Verta pastebėti, kad laida nufilmuota dar prieš Rusijos karą Ukrainoje, todėl eteryje laidos vedėjas ir viešnia apie šių dienų aktualijas nekalbėjo.

Dar prieš prasidedant interviu R. Mackevičius patikino, kad tiek daug žiūrovų klausimų jo laidos svečiui jau seniai buvo. Gali būti, kad G. Glemžaitė sulaukė tokio susidomėjimo, nes ji nėra dažna viešnia pokalbių laidose. Šis interviu prieš kameras yra pirmoji tokia atvira jos išpažintis.

Karjeros kelyje – ir klastinga liga

Baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją G. Glemžaitė vaidino tiek teatre, tiek kine, tarp kurių – Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis „Žuvėdra“ bei spektakliai „Buvusių moterų reikalai 3“, „Man gal magnio trūksta“, taip pat filmai „Šventasis“, „Išgyventi vasarą“, „Lietuviški svingeriai“ ir kt. Be šių darbų, aktorė atliko vaidmenį ir populiariame televizijos seriale „Rimti reikalai“. Tiesa, šiame seriale Gelminės nebematyti. Kodėl?

„Man tai buvo rimtas darbas ir man patiko. Nepasakyčiau, kad atsisakiau vaidmens. Kiek žinau, prodiuseriai dėl to turi kitą versiją. Pasakyčiau taip, kad mes nesutarėme dėl atlyginimo, todėl aš šiek tiek parodžiau savo principus, jie – taip pat“, – kalbėjo G. Glemžaitė ir pridūrė, kad tikėjosi kiek didesnio honoraro.

Gelminė Glemžaitė (Asmeninio archyvo nuotr.)

Temai grįžtant prie mokslų akademijoje, aktorė neslėpė, kad studijos tikrai nebuvo lengvos. Sunkiausia buvo išmokti priimti kritiką.

„Man tai buvo labai sunku, bet aš priimdavau atvira širdimi. Aš to taip norėjau, man buvo taip svarbu, aktorystė – mano svajonė, tad, matyt, jei mane ir su peiliais būtų pjaustę, man nebūtų buvę svarbu. <...>. Stojamieji – tikras emocinis atrakcionų parkas. Visa tai truko tris paras, nes ten yra daug turų, vis atkrenta žmonių. Ypač sudėtinga, jeigu tu labai to nori, nes jauti nuolatinį didelį emocinį krūvį“, – prisiminė ji.

Nepaisant sudėtingų etapų akademijoje, aktorė sako niekada nesigailėjusi, kad ten mokėsi, mat ten įgyta patirtis brangi iki šiol. Pasakodama apie patį įsimintiniausią vaidmenį Gelminė išskyrė filmą „Išgyventi vasarą“, kuriame kalbama apie psichologines žmonių problemas. Ši jautri tema aktorei yra artima asmeniškai, nes ji pati yra tai išgyvenusi.

„Aš esu su tuo susidūrusi. Esu ir būsiu su tuo susidūrusi visą gyvenimą. Esu minėjusi keliuose interviu anksčiau, tad neslepiu to, o tiems, kas nežino, – aš turiu bipolinį sutrikimą. Tai nėra liga, nuo kurios gali pasveikti, ji lydi tave visą gyvenimą. Paprastai tariant, tai nuotaikos svyravimai. Yra įvairių formų, kaip tai pasireiškia, o mano atveju būna, kad arba sergi depresija, arba prasideda didelis pakilumo epizodas, dar vadinamas manija. Aš, tiesą sakant, nežinau, kas geriau. Niekam to nelinkėčiau, nes tai du blogi dalykai, ir tavo nuolatinis darbas yra išlaikyti pusiausvyrą, kad būtum visada viduryje.

Tie bangavimai labai išvargina. Pavyzdžiui, per manijos epizodą gali pridaryti įvairiausių nesąmonių, po kurių bus labai gėda ir to gailėsiesi. Gali pakenkti ir sau, ir kitiems. Medicininis apibrėžimas manijos tas, kad tuo metu žmogus linkęs labiau rizikuoti, jis agresyvesnis, praranda baimės jausmą, atsiranda didybės manija, kai apie save imi per gerai galvoti. <...>. Esi linkęs leisti pinigus, imti paskolas, būni atviras visiems gyvenimo malonumams, tu nemiegi, bet turi daug energijos, esi įtaigus, tau norisi bendrauti su žmonėmis, o iš to prasideda visi vakarėliai, alkoholis, narkotikai ir panašūs dalykai.

