau viskam atsparūs. Buvo momentas mano gyvenime, apie kurį dar niekam nepasakojau. Kai atrodo, kad turi viską, bet jautiesi nelaiminga. Visi rašo komplimentus, o tu jautiesi nelaiminga. Pradedi vaidinti geresnę, negu esi. O to jausmo negaliu pakęsti, nes nesu tokia. Anksčiau atidirbdavau tris dienas vestuvėse, po 12 valandų ir nepavargdavau, miegodavom autobusiuke, ir tai atlaikydavom. O dabar, kai tau jau tuoj 41-eri, norisi to paties tonuso, bet suvoki, kad nebus taip, kaip buvo. Tenka susitaikyti, kad ateitis bus kiek kitokia.

Ir kai gimė vaikai, man buvo labai sunkus periodas, nes norėjau visko ir dabar. Norėjau būt gera mama, gera žmona, gera šeimininkė, kuria tikrai nesu. Norėjau būti ir gera dainininkė, grįžti į savo formas, po dvynukų, iš karto, nors man buvo 36-eri. Genai, hormonai sako visai ką kita. Dabar man atrodo, kad man buvo pogimdyvinė depresija tuo metu. Buvo susirūpinęs ir Deivydas, ir mano sesuo, kuri bandė grąžinti į protą, jog save pasaugočiau, pataupyčiau. Visi matė idilę – vaikai sveiki, viskas gerai, o realybė buvo kitokia.

Naktys bemiegės buvo beveik dvejus metus. Kai buvo jau labai labai blogai, paryčiais skambindavau Deivydui ir sakydavau, kad iššoksiu iš devinto aukšto. Atrodė, kad tuoj išprotėsiu. Abu vaikai klykia nesavais balsais, o aš buvau įsikalusi į galvą, kad negaliu savo rūpesčiais apkrauti kitų, turiu susitvarkyti viena. Po bemiegės nakties ryte su „Pop Ladies“ važiuoji į Palangą pakoncertuoti, tada parvairuoji 4:30 val. ryto ir toliau krūtimi maitini abu vaikus vienu metu... Stresas, jaudulys, pareiga buvo labai stiprūs. Dar labai norėjau pasirūpinti vyru, kad jis būtų sveikas. Ir aš save išdalinau visiems, o namo, pas savo pačius brangiausius, grįžtavau depresijos būsenoj.

Tada Deivydas pasisodino mane ir pasakė, kad nebegali manęs tokios matyti. Pasiūlė samdyti pagalbą, nes tarp puodų gera mama būti nesugebėsiu. Bet tai užtruko ir tik dabar baigiu išsivaduoti iš šio jausmo“, - guodėsi K. Zvonkuvienė.

Ji neslėpė, kad prireikė ne tik daug laiko, bet ir specialistų pagalbos, o vėliau suprato, kad šeimai tereikia vieno – kad jos pačios akys spindėtų. Sunkiausia Katažinai buvo sau pripažinti, kad ji viena pati nesusitvarko ir ji nėra supermoteris.

Sulaukusi klausimo apie skandalą, kuris kilo pirmojo karantino metu, kai Katažina buvo nufotografuota išeinanti iš grožio salono (tuo metu profesionalios grožio paslaugos buvo draudžiamos), ji džiaugiasi, kad tik dabar, po metų, gali taip ramiai apie tai kalbėti.

„Žmonės pastebi labai daug keistų momentų ir juos susieja. Pavyzdžiui, kad į saloną ėjau su vienokiu manikiūru, o kitą dieną į Instagramą įkėliau nuotrauką jau su kitokiu. O nuotrauka buvo prieš mėnesį daryta. Bet kalbant apie konkrečiai tą įvykį, mano draugė yra kosmetologė, pas ją lankausi nuo 16-kos metų. Ji neturi grožio salono, tik kabinetuką, kurį nuomoja. Ir ten yra „geri“ kaimynai, kurie ją akylai stebėjo ir viską fotografavo.

O man karantinas įteikė dovanėlę – išbėrė veidą taip, kad negalėjau net miegoti. Paskambinau jai, paprašiau kokių priemonių, kad tik pagelbėtų. Ji tvarkėsi tame savo kabinete ir pakvietė atvažiuoti pasiimti kremų. Tada mus ir nufotografavo. Buvo karantino pradžia, visi labai jautrūs, ėmė skambinėti žurnalistai. Esu tikrai labai pareiginga ir laikiausi taisyklių, nevaikščiojau po klinikas, nestovėjau eilėse. Nuėjau pas draugę kremų pasiimti. Žmonės išpūtė burbulą. Ir labiausiai gaila buvo draugės, kad ji nepadarė nieko blogo, o gavo tiek priekaištų. Gal nebuvo geras mano sprendimas teisintis, rašyti apie tai socialiniuose tinkluose, bet norėjau apginti bičiulę“, - pasakojo K. Zvonkuvienė.

Paprašyta prisiminti tą laiką, kuomet D. Zvonkus pakvietė ją į Natalijos Bunkės (tuo metu Zvonkės) namus, nes buvę sutuoktiniai kartu vakarojo, Katažina sako tuomet besijautusi ne itin jaukiai.

„Tačiau visas nesmagumas baigėsi Natalijai iš Deivydo perėmus telefono ragelį ir pačiai pakvietus į svečius. Nebuvo taip, kad kaip ranka nuimtų pavydą, kažkas kirbėjo viduj, bet nuvažiavau ir viskas buvo gerai. Supratau tai vos žengusi pro duris. Ir tai buvo ta akimirka, kai supratau, kad jų niekas nebesieja, kad mes galime išlaikyti gražius draugiškus santykius, net jei jie ir buvę vyras su žmona“, - sakė K. Zvonkuvienė.

Apie jųdviejų su Deivydu nuo pat santykių pradžios priimtą susitarimą, įskaudinusius vieno prodiuserio žodžius, kaip jautėsi ir dėl ko bėgo ašaros sužinojus, kad laukiasi dvynių bei kokią plastinę operaciją yra pasidariusi – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)