Apie grupės kelią, duobę ir albumą

Populiarioji hiphopo grupė šiuo metu gyvena trečiojo albumo pabaigtuvėmis – kolegos viliasi, kad jau kitų metų pradžioje jį išgirsi galės visi jų gerbėjai. Negana to, kolektyvas netrukus švęs garbingą 10-ies metų jubiliejų. Muzikantai tikina, kad per tiek metų jie subrendo bei užaugo ir muzikoje, ir gyvenime.

„Per šį laiką subrendome kūrybiškai, mūsų asmeniniai santykiai taip pat subrendo. Anksčiau tarsi buvome įmesti, švieži, pirmi interviu, o dabar esame matę tų pokalbių, žinome, kaip viskas vyksta, visą pasaulį jau matome kitaip“, – kalbėjo K. Talutis.

Kolegai antrino ir Deividas: „Esame labiau visame šiame muzikiniame, šou versle, suprantame, kaip viskas vyksta, apie ką viskas, daug visko patyrėme savo kailiu, jau žinome, ką sakyti ir apie ką geriau nekalbėti.“

Nors atrodo, kad „8 Kambarys“ šiuo metu išgyvena populiarumo piką, patys nariai tikina besijaučiantys priešingai. Karantiną draugai įvardijo kaip vieną didžiausių savo gyvenimo išbandymų.

„Mes dabar išgyvename asmeninę duobę. Taip jaučiamės. Karantinas buvo mūsų pike. Mes gavome ne vieną apdovanojimą, jau buvo paskelbta mūsų koncerto arenoje data, jau gerai ėjosi bilietų pirkimas ir tada mus visus uždarė, koncertas buvo vis nukeliamas, bet tai kaskart jautėsi kaip atšaukimas. Koncertas iš viso buvo nukeliamas dvejus metus. Netrukus po to, pavasarį-vasarą, besiderant dėl darbų festivaliuose, mums buvo pasakyta, kad mes nebeaktualūs. Taip buvo pasakyta mūsų vadybininkui. „Būkite aktualūs, tada ir pakviesime“. Nors ką tik buvome laimėję tuos apdovanojimus“, – apmaudo neslėpė K. Talutis.

„Vien jau išsilaikyti ant tos bangos yra labai sunku. Pradžioje išpopuliarėti Lietuvoje, mano nuomone, nėra labai sunku, kartais užtenka ir vieno gero gabalo, bet palaikyti lygį ir jį kelti – sunku“, – pridūrė D. Alejūnas.

Duetas paatviravo, kaip išgyvena tokius ir panašius iššūkius.

„Kalbant apie nuopuolius, tai juos išgyventi yra sunku, bet mes visada buvome ir esame alkani. Mes kažkaip suvokiame, kad dėl visko reikia dirbti. Mes niekada nesustojame dirbę. Aišku, kad nuo to labai pavargstame, nes atrodo, kad varome, varome ir, regis, jau matai paveikslą, jau matai koncertą, bet gauni štai tokį smūgį“, – pasakojo muzikantai.

Nepaisant pandemijos mestų iššūkių, atlikėjų koncertas Kauno arenoje įvyko sėkmingai. Į renginį atvyko apie 5,5 tūkst. klausytojų. Didelis koncertas kolegas stipriai įkvėpė, tačiau šiam ilgai planuotam projektui pasibaigus užklupo ir kiti jausmai.

„Atsikeli kitą dieną po arenos, šviečia saulė, viskas gerai, pavyko koncertas, bet liūdna. <...> Kalbėjomės apie tai, kaip jaučiamės po didelių įvykių, pavyzdžiui, po to, kai gauni apdovanojimą arba kai praeina didelis koncertas, nes po jų užklumpa tuštuma. Šeštadienį koncertas, o sekmadienį – tuštuma. Vakar buvo tokia didelė energija, o ką šiandien veikti? Tas vakaras labai daug tavęs iškrauna, to net nepastebi, tas koncertas nukrenta kaip užuolaida, net nespėji pasimėgauti. Jaučiame abu tą patį.

Ūpo pakėlimui einame į studiją. Planuose turėjome trečią albumą, todėl tas alkis ir buvo sukoncentruotas ties juo. Jis tuo ir skiriasi, kad jį rašėme su visais įmanomais alkiais“, – dalijosi grupė.