Gelminė Glemžaitė

Man stipriai išreikštas manijos epizodas yra buvęs vieną kartą, jis truko apie pusę metų. Tai, matyt, mano baisiausias atsiminimas. Dabar darau viską, kad nepasikartotų. Tai nutiko prieš kokius penkerius metus. Tuomet buvau maždaug prieš metus baigusi akademiją, man buvo didelis depresijos epizodas. Kadangi tuo metu nežinojau, kokia mano diagnozė, gydytojai irgi to nežinojo, o bipolinį galima diagnozuoti tik tada, kai pasireiškia ir depresijos, ir manijos epizodai. Kitu atveju yra tik depresija ir tave gydo nuo jos. Yra kitokių vaistų, kurie tave „kelia“ per stipriai ir tada visa ta jėga susideda, „šoki“ į maniją ir po jos tada vėl krenti žemyn. Ir jeigu nesugebi su tuo susitvarkyti, tai visą gyvenimą taip ir gyveni“, – patirtimi dalijosi laidos viešnia.

R. Mackevičius pašnekovės pasiteiravo, ar šis sutrikimas jos gyvenime atsirado po tam tikrų išgyvenimų. Aktorė neslėpė, kad prie to prisidėjo jos gyvenimo būdas.

„Ne, neatsiranda šiaip sau. Šiaip bipolinis sutrikimas yra vienas iš tų psichinių sutrikimų, kurie genetiškai perduodami, paveldimi, tad mano giminėje ši linija buvo silpna vieta. Bet, aišku, gali turėti tą geną ir jeigu pats ar kiti šito niekaip neišprovokuos, gali niekada nežinoti, kad tai yra, ir nesusirgti. O tai, kaip aš gyvenau, manau, tikrai prisidėjo. Net ir sveikam toks gyvenimo būdas nebūtų buvęs į naudą. Aš turiu omeny, kad viskas ir vėl „susiveda“ į tą mano maniakišką norą būti aktore, man tai buvo labai svarbu: visais studijų metais dirbau be sustojimų, prasidėjo jau rimti vaidmenys, kai mokiausi, jau vaidinau rimtame teatre, nors buvau, manau, dar tam nepasiruošusi. Man tai buvo taip svarbu, aš taip to norėjau ir taip save plakiau už kiekvieną kritiko recenziją, už kiekvieną klaidą, blogesnį žodį, nesusitvarkymą su vaidmeniu. <...>. Aš visiškai savęs nesaugojau ir man buvo nesvarbu mano emocinė būsena“, – prisipažino ji.

Gelminė Glemžaitė.

Laimei, dabar Gelminei pavyksta išlaikyti pusiausvyrą.

„Aš manau, kad man labai gerai sekasi, džiaugiuosi savimi. Pirmas dalykas, kuris buvo svarbiausias siekiant stabilumo, tai žinojimas ir pripažinimas, kad aš sergu ir žinau, koks tai sutrikimas <...>. Kai tu nežinai tam tikrų simptomų, nesupranti, kad tai liga, o kai žinai, kas tai, tada žinai būdus, kaip tvarkytis. Man numeris vienas yra psichoterapija. Kiti dalykai – režimas, miegas, poilsis, struktūros turėjimas“, – dalijosi aktorė.

G. Glemžaitė apie tai prabilo norėdama šalinti visuomenėje vis dar esančią stigmą dėl psichologinių problemų. Aktorė viliasi, kad viešai papasakoti pavyzdžiai prisidės prie gėdos mažinimo.

