Dienos namuose ir kūryba

Naujam albumo išleidimui su komanda besiruošianti Džordana laidoje „Nepatogūs klausimai“ neslėpė, kad toks kūrybinis procesas reikalauja daug laiko, tačiau, kaip ji pati sako, tą ji daro ne dėl to, kad greičiau gautų atlygį, o dėl realizacijos. Dainininkės galvoje iki šiol glūdi daug kūrybos, kuria ji nori dalintis su savo gerbėjais.

„Būna, kad naktimis atsikeli, užsirašai <...>. Žodžiai patys kabinasi. Nebūna taip, kad atsisėdi ir sugalvoji dainą. Įkvėpimas gali aplankyti bet kada, pavyzdžiui, bevalgant aštuntą šaltibarščių šaukštą jauti, kad ateina“, – šyptelėjo pašnekovė, kuri naująjį albumą kūrė ketverius metus.

Džordana Butkutė

Galbūt daugeliui bus staigmena, bet įprastai dainininkė savo dieną pradeda po pietų, kadangi miegoti nueina paryčiais.

„Aš atsikeliu 14 ar 15 val. dienos, nes einu miegoti maždaug 6-7 ryto. <...> Turiu ką veikti. Aš skaitau, bet galiu ir tvarkytis savo rūbinę, kadangi man naktį yra ramu, tuo pačiu klausausi ir muzikos. Susitvarkyti spintas irgi reikia įkvėpimo, – juokiasi atlikėja, – Mėgstu žiūrėti filmus. Jeigu matau, kad neužmiegu, pasileidžiu serialą „Draugai“, kadangi ten gali pasijuokti ir su gera emocija užmigti. Juolab, jei koks vėjas stūgauja už lango aš taip save dar ir nuraminu.“

Laidoje aptarti ir jau visiems puikiai pažįstami kūriniai. Pasirodo, kad legendinė daina „Nemylėjau tavęs“ gimė iš realaus dainininkės gyvenimo. Šis kūrinys buvo skirtas vienam vyrui, su kuriuo ji nematė ateities.

„Tai buvo dedikuota konkrečiai vienam boksininkui, kuris iš tikrųjų mane labai lepino, mes susitikdavome, jis dovanodavo ir gėlių, ir saldainių, ir viso kito. Gražiai draugavome, bet jis norėjo daugiau, o man buvo tik 24-eri. Jis važinėjo pas mano mamą, norėjo būti žentu. Ir tiesiog ta daina man kilo naktį, atsimenu, kaip gimė ta melodija. „Tu sakai, kad aš nemoku būti paprasta“ – iškart šie žodžiai prilipo, todėl, kad jis visąlaik sakydavo: „Na, kodėl negalime pakalbėti paprastai“. Nebuvau pasikėlus, bet jam buvo sunku prieiti prie manęs. Iš to jausmo ir gimė „Nemylėjau tavęs“, nes tikrai nemylėjau, bet nesakiau. Nesakiau nei „myliu“, nei „ne“. Man sakydavo, o aš tylėdavau. Mes negalėjome būti kartu. Neturėjo mums būti bendros ateities niekaip“, – tikino pašnekovė.

Didžiausia klaida ir ramstis Elegijus

Delfi TV eteryje bene ryškiausia šalies scenos žvaigždė papasakojo apie didžiausią savo gyvenimo klaidą, duobę ir žmogų, kuris jai padėkojo pakilti. Moteris ne kartą savo vyrą Elegijų yra pavadinusi tikru stebuklu, kuris jai dovanojo ne tik meilę, bet ir padėjo išsikapstyti iš alkoholizmo liūno. Abu gyvenime vėtyti ir mėtyti žmonės dabar gyvenimu žingsniuoja koja kojon ir į pasaulį žvelgia visai kitomis spalvomis.

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius /Foto: Viktorija Vaišvilaitė

Būtent todėl laidos vedėjui Rolandui Mackevičiui pasiteiravus, ką ji pakeistų savo gyvenime, jei tik galėtų, dainininkė per daug nedvejojo.

„Tai, kas su manimi atsitiko, baisiausio, – kai tapau alkoholike. Ačiū Dievui, dabar aš jau visiškai sveika. Bet kiek laiko, kiek gyvenimo prauliavota, nors rašiau dainas ir koncertavau, bet tai kenkė sveikatai. Dabar, ačiū Dievui, viskas atsistatė, viskas tvarkoje ir esu sveika. Bet jei galėčiau pakeisti kažką, tai būtų šitai. <...>

Bet vis tiek aš džiaugiuosi viskuo, kas yra. Matyt, taip turėjo būti. Be tų visų blogų dalykų gyvenime kitaip nežinotum, kas tikrai yra gerai“, – svarstė ji.

Pasiteiravus, ką ji patartų žiūrovams, kurie galbūt net nenujaučia klimpstantys į priklausomybę, Džordana pasidalino į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

„Kiekvienam viskas individualiai. Žinau, kad kai kurie išgėrę žmonės kitą dieną eina tvarkytis, dirbti, sportuoti ar išgeria aspirino, kad tik to jausmo nebebūtų. Bet jeigu jaučiant, kad yra blogai, norisi „taisyti sveikatą“ alkoholiu, tada tai jau (signalas). <...> Be to, jeigu kasdien tau norisi išgerti, tau smagu – nutiks taip, kad nebegalėsi be to gyventi. Aš, pavyzdžiui, vienu metu savo rankinėje nešiodavausi butelį alkoholio. Maniau, kad taip ir atsigersiu, ir numalšinsiu troškulį, ir smagiau gyventi bus. Nepajutau, kaip viskas keitėsi. Atrodė, nori geri, nori – ne. Bet paskui jau supratau, kad viskas“, – atviravo žinoma moteris.

Džordana Butkutė

Dabar atlikėjos gyvenime alkoholio nėra jau daug metų. Moteris neišgeria nei per savo gimtadienį, „velnio lašų“ nebuvo ir per jos bei Elegijaus vestuves.

„Nesunku laikytis „sauso įstatymo“. Aš labai laiminga ir dėkoju Dievui, kad praėjo jau 10 metų. Duok Dieve, kad taip visą gyvenimą, manau, kad taip ir bus. Mūsų gyvenime su Elegijumi buvo ir laimingų įvykių ir netekčių, bet nė minties nekilo išgerti nei vienam. O anksčiau priežasčių išgerti daug nereikėdavo. Žinote, kokiu atveju išgerčiau bent lašelį? Kuriuo atveju pakelčiau taurelę? Tik tai tuo atveju, jeigu aš nuspręsčiau būti girtuoklis. Tai va. O aš juo būti nenoriu, tad reiškia, kad aš niekada negaliu išgerti nė lašo. Prašau man ir nesiūlyti“, – šyptelėjo dainininkė.

Džordana neslepia, kad atsikratyti šios baisios priklausomybės jai padėjo jos mylimasis ir dabar jau vadybininkas Elegijus.

„Man padėjo tinkamas žmogus šalia. Elegijus man buvo kaip psichologas, jis praėjo dar žiauresnį kelią. Visko buvo. Jis buvo didžiausias mano ramstis. Visada buvo galima su juo pasikalbėti, nes turėjau daug baimių, neramumų, nerimo, kadangi organizmas jau buvo pripratęs. Išvažiuodavome pasivažinėti dviračiais ar automobiliu, pasikalbėdavome, prisiglausdavau ir tapdavo gerai. Organizuojant koncertus Elegijus padarydavo taip, kad darbas būtų su poilsiu, t.y. jeigu nuvažiuojame į kokią Ispaniją, tai joje šiek tiek padainuojam, bet ir pabūnam savo malonumui, aplankome Barseloną ir pan. Visai kitomis spalvomis sudainavau net dainą „Kitoks pasaulis“, nes pažiūrėjau į viską kitomis akimis. Mano atveju, man pasisekė <...>.

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius /Foto: Viktorija Vaišvilaitė

Paslysti labai lengva, paskui sugrįžti prireiktų be galo daug stiprybės. Šioje vietoje, aš manau, esu stipri. Norėčiau palinkėti kitiems. Bet kas iš to mano palinkėjimo? Tai yra negerai, žmonės, patikėkite. Tai nei sveikatos, nei grožio neprideda ir tikrai gyvenimas nėra su tuo mielesnis niekaip. Niekaip. Aš dabar tiek atradau visko ir pagalvoju, kiek aš visko praradau... Daug. Pagalvoju, kiek reikia viską pasivyti. Kaip tai sudėtinga... Žodžiu, negerkite, žmonės“, – linkėjo ji.

Laidoje garsenybės teirautasi, kiek pastangų prireikė pakilti iš pragaro. Atlikėja dar kartelį dėkojo savo sutuoktiniui.

„Buvo sunku. Bet aš sau pasakiau, kad jau pavargau, mane dar skatino Elegijus. Reikia pačiam to norėti. O jeigu dar teisingas žmogus šalia, tai viskas puiku“, – šyptelėjo dainininkė.

Tiesiai į širdį smigęs klausimas

Eteryje neišvengta klausimų ir apie itin skaudžius dainininkės gyvenimo etapus. Laidos žiūrovai uždavė porą klausimų apie vaikus, kūdikio praradimą bei abortą. Ne paslaptis, kad Džordana ne kartą yra viešai prisipažinusi apie skausmingas patirtis, susijusias su vaikais, tačiau tokie klausimai dainininkę šįkart išmušė iš vėžių.

„Man taip jau lemta, taip yra. Kiek galima apie tai kalbėti. Dabar jau nieko nebepakeisi. Taip, aš dabar esu laiminga ir be vaikų“, – atsakė atlikėja.

Tačiau netrukus eteryje buvo pasiteirauta apie abortus, kurių neva atlikėja turėjo ne vieną. Šioje vietoje laidos viešnia neslėpė pykčio, kadangi vaikelio ji atsisakė kartą būdama labai jauna ir jausdama didelį spaudimą tą padaryti. Vėliau ji dėl to labai gailėjosi, tačiau jau buvo per vėlu. Dar skaudesnis likimo smūgis nutiko tada, kai penktąjį nėštumo mėnesį skaičiavusi Džordana po nelaimingo įvykio prarado kūdikį, kurio ji labai laukė.

„Kaip skaudžiai, ar ne? Taip pasakyti... Nebuvo „daug abortų“. Čia labai skaudi tema ir visai atskiras dalykas. Dabar klausti tokio klausimo... Tarsi numeti kaip faktą ir viskas. Juk tai yra atskira istorija iš viso. Aš į šį klausimą geriau išvis neatsakysiu. Nepykdikite manęs, prašau. Viskas, kitas klausimas“, – emocijų neslėpė dainininkė.

Gerbėjai, dovanos, honorarai ir nemalonios personos

Atlikėja labai vertina savo gerbėjus, bet neslepia, kad virtualioje erdvėje pasitaiko itin nemalonių tipų.

„Mano gerbėjai yra visi savo vietoje, jie labai gražiai myli mane, moka mylėti ir labai gražiai tą išreiškia. Bet yra tokių pamazgų, su kuriais tikrai reikia tvarkytis. Labai sunku. Kartais neužtenka vien tik užblokuoti. Nežinau, iš kur tokių atsiranda. Man jie rašo žinutes asmeniškai, išvadina visokiausiais žodžiais. O aš juos užblokuoju.

Jie nori įgelti, įkąsti. Pavyzdžiui, paskutinė žinutė po nuotrauka iš laiptinės, kai grįžusi po balsavimo nusifotografavau: „Melage, tu melage. Kaip drįsti tu meluoti? Neapgaudinėk žmonių, nieko tu nebalsavai. Gėda žiūrėti į tave“. Užblokavau ir parašiau: „Eik n***“. Parašiau didelėmis raidėmis, nes trūko kantrybė“, – neslėpė laidos viešnia.

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius

Delfi TV eteryje teirautasi ir apie išskirtines dovanas, kurių Džordana per ilgus karjeros metus gavo begalę, bet kelios iš jų į atmintį įsirėžė stipriau.

„Amerikoje esu gavusi žiedą su deimantais ir deimantinę grandinėlę ant rankos. Tai buvo gerbėja, turėjusi turtingą vyrą. Ji tiesiog man tai padovanojo. Ten taip įprasta. Pas mus niekas atnešdamas gėlių neįdeda dar ir pinigų. O Amerikoje yra įprasta dovanoti ne tik gėlių ar didelį pliušinį meškiną, bet ir įdėti dar pinigų arba įteikti kokią grandinėlę. Visko esu gavusi labai daug. Ir žaisliukų, ir gėlyčių, ir angeliukų, ir brangių kvepalų“, – vardijo atlikėja.

Kalbėdama apie didžiausius honorarus Džordana atsiminė itin populiarų realybės šou „Akvariumas“, kurį ji laimėjo. Tuomet moteris buvo gilioje duobėje, kuomet negalėjo susimokėti net mokesčių už butą. Tąsyk nebuvo ir draugų, kurie būtų galėję ištiesti pagalbos ranką.

„Atsimenu, kai nuėjau į „Akvariumą“ ir laimėjau 30 000 litų. Tuomet man buvo 33-eji. Tai man buvo milžiniški pinigai. Man tuomet labai reikėjo jų ir netikėjau, kad savo rankose laikau tokius pinigus. Atsimenu puikiai, kaip juo leidau. Nusipirkau drabužių, susitvarkiau dantis ir daug viso kito. Tai pakeitė mano gyvenimą“, – tikino ji.

Visą interviu su Džordana žiūrėkite vaizdo įraše.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)