Tapusi mama Karolina neretai susilaukia pagyrų, kad išgražėjo ir neslepia – sveria 6 kg mažiau nei prieš nėštumą. Moteris neatmeta, kad prie sulieknėjusių kūno formų prisidėjo po gimdymo patirtas stresas.

„Tėvystės baimę pajutau, kai pagimdžiau. Kai jau turėjau dukrą ant savo rankų. Prieš nėštumą, kol tai buvo tik kalbos ir bandymai pastoti, mums viskas atrodė daug paprasčiau. Galvojome, kad pasikeis tik tiek, jog būsime trise, padalysime savo meilę. Buvome labai įsimylėję. Draugavome vos du mėnesius, kai nusprendėme, kad reikia pradėti bandyti pastoti. Mūsų niekas nepalaikė, bet mes labai mylėjome vienas kitą.

Dominykas paaukojo karjerą ir draugus, o aš – savo reputaciją. Nusprendėme, kad, jeigu jau būname, tai ilgam. Pamenu, atostogaudami Barbadose ėmėme kalbėtis apie vaikų vardus. Vienintelis moteriškas vardas, kuris abiem patiko buvo Isabellė. Jeigu būtų gimęs berniukas, būtume pavadinę Kevinu. Tiesa, tuomet dar nesilaukėme, tiesiog svarstėme.

Dominykas sakė, kad jis visuomet norėjo būti jaunas tėtis, o aš, visada norėjau didelės penkių vaikų šeimos. Dabar atsiimu savo žodžius. Du vaikai būtų idealu.

Taigi, po keturių atliktų testų sulaukėme teigiamo rezultato. Šventė, jėga!” – pasakojo Karolina.

Karolina pasakojo ilgai svajojusi apie momentą, kai galės savo artimiesiems pranešti, kad laukiasi. Tačiau priartėjus progai viskas pavyko kitaip, nei tikėjosi.

„Aš visą gyvenimą svajojau, kad apie nėštumą pranešiu sulaukusi tėčio gimtadienio. Pagaminsiu jam tortą ir pripūsiu balionų su užrašu: „Sveikinimai, seneli“.

Tačiau tąkart aš tiesiog apsiverkiau ir per „What‘s app“ programėlę nusiunčiau mamai nėštumo testą. Kai suvoki, kad tavyje yra gyvybė, išsigąsti. Kad ir kaip lauki ir nori, nežinai, kaip tuo metu reaguoti.

Man šeima yra vertybė numeris vienas. Pratęsti giminę, turėti vaikų, didelę itališką šeimą buvo siekiamybė.

Pamenu, pamačiusi teigiamą atsakymą dramatiškai nugara slydau per sieną ir visa drebėdama nuskubėjau pas Dominyką. Mes abu dažnai patiriame panikos priepuolius, tad jis pagalvojo, kad man kažkas negerai. Atnešė vandens, paguldė ant žemės ir liepė kvėpuoti. Kai pasakiau, kad laukiuosi, jis pradėjo juoktis“, – apie svarbų momentą pasakojo Karolina.

Besilaukdama Karolina susidūrė su įvairiomis baimėmis. Ne vieną kartą išgąsdino ir vizitas medikų kabinete.

„Įsivaizduok, kai buvau septintą mėnesį nėščia man pasakė, kad kūdikiui aplink kaklą dukart apsivyniojusi virkštelė. Aš ir taip bijojau kur nors atsitrenkti, nes suvokiau, kad galiu pridaryti vaikui žalos. Paskui dar sužinojau, kad pilve ji sėdėjo apsivertusi“, – atviravo Karolina.

Neseniai šeima surengė dukros krikštynas, kurias, vedina jautrių prisiminimų, Karolina laidoje pavadino vestuvių repeticija. Tuoktuvės, anot pašnekovės, įvyks tuomet, kai pora sukaups reikalingą sumą pinigų tokiai šventei, apie kokią svajoja.