Grupė "8 Kambarys" (Deividas Alejūnas, Karolis Talutis)

2013 m. rudenį susikūrusi grupė „8 Kambarys“ karjerą pradėjo nuosavoje įrašų studijoje, kur daug ir ilgai dirbo, kol atrado savitą muzikos skambesį. Sujungę savo solinius kūrinius, Talaz ir Corsalis pradėjo rengti koncertus repo muzikos vakarėliuose, pasirodydavo nedidelių miestelių klubuose ir baruose.

2018 m. duetas išleido debiutinį albumą „Atlantida“, iš kurio hiphopo muzikos gerbėjai labiausiai pamėgo hitus „Išmokyk mane šypsotis“, „Tyloj“, „Pasakyk man“ ir „Ieškau“. 2019 m. pradžioje „8 Kambarys“ ir Vidas Bareikis sukūrė ir įrašė žaibiškai išpopuliarėjusią bendrą kūrinį „Ežero dugne“. Bendra daina, kurią „8 Kambarys“ su Vidu Bareikiu kartu atliko ne viename festivalyje ir koncerte, tapo bene didžiausiu tų metų lietuviškos muzikos hitu.

Išpopuliarėjusį duetą netruko pastebėti, todėl „8 Kambarys“ greitai tapo laukiama grupė koncertų salių scenose ir didžiuosiuose muzikos festivaliuose. Duetas surengė koncertinį turą „#Defektas“, kurio metu koncertavo Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Vėliau „8 Kambarys“ pakvietė gerbėjus į išskirtinius pasirodymus „Vasaros terasoje“ bei koncertavo visuose didžiuosiuose muzikos festivaliuose „Granatos Live“, „Galapagai“, „Radistai Village“, „Karklė“ ir „M.A.M.A. vasara“.

2019 m. pabaigoje 8 Kambarys išleido antrąjį studijinį albumą „Panacėja“, kurį išpopuliarino dainos „Manęs nesužavėjai“, „Raudonam puodely“ ir „Jie viską žino apie mus“. 2020-aisiais „M.A.M.A“ apdovanojimuose buvo pripažinta geriausia hiphopo grupe ir atsiėmė statulėlę už geriausią metų dainą „Ežero dugne“, įrašytą kartu su Vidu Bareikiu.

Šių metų pradžioje „M.A.M.A“ apdovanojimuose grupė pelnė metų hiphopo grupės titulą ir surengė grandiozinį solinį koncertą „Žalgirio“ arenoje. Šiuo metu „8 Kambarys“ ruošia trečiąjį solinį albumą. Duetas intriguoja, kad su naujuoju albumu klausytojai išgirs visiškai naują jų pusę ir kūrinius, kurių galbūt nesitikėtume.

Pinigų dalybos ir kiek kainuoja grupės paslaugos

Pasiteiravus, ar grupei pavyksta pragyventi tik iš muzikos, jos nariai neslėpė, kad taip.

„Taip. Bet dabar varijuoja šis dalykas. Priklauso, kurį mėnesį to paklausi, – nusijuokė draugai. – Yra tekę prisidurti būtent karantino laikotarpiu. Bet ir tai yra susiję su studija, su muzika, na, pavyzdžiui, kažkam kitam sukurti kūrinį.“

R. Mackevičius nepasidrovėjo paklausti, kiek kainuotų tokia paslauga.

„Susitarimo reikalas, priklauso, kaip mes kartu jaučiamės, ar tas žmogus turi kažką jau padaręs pats. Viskas gali kainuoti ir 300 eurų, ir 2000 eurų. Viskas priklauso nuo to paties atlikėjo požiūrio.

Pinigus dalijamės per pusę. Turime tokį susitarimą. Savo atlygį dalijame į keturias dalis. Vieną dalį visada atidedame. Taupome. Karantinas parodė, kad reikia taupyti. Taupome klipui, dainai – visa tai kainuoja. Ir tada lieka vadybininkui Ričardui bei mums.

Tiesa, Ričardas pas mus nėra tik kaip vadybininkas. Pastaruoju metu nemažai ėmė stumti ant muzikantų prodiuserių. Matyt, jie turi blogų patirčių. Bet mūsų Ričardas yra tarsi grupės narys. Mes tai sukūrėme kartu. Jis taip pat neturėjo patirties atlikėjų prodiusavime, jis, kaip ir mes, kartu visko mokėsi. Čia yra mūsų bendras verslas. Jis niekaip mūsų neapgautų, nes jis apgautų ir save. Mes viską matome, visus skaičius. Dėl to ir mūsų ryšys nėra kaip su vadybininku. Jis yra grupės narys, kuris nelipa ant scenos“, – dalijosi grupė.