„Man visa tai truko labai ilgai. Aš pusę metų realiai lovoje pragulėjau. Kai mano visi darbai buvo atšaukti, man tuo metu buvo didžiausia tragedija. Nebevaidinau spektakliuose ir man atrodė, kad tai pasaulio pabaiga, kad aš daugiau nebegalėsiu vaidinti, kad aš nebesugrįšiu. Tuo metu man buvo žiauriai gėda. Man buvo didelė gėda, kad aš tokia silpna, kad nesusitvarkau su savimi. O prie tos gėdos labai prisideda visų tų babcių komentarai po straipsniais, kurios komentuoja, kad, va, eikite į fabriką dirbti ir visos depresijos praeis. Bet ne, tai yra cheminis disbalansas smegenyse, kuris nepraeina nuo fizinio darbo. Tas darbas gali kažkiek padėti, bet tai nėra vienintelis sprendimo būdas. Gėda buvo ir dėl to, kad tai vis dar yra stigma Lietuvoje“, – aiškino kine ir teatre žinoma moteris.

Laidoje aktorės pasiteirauta, ar jai yra tekę gulėti psichiatrinėje ligoninėje. G. Glemžaitė išliko atvira.

„Taip, teko. Ir ne vieną kartą. Skamba labai rimtai. Bet ir buvo rimta. <...>. Man teko gulėti pirmajame skyriuje, kur yra sudėtingiausi atvejai, nes ta manija buvo įsivažiavusi stipriai. Mane reikėjo slopinti ir vaistais, ir fiziškai. Nekokie atsiminimai. Dalies, manau, neatsimenu, kas ten vyko. Žinau, kad čia ne mano galioje ką nors pakeisti, bet manęs net būnant ten neapleido mintys, kad lengvesniems ligoniams, kurie, pavyzdžiui, ką nors palaidojo ar kuriuos kankina nemigos sutrikimai, sąlygos tikrai labai geros, ES fondai viską sutvarkė ir t. t. Bet tas pirmasis skyrius, kur guli sunkiausi ligoniai, kur atrodo, kaip tik turėtų būti geriausios sąlygos, kad žmonės greičiau pasveiktų, jis atrodo kaip filmuose, tokiuose kaip „Skrydis virš gegutės lizdo“ ir t. t. Sąlygos buvo tikrai baisios. Aš nežinau, gal dabar yra pasikeitę, seniai ten buvau ir tikiuosi niekada nesugrįžti. Buvo baisu.

Dėl ko ten baisu? Dėl sąlygų, nes ten jos tikrai prastos. Ten per daug žmonių, visi sugrūsti į vieną vietą. Taip, moterys ir vyrai atskirai, bet tu neturi asmeninės erdvės, tau psichologinės pagalbos nelabai ir teikia. Aišku, gal tuo metu aš buvau tokios būklės, kad man nelabai buvo ir galima ją suteikti, bet tu nesupranti, kas vyksta. Tave tik girdo vaistais, ten nėra jokio privatumo. Aišku, to privatumo nėra, kad sau ar kitiems nieko nepadarytum, bet net tualetai atviri, tu niekur negali užsidaryti. <...>. Aš tikiu, kad viską galima padaryti humaniškiau. Net ir tokiose vietose pirmiau turėtų būti teikiama psichologinė pagalba, o ne vaistai“, – tiki G. Glemžaitė.

"Kitokie pasikalbėjimai" su Gelmine Glemžaite / Foto: Ignas Gaižauskas

Aktorė neslepia, kad tamsiausiu metu buvo kilusių ir pačių baisiausių minčių. Prie pagalbos prisidėjo ir jos aplinka – tiek šeima, tiek draugai ją rėmė, bandė padėti, o psichologinės bėdos jos rate nebuvo laikomos gėdingomis.

Šiandien G. Glemžaitė jaučiasi labai gerai ir viliasi, kad greitai kalbėti apie tokius dalykus bus įprasta. Taip pat aktorė tikisi, jog jos pavyzdys suteiks stiprybės ar palaikymo bent vienam žmogui, o tai jau būtų didis laimėjimas.

Santykių pradžia ir sužadėtuvės su Mantu Stonkumi

Netrukus interviu perėjo prie klausimų apie santykius. Žiūrovai teiravosi, ką blogiausio ji yra padariusi dėl meilės.

„Dėl meilės kitam žmogui esu įskaudinusi trečią žmogų. Kai tu myli žmogų ir imi mylėti kitą, tuomet tu jį skaudini“, – atviravo ji.

Iki santykių su M. Stonkumi aktorė romantišką draugystę puoselėjo su režisieriumi Andriumi Blaževičiumi. Kodėl keliai išsiskyrė?