„Krikštynos virto dideliu vakarėliu su muzikine grupe. Visi labai smagiai praleidome laiką. Be to, kaip per vestuves, taip ir čia išeinant iš bažnyčios svečiai laukė išsirikiavę ir sveikino. Kalbant apie šventės kainą, pavyko išsisukti gana pigiai, kadangi vakarėlis vyko šeimos kokteilių baro „Spritz Summer Garden“ kiemelyje“, – pasidžiaugė žinoma moteris.

Lietuviškų socialinių tinklų dievaitė sako, kad instagrame dalytis gražiomis gyvenimo akimirkomis visuomet yra lengviau nei sudėtingais momentais. Todėl jos sekėjai gali pamanyti, kad auginant vaiką ji nesusiduria su ypatingomis problemomis.

„Motinystė man nėra pats lengviausias etapas tiek emociškai, tiek fiziškai, nepaisant to, kad mano vaikas yra labai ramus. Tai yra tikras baimių kratinys. Jaudiniesi kiekviename žingsnyje visą parą. Pirmąsias pirmas paras verkiau be pertraukos. Formuojasi priešpienis, skauda, kraujuoja krūtinė.

Kadangi man buvo privaloma atlikti cezario pjūvį, po gimdymo gulėjau su prijungtu šlapimo kateteriu, sauskelnėmis, kraujo baloje. Tris dienas negalėjau pakilti iš lovos. Vyras turėjo keisti sauskelnes, plauti kakliuką, o paskui viso to išmokyti ir mane.

Gimdymas – stebuklingas dalykas. Tačiau pirmosios paros buvo sudėtingos. Verkiau iš skausmo. Kai matau, kad man atneša vaiką ir man jį reikės maitinti, „pramušti“ pieną, įsijungia savęs gailestis. Miego irgi būdavo nedaug.

Mane kamuodavo panikos priepuoliai. Bijodavau, kad ji tuoj uždus, ant jos užkris „kaldrytė“ arba ji tuoj atpils, užsprings. Gulėdavau, žiūrėdavau ir galvodavau: „Dieve, ji tokia bejėgė ir aš dabar turiu kažkaip išlaikyti ją gyvą ir visą gyvenimą, iki kol numirsiu, ja rūpintis“. Galvodavau apie tai, kad ji turi užaugti savimi pasitikinčiu, doru, kitus gerbiančiu žmogumi“, – pasakojo Karolina.

Žinoma moteris laidoje papasakojo, kad kamuojama įvairių baimių, besilaukdama pradėjo daug dažniau melstis.

„Kas vakarą pasakydavau savo maldelę. Prašydavau, kad dukra būtų stipri, sveika, protinga, laiminga. Kadangi mes abu su Dominyku nešiojame akinius, melsdavausi, kad tik dukrytė gerai matytų“, - pasakojo pašnekovė.

Anot Karolinos, 8 mėnesių dukra jau parodo savo charakterio bruožų. Pora džiaugiasi kiekvienu mažylės žingsniu ir išdygusiais dantukais.

„Šiandien ryte ji pati rankute parodė tėčiui „ate“. Taip pat jau turi tris dantis – du apačioj ir vieną viršuje. Moka pati atsistoti ir pati laikytis už kraštų. Pradžioje kilo sunkumų maitinant, tačiau paskutines dvi savaites ji pradėjo valgyti viską. Net citriną skanauja nesiraukydama.

Labai aktyvus vaikas, viską girdi – iš tėčio paveldėjo klausą. Kadangi nemėgstu sėdėti namuose, vežuosi ją į ofisą. Manau, kad turėtų užaugti su žmonėmis bendrauti nebijantis žmogus“, – tikisi žinoma influencerė.

Mažylės gimimas į poros santykius įnešė naujų vėjų. Jauna mama neslepia, kad skiriant ypatingą dėmesį dukrai, ji pati kartais pristinga mylimojo artumo.

„Kai gimė vaikas, mes pradėjome daugiau pyktis. Normalu. Bet mano tėvai visada mudviems kartoja, kad vaikas užaugs, išeis, o mudu liksime dviese, todėl reikia vienas kitam rodyti pagarbą ir dėmesį. Tad, kad ir kokia pavargusi būnu, visada stengiuosi būti bent jau su švariu treningu, išsiplovusi galvą ir gerai atrodyti.