Grupė "8 kambarys", Karolis Talutis ir Deividas Alejūnas

Laidos žiūrovams buvo smalsu sužinoti, kiek kainuoja atlikėjų pasirodymas privačiame vakarėlyje.

„Arti 10 tūkst., jeigu su pilna grupe. Žinoma, galime atvažiuoti ir už 4 tūkst. Esame lankstūs, kiekviena situacija yra unikali, pavyzdžiui, ar turime, ką veikti tą dieną ir panašiai“, – atviravo pašnekovai.

Ar bičiuliai kada nors yra pagalvoję, iš ko gyventų, jei staiga grupė iširtų? Ar jiedu turi planą B?

„Aš bandyčiau studijoje dirbti prie muzikos, bandyčiau kurti kitiems“, – atsakė Karolis.

„Aš – taip pat, jei tik būtų toks pasirinkimas, – antrino Deividas. – Bet jei visai ne muzikoje ir kas tada? Manau, kad bandyčiau dirbti barmenu (Deividas juo yra dirbęs ir anksčiau, – red. past.), bandyčiau atsidėti pinigus ir gal atsidaryčiau kokią el. parduotuvę. Sakoma, kad dirbk darbą, bet tuo pačiu ir turėk mintyje pabėgimo planą, kaupk, jog, reikalui esant, galėtum pabėgti. Manau, kad toks variantas būtų. Galiausiai bandyčiau dirbti pats sau.“

Asmeniniai santykiai, vestuvės ir skyrybos

Interviu įsibėgėjus atlikėjų buvo pasiteirauta apie didžiausius gyvenimo iššūkius. Deividas įvardijo jau minėtąjį karantiną ir po jo atėjusį suvokimą, kad šioje profesijoje niekada negali būti visiškai ramus ir atsipalaidavęs. Tuo tarpu Karolis papasakojo apie asmeninę nelaimę, apie kurią sužinojo koncerto metu.

„Sunkiausias koncertas buvo tada, kai sužinojau, prieš pat lipant į sceną, kad brolis pateko į avariją. Reikėjo tą koncertą pabaigti, tai buvo pats sunkiausiais momentas. Buvau visiškai kosmose, kitur. Tą pačią dieną turėjome ir antrą koncertą, bet mes į jį nebevažiavome, nes mes buvome jau kitoje Lietuvos pusėje. Važiavome į Uteną iš karto be klausimų. Deivis sakė, kad jis viską atšnekės, atidainuos. Tai pasakyta buvo 5 minutės prieš koncertą. Man buvo pasakyta, kad reikia atvažiuoti, nes, ko gero, jam liko tik naktis. Vėliau ta sunkiausia naktis praėjo.

Tada ėjo sunkiausias mėnuo, nes jis gulėjo komoje. Tuo metu vyko ir koncertai, ir apdovanojimai. Bet tu nebūni tame momente. Aš kiekvieną dieną ėjau jį aplankyti, duodavo 30 min. Kito kelio nebuvo. Nežinojau, ką kita daryti. Jis pabudo iš komos po mėnesio. Tuomet sekė 6 mėnesiai reabilitacijos. Irgi kiekvieną dieną ėjau. Tuo metu parašėme „Ežero dugne“, kuri tapo hitu. Tu iš vienos pusės turėtum džiaugtis, bet iš kitos – negali. Negali atsipalaiduoti. Šiuo metu jis vis dar reabilituojasi. Bet įvyko stebuklas. 1 iš 10 tokius sužalojimus patyrusių žmonių išgyvena. Jis labai stiprus. Jis įkvepia mane dirbti ties savo tikslais. Tai buvo pats sunkiausias laikotarpis ir kažkokia dalelė manęs vis liko tame vakare“, – neslėpė K. Talutis.

Temai pasisukus apie santykius, prisiminta, kad Karolis šių metų vasarą susižadėjo su savo širdies drauge, atlikėja Kristina Jure.

Karolis Talutis-Talaz ir Kristina Jure

Kiek anksčiau Delfi K. Talutis pasakojo niekada neturėjęs konkretaus plano, kaip pasipiršti savo išrinktajai, tik jautė, kad turi elgtis intuityviai. Jis norėjo, kad ir jam, ir Kristinai ši akimirka būtų ypatinga dvasine prasme.

„Pasirinkau vietą netoli namų – Karoliniškių kraštovaizdžio draustinį. Ta vieta mums yra ypatinga. Joje mėgstame vaikščioti, net po daugelio lankytų kartų ji nenustoja stebinti savo grožiu.