„Manau, kad kalbėti apie buvusius santykius aš neturiu teisės, nežinau, ar tas žmogus to norėtų, manau, nenorėtų. Man atrodo, išvis nereikia kalbėti apie buvusius santykius, nes tai liečia žmogų, kuris nebėra su manimi, jis turi savo gyvenimą. Dėl to aš nieko negaliu pasakyti. Taip tiesiog išėjo. Iš abipusės perspektyvos žiūrint. Visada santykiuos kuria du žmonės. Šį žmogų galiu minėti tik geru žodžiu. Tai tiek“, – apibendrino pašnekovė.

„Sidabrinės gervės“ laureatė laidoje užsiminė ir apie tai, kaip susipažino su M. Stonkumi. Artimiau jiedu vienas kitą pažino vaidindami spektaklyje „Buvusių moterų reikalai 3“ – ten vaidmenį atliko ir R. Mackevičius. Teirautasi, kada pajuto, jog jie daugiau nei kolegos.

„Labai sunkus klausimas. Sunkus klausimas iš tos pusės, nes aš pati nežinau, kada tai nutiko. Nežinau, kada tie jausmai atsirado, kada tai persivertė ir peraugo. Aš Mantą pažinojau jau labai seniai, gal 10 metų, – prasilenkdavome bendrabutyje ir tiek. Tiesiog žinojau, kad toks yra. Kai jau pradėjome dirbti kartu, pirmas įspūdis – man jis nepatiko labai, atrodė labai nefainas žmogus. Labai keista. <...>. Aš mačiau, koks jis yra, ir man jis nepatiko. Atsimenu, kad net esu pagalvojusi, jog su tokiu vyru aš niekada nenorėčiau būti. Atsiprašau, kad tai pasakiau garsiai, dabar taip nebegalvoju“, – nusijuokė ji.

„Man jo charakterio tam tikros savybės nepatiko, jis man atrodė netikras, lyg kažką vaizduoja. Aš nemačiau tos kitos, tikrosios, jo dalies, kurią po truputį pažinau. Mes akademijoje nestudijavome tuo pačiu metu, bet ta pati patirtis, tos mokyklos „perėjimas“ suartina žmones. Sunku įsivaizduoti, kas vyksta, kokios emocijos ir jausmai būna, jei nesi to patyręs. Po truputį radome bendrų temų, žinojome visus vidinius bajeriukus. Tai buvo suartinantis dalykas. Netrukus pamačiau, koks jis iš tikrųjų žmogus, ir tai, kad jis labai gerai juokauja. Tikrai. Man labai svarbu gyvenime juoktis“, – pridūrė laidos viešnia.

Eteryje nuskambėjo ir tiesmukų žiūrovų replikų. Vienas iš jų paklausė, kaip ji jaučiasi išskyrusi Stonkų šeimą.

„Visų pirma, tai nėra klausimas, tai teiginys. Ką galiu pasakyti... Aš asmeniškai prieš save nesijaučiu sugriovusi šeimą. Šeima yra jų asmeninis dalykas. Dėl ko viskas ten baigėsi ir kaip baigėsi, aš net negaliu komentuoti, nes aš esu kitas žmogus <...>. Aš nežinau. Tiek ir galiu pasakyti. Aš nesijaučiu sugriovusi šeimą“, – pakartojo ji.

Aktorė taip pat paneigė gandus, kad Mantas su ja išdavė savo tuometinę žmoną Indrę Stonkuvienę.

Mantas Stonkus ir Gelminė Glemžaitė

Netrukus pokalbis grįžo prie kiek šiltesnio tono. R. Mackevičius Gelminės paklausė, kas pirmas parodė iniciatyvą turint omeny jos ir M. Stonkaus santykius.

„Negaliu pasakyti. Man atrodo, kad nebuvo vieno momento, kai prasidėjo meilės istorija. Man atrodo, kad nebuvo vieno konkretaus dalyko ar veiksmo. Manau, tai išsivystė po truputį ir abipusiškai. Neišskirčiau nė vieno“, – sakė aktorė.

„Negaliu įvardinti santykių pradžios. Kada tai prasidėjo? Ar tada, kai jis į mane pažiūrėjo, o aš į jį pažiūrėjau ir paliečiau jo ranką, ar tai galima laikyti pradžia? Ar kai išvažiavome kartu atostogauti, galima laikyti pradžia? Aš tai laikyčiau oficialia pradžia, nes tada mes nusprendėme, kad viskas, bandome, nebesislepiame“, – pridūrė ji.

Tiesa, pašnekovė išdavė, kad kurį laiką jos ir Manto romantiški santykiai buvo laikomi paslaptyje nuo pašalinių akių.

„Slėpėme, taip, slėpėme kurį laiką. Būtent dėl tokių priežasčių ir slėpėme. Taip, aš buvau su vedusiu vyru ir ilgą laiką buvau, nes teisiškai skyrybos įvyko tik neseniai. Aš nenorėjau tokio dėmesio, kuris lydi mane iki šiol, kad aš neva esu šeimų griovėja. Aišku, kad tai nebuvo ir nėra malonu iki šiol. Aš žinau, kaip yra, ir prieš save jaučiuosi rami. O tuo metu mes slėpėmės, nes taip reikėjo, bet dėl to buvo labai nemalonu. Tikrai linksma nebuvo. Aš dėl to jaučiausi labai blogai. Tai buvo net šiek tiek žeminantis dalykas, nes tu myli žmogų, o jis tave, bet turi slėptis, būti užsidaręs, negali susitikti. Aišku, mes gal kiek persistengėme, gal kiek ir paranoja buvo prasidėjusi. Tuo metu išvis imi abejoti viskuo, kas čia išvis vyksta. Man tai nebuvo malonus gyvenimo etapas, ir tai slėpti nemalonu, tiesiog buvo tokia situacija“, – dalijosi M. Stonkaus sužadėtinė.

R. Mackevičius netrukus perskaitė kitą klausimą – ar ji nedvejojo dėl santykių su vyru, kuris turi vaikų?

„Aišku, kad suabejojau. Ir tai, kad vedęs buvo, ir tai, kad vaikų turi. <...>. Tai, kad turi vaikų, buvo viena iš sunkinančių aplinkybių, nes net ir kuriant santykius su žmogumi, kuris neturi vaikų ir nori būti su tavimi, nesi tikras, ar būsi su juo, ar viskas susiklostys. O kai yra tokia situacija, kai didelis visuomenės spaudimas, kaltinimai, kai jautiesi blogas žmogus... Labai daug emocijų. Ir dar supranti, kad, be viso to, yra ir du vaikai. Juk manęs nelaikysi spintoj, juolab kad mes daug laiko praleidžiame su vaikais. Jie kažkiek prisiriša ir tu turi galvoti apie tai, kad negali tiesiog apsisukti ir išeiti. Aš apie tai galvojau. Aišku, kad tai buvo viena iš kiek keblių aplinkybių. Terpė gimti ir vystytis santykiams buvo labai bloga“, – neslėpė Gelminė.

Smalsauta ir apie tai, kaip M. Stonkaus vaikai ją priėmė.

„Mes jau buvome pažįstami, nes vaidinome kartu su Mantu. Kai prasidėjo mūsų santykiai, mes tarėmės ir kalbėjome, kaip čia geriau padaryti, kad nebūtų per greit, kad neišgąsdintume, netraumuotume jų. Taip savaime išėjo. Čia gal labiau buvo Manto sprendimas, kad ne tiesiog pareikšti, jog mes palaikom santykius, o tiesiog visiems draugiškai leisti laiką. Ilgainiui visa tai išsirutuliojo. Natūraliai tie santykiai išsivystė. Nenoriu kalbėti jų vardu, bet, kalbant apie mane ir mano požiūrį į juos, aš juos labai myliu, mes tikrai labai gerai sutariame, duodu meilės jiems tiek, kiek pati turiu, ir jaučiu tą meilę atgal“, – šiltai pasakojo ji.

Žiūrovai teiravosi, ar nebuvo sunku priimti mamos vaidmenį. Į tai Gelminė atsakė gana griežtai – vaikai jau turi savo mamą ir į šią poziciją ji tikrai nepretenduoja.

„Mamos vaidmens man neteko prisiimti ir neteks, nes vaikai jau turi ir mamą, ir tėti. Aš esu papildomas žmogus. Aišku, kad buvo momentų ir iki šiol yra, kai aš nežinau, ar turiu teisę auklėti, sudrausminti juos. Stengiuosi laviruoti. Kad ir kaip būtų, aš esu tas gerasis policininkas. Šoko nebuvo, nes viskas palaipsniui įvyko, – vis daugiau laiko leisdavome kartu, vaikai didelę laiko dalį būdavo pas mus“, – kalbėjo aktorė.

G. Glemžaitė negailėjo gražių žodžių savo sužadėtiniui, kuris po skyrybų su buvusia žmona neapleido vaikų ir jiems skiria daug dėmesio.

„Aš jaučiu didelę pagarbą Mantui ir dėl to jį myliu, nes jis nebėga nuo savo atsakomybių, pareigų, matau, kaip stipriai myli savo vaikus ir kiek jis pasiryžęs dėl jų atiduoti. Tai yra pavyzdys, kaip ir turi būti“, – šyptelėjo komiko mylimoji.

M. Stonkus ne kartą yra minėjęs, kad antroji pusė jam padeda įveikti įvairias gyvenimo krizes ar net skandalus. Pati Gelminė tikina, jog ir ji sulaukia Manto paramos.

„Nemažai čia tų skandalų buvo pastaruoju metu. Ta prasme, mano visi santykiai su juo yra vienas didelis skandalas“, – nusijuokė ji.

„Nėra, kad labai lengva būtų. Aš bandau jam suteikti savo ramybės ir bandau per daug nesmerkti, per daug „neknisti“ proto, liaudiškai tariant. Bet kai reikia, „paknisu“ protą, jei jaučiu, kad jis pasielgė blogai. Manau, esu ganėtinai objektyvi. Kada reikia, jį palaikau, o kada nereikia – nepalaikau. Tai nėra stebuklas. Aš dalyvauju sprendžiant jo problemas, lygiai taip pat, kaip ir jis – mano“, – pridūrė G. Glemžaitė.

Sakoma, kad puoselėdami santykiuos pora mokosi vienas iš kito. Ko Gelminė išmoko iš Manto, o ko jis pasisėmė iš savo išrinktosios?

„Pasitikėjimo savimi, mažiau galvoju, ką apie mane mano kiti, ir tiesiog gyvenimo džiaugsmo, draivo. O jis iš manęs – ramybės, jeigu jos galima išmokti, santūrumo ir mylėti. Nesakau, kad anksčiau nemokėjo, bet visiškai būti meilėje, ją parodyti, išreikšti. Pasakiau kaip koks kunigas, – nusijuokė aktorė. – Turiu omenyje, kad reikia parodyti meilę ir duoti jos kitam. Suprasti, kad kiek duodi jos kitam, tu jos ir gausi. Jei nieko neįdėsi į meilės indą, jis labai greitai ištuštės. Tai yra dviejų žmonių darbas.“

Ne paslaptis, kad šalia M. Stonkaus atsidūrusi G. Glemžaitė greitai sulaukė apkalbų – esą tik dėl jo žinomumo ji ėmė gauti pelningus darbo pasiūlymus. Visgi, pasak pašnekovės, tai nėra visiškai tiesa. Komercinius projektus ji pradėjo priimti dar prieš sutikdama žymų aktorių.

„Iš dalies sutikčiau su teiginiais, kad mano gyvenime buvo etapas, kai buvau visiškai pasinėrusi į meninius projektus, teatrą ir pan. Bet prie to, kokia esu dabar, manau, daugiausia prisidėjo mano psichologinės problemos. Man išbūti ten, kur buvau, buvo tiesiog per sunku. Nebuvo taip, kad komerciniais projektais ėmiau užsiimti tik tada, kai sutikau Mantą. Dar iki tol ėmiau vaidinti televizijos seriale, populiariame spektaklyje, buvau nusifilmavusi ne viename komerciniame filme. Aš to niekaip negaliu sugretinti.

Tai, kad žinomumas padidėjo, tai taip. Bet ar man tai į naudą? Aš nežinau. Daugiau žmonių mane žino, bet tas žinomumas ne visada yra malonus ir suteikiantis profesinių pasiekimų, darbų. Komerciniai darbai nėra lengvesni, bet už juos daugiau moka. Be to, čia truputėlį lengviau dėliotis savo gyvenimą ir jis labiau priklauso nuo tavęs paties. Tu nepriklausai visiškai nuo vieno teatro, nuo vieno režisieriaus ir dešimt spektaklių, kai negali niekur atsitraukti, išeiti, negali nieko pakeisti. Čia yra truputį laisviau, tu labiau gali rūpintis savimi, yra daugiau laiko, nei būnant tik teatre. O man to reikia. Man reikia balanso“, – atviravo aktorė.

Maždaug prieš mėnesį G. Glemžaitės ir aktoriaus, komiko M. Stonkaus gyvenime įvyko reikšmingas pokytis – pora susižadėjo. Savo mylimosios rankos žinomas vyras paprašė atostogų metu Maldyvuose. Tiesa, išvyka į egzotišką kampelį buvo pačios Gelminės dovana.

Mantas Stonkus, Gelminė Glemžaitė / Foto: asm. albumas

Džiugią žinią M. Stonkus paskelbė socialiniame tinkle – pasidalijo jųdviejų nuotraukomis ir įrašu, kuriame trumpai papasakojo apie piršlybų akimirką. Viename kadrų Mantas matyti atsiklaupęs ant vieno kelio. „Pagal vadovėlį: Maldyvai, vakarienė, muzika ir ant kelio! Ačiū Dievui, kad nepasimetė ir pasakė TAIP!“ – feisbuke pasidžiaugė aktorius.

Apie sužadėtuves laidoje prabilo ir G. Glemžaitė – patikino, kad šis komiko žingsnis jai buvo tikrai netikėtas.

„Jaučiuosi gerai. Nuėjome vakarienės, atsiklaupė ir pasipiršo, jeigu pasakyčiau sutrumpintą versiją. Aš nenumaniau nieko, net truputį išsigandau, nes man atrodė, kad per greitai. Mes dar visai neseniai buvome tokiame etape, kai apie tai net negalvojome. Aš jo paklausiau, ar tikrai to nori, nes tai mane nustebino. Aišku, kad apsidžiaugiau, bet kai esi su žmogumi, kuris jau kartą yra turėjęs tokių įsipareigojimų, tai įsivaizduoji, kad jis nenori skubėti. Bet kokiu atveju, aš labai apsidžiaugiau ir esu labai laiminga“, – šypsojosi ji.

„Neskubame planuoti vestuvių, nors apie jas kalbėjome jau pirmą vakarą po sužadėtuvių. Realių planų dar nesiimame ir greitu metu nesiimsime“, – pridūrė sužadėtinės statusu besidžiaugianti M. Stonkaus išrinktoji.

Nors žiedas ant bevardžio piršto didelių pokyčių poros santykiams nesukėlė, Gelminė pripažįsta, kad šis žingsnis rodo jų rimtumą bei bendrą ateitį.

„Jaučiuosi geriau iš tos pusės, nes suprantu, kad esu labiau užtikrinta dėl ateities, jog mūsų požiūriai sutampa, kad galime galvoti apie bendrus dalykus. Jauti, kad dabar savęs gali dar daugiau duoti žmogui, nes tiki, kad neįskaudins“, – atviravo būsima komiko žmona.

Aktorė išdavė, kad po vestuvių norėtų pasilikti savo pavardę, bet ją už brūkšnelio papildytų ir Manto.

Interviu pabaigoje Gelminė sulaukė gana asmeniško žiūrovo klausimo apie vaikus.

„Manau, kad norėčiau kada nors. Apskritai šia tema norėčiau pasakyti, kad klausinėti apie vaikus, jų planavimą labai netaktiška, kalbant apie bendrą suvokimą. Tai gali būti labai žeidžiantis klausimas, nes daug žmonių šiuo klausimu turi problemų ir negali susilaukti. Bet aš suprantu, kad žmogus nenorėjo įžeisti, todėl ir atsakau, kad norėčiau bent vieno. Turiu savyje daug meilės ir noriu jos duoti“, – šyptelėjo laidos pašnekovė.

Visą laidos „Nepatogūs klausimai“ įrašą kviečiame žiūrėti šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)