Bet aš matau, kad Dominykui dabar yra daug sunkiau su manimi bendrauti ir gerai sutarti, nes aš prie visko kabinėjuosi. Pati tai pastebiu ir paskui atsiprašau už tai. Tačiau mane tiesiog dirgina daug dalykų.

Pavyzdžiui sakau: „Gerai, kad tu pamaitinai vaiką, bet kodėl buteliuko kamštukas liko miegamajame, o buteliukas – kambary? Juk man reikia juos sterilizuoti, kaip aš viską rasiu?". Arba: „Kodėl vystyklas padėtas ant žemės, jeigu šalia yra jiems skirta šiukšliadėžė?“ – pavyzdžius, dėl ko kartais šeimos namuose kyla ginčai, vardijo Karolina.

Nors jaunai mamai ant pečių – ir verslas, apie galimybę pasisamdyti auklę ji nė nesvarsto. Mažylę kartais kelioms valandoms per dieną patiki nebent savo ir brolio vaikystės auklei.

„Žinau, kad man reikia auklės, bet aš galvoju, kad geriau pasamdysiu dar daugiau darbuotojų ir ateisiu su dukra į ofisą kelioms valandoms per dieną. Na, o įsileisti nepažįstamą žmogų į savo šeimą man yra didžiausias siaubas.

Man baisu, kad tas žmogus gali kažkokiu būdu pakenkti šeimai. Juk aš nežinosiu, ką jis veiks su mano vaiku. Man svarbu, kad su juo žaistų, kalbėtų, edukuotų, kad būtų akių kontaktas.

Aš bijau nepažįstamų žmonių, o Dominykas išvis niekuo nepasitiki“, – prisipažino Karolina.

Laidoje žinoma soc. tinklų veikėja paatviravo ir apie tai, kaip užsimezgė jųdviejų su Dominyku santykiai. Iki artimos draugystės pradžios jiedu buvo pažįstami dvejus metus.

„Aš jam parašiau, nes norėjau įrašyti dainą. Jis man atrašė, kad kaip tik yra Vilniuje ir gali padėti. Ir atvyko ne vienas, o su visa kompanija draugų. Jis buvo vienintelis, kuris visą laiką mane ignoravo. – pasakojo Karolina ir pridūrė, kad kurį laiką jiems teko bendrauti slaptai. – Vakarais susitikdavome kelioms valandoms tiesiog pabūti, pasikalbėti. Jautėme, kad mums kartu yra gera, kad atsirado kažkokie jausmai. Tačiau tuo pačiu galvodavau, ar verta dėl tos chemijos viską susigadinti“.

Po maždaug dviejų mėnesių jųdviejų bendravimo apie Dominyko ir Karolinos santykius sužinojo ir visa Lietuva.

„Žmonės žino maždaug 10 procentų mūsų istorijos pradžios. Galvojame, galbūt kažkada apie tai parašysime knygą, nes čia tiek žmonių įvelta...

Buvo tiek daug blogų įvykių, kad aš tiesiog bijodavau išeiti iš namų. Mano tėvai galvojo samdyti apsaugą, nes jaudinosi, kad manęs kas neapipiltų sieros rūgštimi.

Tai buvo pikti, visokių neaiškių istorijų prisiklausę žmonės. Net nenoriu ir negaliu kol kas apie tai kalbėti. Ši istorija buvo be galo dramatiška, mus net kartais palygina su Romeo ir Džiulijeta“, – kalbėjo pašnekovė.

Karolina Meschino ir OG Version

Viena tų išgalvotų istorijų, kaip atskleidė Karolina, yra apie šaukštą, kuriam atsispindėjus jos sekėjai esą išvydo Dominyko atvaizdą ir taip sužinojo, kad jiedu - pora.

„Niekada nebuvo jokio šaukšto. Čia ir yra didžiausias bajeris. Aš dar niekur nesu to sakiusi. Žmonės tiek laisvės turi šnekėti bet ką. Šaukšto niekada nebuvo. Kažkas apkalbų forume pasidalijo juokeliu ir jis išplito.

Savo instagramo istorijoje patalpinau vaizdo įrašą, kuriame valgau sriubą ukrainietiškame restorane Palangoje. Ir kažkas tiesiog padarė stop kadrą, priklijavo prastai apkarpytą Dominyko veidą ir pasidalino, kadangi jau kažkas iš artimų draugų buvo parašęs, kad mudu leidžiame laiką Palangoje. Pagalvokite, taip net negalėtų būti. Kai laikai šaukštą, atsipindys išvis nebent aukštyn kojomis galėtų atsispindėti.

Mums buvo žiauriai skaudu. Neįsivaizduoji, kiek šimtų žinučių gavau, kokia aš esu k**v ir t.t. Svarbiausia, kad mes ir mūsų artimieji žino, kaip buvo iš tiesų. Kai tiek daug praeini, jau niekas nebebaisu“, – kalbėjo moteris.

Laidoje Karolina atsakė ir į gandą, esą jųdviejų su sužadėtiniu santykiai šiuo metu tęsiasi tik iš reikalo.

„Man yra 26 metai. Jeigu man nepatiktų būti santykiuose, mane skriaustų, išeičiau. Jam lygiai tas pats galioja. Esu emocijų žmogus. Niekada negalėčiau būti su kažkuo, pavyzdžiui, dėl pinigų. Man svarbu, kad aš mylėčiau ir mane mylėtų.

Labai smagu, kad mane labai žavi viskas, ką Dominykas daro. Jis turi savo gyvenimą, aš – savo. Nėra tokio sulipimo, kaip kituose santykiuose, bet esame komanda ir kol viskas gerai, būsime kartu. Aš tikrai nematau reikalo kankintis ir dėl kitų žmonių gyventi“, – patikino jauna moteris.

„Šiais laikais, jeigu socialiniuose tinkluose neparodai, koks esi veiklus, kaip myli antrą pusę, nekomentuoji po jo nuotraukomis, kad jis yra tavo pasaulis, reiškia, kad jis tavęs nemyli, tavo santykiai yra nevykę arba išvis neegzistuoja.

Dominykas tiesiog kategoriškai nenori viešinti asmeninio gyvenimo. Jo socialinių tinklų paskyrose ne tik dukros ar manęs nepamatysi, pas jį nerasi išvis nieko iš asmeninio gyvenimo.

Na, o man tai yra darbas, aš tiesiog esu įpratusi rodyti savo dieną. Tačiau visada atsiklausiu Dominyko, ar galiu įkelti nuotrauką, kurioje yra ir jis. Jis sako, kad, kol nerodo kažko privataus, jo niekas negali įskaudinti. Neduok Dieve kažkas jam ką nors pasakys apie šeimą", - atviravo Karolina.

Populiarioji influencerė sulaukė ir pastebėjimo, esą ji jųdviejų su Dominyku santykiuose atrodo tarsi vadovaujančioji pusė. Pašnekovė tai paneigė.

„Ankstesniuose santykiuose būdavau pratusi, kad viskas vyktų pagal mano taisykles. Ką aš noriu, tą ir veikiame. Dabar yra pirmas kartas, kai taip nėra. Mudu gimę tą pačią dieną, tad esame labai panašūs.

Jis turi savo pomėgius ir reikalus, o aš – savo. Tikrai negaliu pasigirti, kad esu šeimos galva, kartais iš jo noro pareguliuoti jaučiu net daugiau“, – prisipažino Karolina.

Paklausta, ar jųdviejų su Dominyku planuose yra antras vaikas, moteris patikino, kad artimiausiu metu atžalų planuoti neketina.

„Reikėtų palaukti 3-4 metus. Neramina jau vien tai, kad reikėtų dalintis meile su dar vienu vaiku, kai viską norisi atiduoti Isabellei. Laikas antram vaikui tikrai ateis, tačiau kol kas – ne“, – patikino jauna mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)