Su draugais suplanavome dieną be telefonų, paskyrėme ją pasigrožėti gamta ir pamedituoti. Po meditacijos, švaria galva ir aiškiomis mintimis, pakviečiau Kristiną truputi pasivaikščioti kartu. Nusivedžiau ją prie skardžio ir pasakiau, kad man kaip niekada aišku, jog ji yra mano žmogus ir su ja noriu toliau keliauti per gyvenimą kartu“, – sakė žinomas atlikėjas.

Šią istoriją jis pakartojo ir laidos eteryje. Karolis prisimena, jog tą akimirką jo mylimoji iš laimės pravirko, kadangi to nuoširdžiai nesitikėjo. Pora savo vestuves planuoja kitąmet rugpjūtį ir jau yra pakalbėję apie vaikus. Pasirodo, kad Karolio išrinktoji svajoja apie didelę šeimą ir su juo norėtų susilaukti trijų atžalų.

Netrukus pokalbis natūraliai pakrypo ties Deividu. Pasiteirauta, o kaip santykiuose sekasi jam. Atlikėjas į tai sureagavo ilga pauze.

2021-ųjų spalį Vilniaus santuokų rūmuose jis susituokė su savo tuometine mylimąja Jone Natkevičiūte. Poros pasveikinti tąkart atvyko ir artimieji, ir bičiuliai. Po ceremonijos jaunieji buvo puikiai nusiteikę – pademonstravo ir vestuvinius žiedus.

Jonei Deividas pasipiršo dar 2019-ųjų pavasarį. Apie tai muzikantas pranešė socialiniuose tinkluose, po įrašu tuomet sulaukė gausybės sveikinimų. Deja, poros pasaka netrukus po vestuvių baigėsi.

„Turėjau žmoną. Nebesame mes kartu. Esame išsiskyrę. Tai įvyko prieš kokius pusę metų. Nesu mėgėjas viešai daug šnekėti šia tema, nes nematau tame prasmės, kadangi bet kokie santykiai yra dviejų žmonių reikalas.

Mes ilgą laiką bandėme taisyti savo santykius. Tikriausiai dar abu nemokėjome savęs valdyti, savo emocijų. Pykčiai būdavo maži, bet jie padarydavo nekokias pasekmes, būdavo įtampa namuose. Tai buvo viena priežasčių, bet šiaip... Nenoriu nieko daug sakyti. Bet mes tai padarėme labai draugiškai. Gražiai prisėdome, pašnekėjome ir nusprendėme, kad reikia sukti skirtingais keliais. Tiesiog išsiskyrėme ir viskas. Manau, tai buvo geras sprendimas. Tai buvo subrendęs sprendimas. Supratome, kad neišeina. Neišeina ir viskas. Abu esame per aštrūs vienas kitam esame ir viskas“, – atviravo atlikėjas.

R. Mackevičius savo pašnekovo pasiteiravo, ar yra kas nors, ką jis patartų žiūrovams, galbūt jis vedė per anksti?

„Mes draugavome šešerius metus. Ne per greitai mes susituokėme. Man apie ją viskas buvo aišku nuo pat pradžių. Aš jaučiau, kad ji yra mano žmogus. Tad jei ir jūs jaučiate, kad tai yra jūsų – pirmyn“, – tikino jis.

Laidos vedėjas Deivido perklausė, kas tuomet pasikeitė, kad dabar Jonė nebėra jo žmogus?

„Aš nenustojau taip galvoti. Aš niekada negalvosiu, kad tai nėra mano žmogus. Sakykime taip – aš dar esu savame kelyje. Nelinkėčiau tokio bičo, kaip aš. Mano mintys būna muzikoje ir man gaila, kad aš negaliu daug dėmesio skirti, man gaila, jog tas prioritetas yra kažkur ten ir tai veikia santykius. Bet tikėti ir jausti, kad tai yra mano žmogus – faktas. Aš niekada nenustojau ir nenustosiu tikėti, žinoti, kad tai yra mano žmogus. Taip, mes išsiskyrėme, galbūt taip bus geriau, gal žmogus bus laimingesnis be manęs. To ir noriu linkėti. Kai labai myli, to ir linki žmogui“, – teigė pašnekovas.

Apie pavydo priepuolius publikoje, kokių kuriozų yra nutikę koncertų metu, saugomas paslaptis ir ar jiedu mokėsi dainuoti profesionaliai – visa tai ir dar daugiau laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją