Laidos pradžioje vedėjas Rolandas Mackevičius pastebėjo, kad K. Juodzevičiūtė „Lietuvos balsą“ laimėjo dar labai jauna, tuo metu jai buvo 16 metų. Anot atlikėjos, toks pasiekimas – dviprasmiškas, pavyko greičiau suprasti, ką ir kaip ji nori gyvenime veikti, tačiau teko patirti ir nemažą spaudimą iš prodiuserių.

„Spaudimo iš žmonių, aplinkos ar tėvų nejaučiau, man buvo smagu, kad pagaliau galėjau daryti, ką norėjau nuo pat vaikystės. Po projekto laimėjimo praėjus metams, kai pradėjau dirbti su vadyba, buvo sunkiausia. Tave verčia daryti tai, ko tu nenori, kuo tu nesi, o už tai, kad nepadarai, pyksta ir tau aiškina.

Man labai svarbi muzika. Esu žmogus, kuris niekada nepasirinks komercinio projekto, jeigu jis neatitiks mano moralinių vertybių. Muzika yra svarbiausias dalykas gyvenime, todėl nematau tikslo daryti ko nors, dėl ko pati viduje jausiu nepasitenkinimą. Koks skirtumas, kad aš uždirbsiu pinigų, tapsiu žvaigždė, surinksiu „Žalgirio“ areną, jeigu man nepatiks tai daryti. Aš turiu gerai jaustis“, – drąsiai laidoje kalbėjo mergina.
Kotryna Juodzevičiūtė

Atlikėja paklausta, ar negalėtų apsimetinėti dėl uždirbamų pinigų teigė, kad galėtų, netgi bandė tai daryti, tačiau pajautė, jog suprastėjo psichologinė būklė, kilo klausimai, kodėl taip elgiasi, jeigu nenori. Tiesa, K. Juodzevičiūtė pastebėjo, kad Lietuvoje vis dėlto yra tokių dainininkų, kurie elgiasi taip, kad tik įtiktų auditorijai, vykdo prodiuserių nurodymus.

„Negaliu pasakyti, ar tokių žmonių yra daug ar ne, nes nežinau, kaip kiekvienas muzikantas jaučiasi viduje, bet žiūrint iš šono, spėčiau, kad tokių tikrai yra. Kai kuriems žmonėms didesnė vertybė yra ne muzika, o pinigai, žinomumas. Tie, kurie nejaučia, kad muzika yra pirmoje vietoje, manau, jiems tikrai lengviau prisiderinti. Be to, yra žmonių, kuriems iš tikrųjų patinka komercinė muzika, iš jos uždirba pinigus. Tuomet tai – puikus variantas“, – šypsojosi pašnekovė.

Tačiau, anot K. Juodzevičiūtės, jai pačiai tokia muzika nepatinka, nes augo kitoje aplinkoje. Mergina buvo atvira – mano, kad visi žmonės norėtų, jog kiti labiau mėgtų tokią muziką, kokios klausosi jie patys.

„Specifiškai nesu nusistačiusi prieš komercinę muziką, bet visai neseniai buvau pagalvojusi, kad skonis neturi draugų, nors pagal jį mes atsirenkame draugus. Smagu turėti bendraminčių, bet neteisiu tų, kurie mėgsta kaip nors kitaip“, – sakė mergina.

Geriau žuvis dideliame vandenyne nei banginis baloje

Dėl išvardytų priežasčių K. Juodzevičiūtė teigė prieš kurį laiką apsigyvenusi Londone, pasakojo, kad nori kurti dainas angliškai, mėgaujasi muzika, kuri visame pasaulyje dažniausiai skamba šia kalba. Anot jos, Didžiojoje Britanijoje yra ir daugiau galimybių, todėl kol kas į Lietuvą grįžti visam laikui neplanuoja.

„Likčiau Lietuvoje, jeigu galėčiau kurti ir klausyti muziką, kurią aš noriu. Visų pirma, ji yra anglų kalba, bet lietuviai nemėgsta ir jos neklauso, antra, žanro prasme tai būtų labiau RnB, dance RnB, indie soul ir džiazo muzika.

O ten dažniausiai su tam tikrais beatmaker‘iais arba prodiuseriais važiuoju į studiją, dirbu ir ieškau kontaktų, bandau susiorganizuoti koncertus kartu su džiazbendu“, – apie savo veiklas Didžiojoje Britanijoje pasakojo pašnekovė.

Ji pastebėjo, kad kai kurie žmonės nuvykę į didelį užsienio miestą greitai pasiduoda ir pamiršta savo svajones, grįžta po kurio laiko į Lietuvą. Anot jos, jei tikrai žmogus ko nors nori, turi ir eiti keliu, link savo tikslo įgyvendinimo.

„Kitas dalykas, daugelis žmonių, man atrodo, visada pasirinks komforto zoną. Kai Lietuvoje turi daug koncertų, gali būti žvaigžde, rinkti arenas, daug paprasčiau visą tai pasiekti ir gerai gyventi. Yra daug paprasčiau čia negu ten ir daug žmonių tai pasirinks, nes kam verstis per galvą, jei tu gali daug paprasčiau.

Aš galvoju, kad geriau būsiu žuvis dideliame vandenyne nei banginis baloje. Man įdomiau, nes tada tobulėju. Taip, man sunkiau, bet kažko naujo išmokstu, o Lietuvoje to nebejaučiu. Pažįstu visus čia esančius džiazo muzikantus, tos pačios vietos, tie patys žmonės, kuriuos sutinku muzikos industrijoje. Nežinau, ko dar tada siekti“, – atvirai pasakojo K. Juodzevičiūtė.

Ji teigė, kad džiaugiasi, jog gali Didžiojoje Britanijoje dainuoti angliškai, taip pasiekia ir didesnę klausytojų auditoriją, perteikia savo siunčiamą žinutę.

„O man patinka, kai galiu bendrauti su bet kokiu žmogumi iš bet kokios pasaulio šalies, jam perduoti savo kažkokią mintį ir ją suprasti. Kitas dalykas, mano asmeninė problema, kartais cringe, kai RnB ar džiazą atlieka lietuvių kalba. Man nedera iki galo, kažkas ne taip. Gal mes neturime tos kultūros ir tos muzikos“, – svarstė mergina.

Laidoje jos buvo teirautasi, kaip pavyko išdrąsėti, kas tai lėmė – tvirtas charakteris, ar žmonių puolimas. Anot K. Juodzevičiūtės, ji visada buvo kovingas ir už save pastovintis žmogus.

„Tik, kai man buvo 16 metų, jaučiausi jauna ir nepatyrusi, nežinojau, kaip visa tai išreikšti, užsisklendžiau, mano galvoje vyko visa kova, nežinojau, kaip tai paleisti. Su patirtimi ir gyvenimu atsiskleidžiau“, – pasakojo K. Juodzevičiūtė.

O paklausta, ar turi kokių nors baimių teigė, kad sugalvojusi kokį nors tikslą, sudėliojusi jo įgyvendinimo planą, galiausiai nesiryžta žengti pirmo žingsnio.

„Tada jaučiu baimę, spėlioju, kas čia bus. Jaučiu nežinomybės baimę, neapsisprendimą. Kaip ir žinau, bet ne iki galo. Tačiau dažniausiai vis tiek pavyksta tai nugalėti“, – juokėsi atlikėja.

Jei žmogaus nematyti televizijoje, nereiškia, kad jis nedirba

Tiesa, „Nepatogiuose klausimuose“ buvo pastebėta, kad atlikėja turi sukūrusi mažai dainų, nepasirodo koncertuose Lietuvoje. Paklausta, kokia yra sėkmingos atlikėjo karjeros priežastis, mergina pasakojo, kad tai priklauso nuo to, koks yra individualus žmogaus supratimas apie pasiekimą.

„Aš dažnai sulaukiu klausimo: „Kodėl, Kotryna, tu niekur nedainuoji, tavęs nėra televizijoje, ar tau nepasisekė, ar kas yra, kodėl po „Lietuvos balso“ tu neišgarsėjai?“, tuomet galvoju, pala, kaip tai nedainuoju, aš turiu labai daug solinių ir privačių koncertų, turiu labai daug projektų. Tai, kad žmogaus nėra televizijoje ar radijuje, jis neturi šimto tūkstančių sekėjų instagrame nereiškia, kad jo nėra ir jis nedirba.
Kotryna Juodzevičiūtė

Kai surenku full hause‘ą su 70 žmonių, aš tai laikau pasiekimu. Kitam žmogui tai atrodo niekas, nes jis arenoje surenka tūkstančius. Nežinau, kaip galima tai pamatuoti. Esu išleidusi ir daug kūrinių, bet jie paslėpti. Po „Lietuvos balso“ su prodiuserių kompanija išleidome ne vieną dainą, su dvejomis dalyvavau „Eurovizijoje“, dvejas išleidome su Gabrieliumi. Turiu ganėtinai daug koncertų. Jei kiekvieną savaitę pasirodau po vieną ar du kartus, man tai yra normalu. Gyvenu ir visada gyvenau vien iš muzikos“, – teigė K. Juodzevičiūtė.

Tačiau laidos žiūrovai pastebėjo, kad praėjus septyneriems metams po to, kai laimėjo „Lietuvos balsą“, K. Juodzevičiūtė nepatobulėjo, vis dėlto į šį klausimą ji teigė nežinanti, kaip atsakyti.

„Jaučiuosi labai patobulėjusi nuo „Lietuvos balso“ laikų, nežinau, kaip galėčiau tai įrodyti. Bet jaučiuosi patobulėjusi, jei kažkam atrodo, kad ne, tai nežinau“, – juokėsi pašnekovė.

Mėgsta provokuoti savo klausytojus

Laidos vedėjas atkreipė dėmesį, kad K. Juodzevičiūtė pokalbio metu dažnai minėjo arenas ir atlikėjus, kurie jas renka. Paklausta, ar tai ją neramina ir galbūt pati norėtų pasirodyti tokiai auditorijai, ji teigė nesijaučianti jaukiai atlikdama savo muziką prieš keliolika tūkstančių žmonių.

„Man labiau patinka jaukūs koncertai, kada aš galiu paliesti klausytoją, kiekvienam skirti dėmesio, matyti, ką jis daro, matyti, kad kažkas scroll‘ina ragelį ir jam kažką mesti. Aš mėgstu provokuoti žmones per koncertą, nes būna ir tokių klausytojų, kurie labai įdomių frazių „mėto“. Nežinau, kodėl tu moki pinigus į mano koncertą ir tada išsikalinėji“, – svarstė K. Juodzevičiūtė.

Mergina sakė nesuprantanti, kodėl atlikėjas, publikai surengęs koncertą, bandydamas jai suteikti pramogą, turi klausyti nepagarbių komentarų. Prakalbusi šia tema atlikėja prisiminė ir jai nutikusias istorijas.

„Po kiekvieno džiazo solo pasirodymo yra paplojama, žmogus, pamenu, viename koncerte po to užmetė: „O ko jūs čia plojate?“, o paskutinį kartą per koncertą pasakiau klausytojams, kad atliksiu labai mėgstamą džiazo standartą. Tuomet kažkas iš salės galo pasakė: „Ai, Kunigundą“, aš užsiroviau, sakau: „Jei jūs galvojate, kad džiazo standartas yra „Kunigunda“, tada ne čia atėjote“. Mano draugas sėdėjo už to repliką pasakiusio žmogaus, pasakojo, kad jis visą laiką „Lambordžinius“ scroll‘ino“, – apie nemalonias patirtis pasakojo K. Juodzevičiūtė.

Paklausta, ar nesijaučia nuvertinta, pašnekovė prisipažino jaučianti, kad labai gerai dainuoja, nes daug dirbo ir stengėsi mokytis vokalo subtilybių. Ji teigė pusę savo vaikystės ir paauglystės praleido pamokose, neidavo pramogauti su draugais.

„Reiškiasi tą amatą įgijau, dirbau, padariau savo darbą, faktas, noriu, kad tą darbą žmonės įvertintų. Truputėlį jaučiuosi nuvertinta“, – prisipažino K. Juodzevičiūtė.

„Nepatogiuose klausimuose“ teirautasi, kas atlikėjui yra svarbiau, norint pasiekti aukštą lygį – balsas ar išvaizda. Anot merginos, viskas priklauso nuo to, ką žmogus dainuoja ir kokios auditorijos klausytojų nori.

„Jei neturi balso, bet gražiai atrodai, patrauksi žmonių, kuriems svarbiau yra išvaizda nei talentas dėmesį. Tokių atlikėjų yra, visos pupytės tikrai visada buvo apie išvaizdą. Su džiazo muzikantais dažnai pykstuosi, nes jie galvoja, kad labai gerai groja, todėl gali bet kaip apsirengti, bet kaip eiti į sceną ir neprisižiūrėti. Man atrodo, kad tai yra netiesa. Nepriklausomai nuo to, kokį žanrą atlieki, jei lipi į sceną, visų pirma, turi pats gerai jaustis dėl savo išvaizdos, o žmonėms turi būti estetiška žiūrėti į tave“, – sakė K. Juodzevičiūtė.

Kuriozai, nutikę su prodiuseriais

Pastebėta, kad nemažai atlikėjų pastarosiomis dienomis atsisako dirbti su prodiuseriais, muzikinę veiklą vykdo patys, savarankiškai. K. Juodzevičiūtė teigė šiuo klausimu turinti savo nuomonę. Anot jos, jei vadybininkai išmano savo darbą ir moka jį atlikti, nestato atlikėjo į jokius rėmus, tuomet galima kartu bendradarbiauti. Vis dėlto pati mergina pasakojo nerandanti žmogaus, su kuriuo galėtų įgyvendinti savo muzikines idėjas.

„Esu kalbėjusi su ne vienu vadybininku Lietuvoje, bandžiau rasti bendrą sprendimą, kaip pavyktų mane, kaip atlikėją, realizuoti, bet neradau žmonių, su kuriais galėčiau dirbti dėl viso manęs pateikimo klausimo. Kažkada vienas sakė, kad reikia padaryti iš manęs lietuvišką Beyonce, sakiau, kad nenoriu būti lietuviška Beyonce, noriu būti Kotryna. Aš esu Kotryna, niekada nebūsiu Beyonce, neturiu nieko bendra su ja apart to, kad mes abi esame dainininkės. Kitas buvo pasakęs, kad turėčiau atsisakyti džiazo.

Pamenu, kai aš laimėjau „Lietuvos balsą“, Monique„X Faktorių“. Ji buvo mėlynais plaukais, tuo metu dažniau nei mane matydavome ją eteryje. Vienas vadybininkas, su kuriuo turėjau susitikimą paprašė, kad aš parašyčiau didelį laišką, rašinėlį, kaip įsivaizduoju save kaip atlikėją. Mano didžiausia stiprybė – balsas, visada taip ir įsivaizdavau. Juk laimėjau „Lietuvos balsą“ ne veltui. Visą tai jam surašiau, o kai susitikome, jis manęs paklausė: „Negi tu tikrai manai, kad tavo balsas žmonėms yra įdomesnis nei Monikos mėlyni plaukai?“, aš pasakiau: „Ačiū, viso gero“. Neturiu ką atsakyti į tokį klausimą. Jei tikrai manai, kad plaukai žmonėms yra įdomiau, mes kalbame ne apie tuos pačius žmones ir ne tą pačią publiką, kurią norime pasiekti. Nes mano publikai, aš žinau, kad tikrai nėra įdomūs nei mano, nei Monikos plaukai“, – drąsiai kalbėjo K. Juodzevičiūtė.

Laidoje buvo pasiteirauta, kaip atlikėja mano, ar vis dar populiaru pramogų pasaulyje permiegoti su prodiuseriumi tam, kad išgarsėtumei. Anot K. Juodzevičiūtės, tai vyko ir vyksta visais laikais, o ji pati žino ne vieną tokį atvejį.

„Iš žmonių, kurie sukasi šou versle, tikrai yra tokių, kurie permiega. Tik negaliu teigti, kad jie permiega būtent dėl žinomumo. Gal jiems iš tikrųjų žmogus patinka, gal viskas gerai pavyksta, bet spėju, kad turėtų būti tokių, kuriems nėra problemų permiegoti su kažkuo, jei tai atneš naudą. Jei žmogui taip daryti atrodo teisinga, kas aš, kad teisčiau.

Kartais galbūt taip nutinka nesąmoningai, sakykime, tau patinka žmogus iš tikrųjų, bet tuo pačiu ir pasinaudoji juo, nes jis gali padėti kažką padaryti“, – buvo įsitikinusi mergina.

Paklausta, kaip būtų pasikeitęs jos gyvenimas, jei ne pergalė „Lietuvos balse“, pašnekovė svarstė, kur būtų ėjusi ir, ką veikusi, tačiau pripažino, kad muzikinis projektas ją sustiprino kaip asmenybę.

„Pravėrė man duris, kad aš pradėčiau skleistis kaip atlikėja. Tai faktas. Manau, kad be „Lietuvos balso“ galimai nebūčiau tuo, kas esu dabar, bet gal būčiau kažkokia kita savo versija, kuri nebūtų blogesnė“, – šypsojosi K. Juodzevičiūtė.

Donatas Montvydas, Gabrielius Vagelis ir meilė

Atlikėja, nors šiuo metu ir gyvena užsienyje, o pati klausosi tik angliškų dainų sakė, kad turi ir mėgstamą lietuvišką atlikėją – Donatą Montvydą. Muzikiniame projekte žinomas vyras buvo jos mokytojas, todėl, kaip pasakojo K. Juodzevičiūtė, iki šiol palaiko su juo draugiškus santykius, kartais susirašo žinutėmis, vienas kitą pagiria.

„Patarimų neprašau, bet jį labai gerbiu, manau, kad jis yra vienas iš vos kelių atlikėjų Lietuvoje, kuris turi gerus vokalinius duomenis, visą tai atidirbęs, visada yra on point, kuria gerą muziką, sugeba rasti balansą tarp underground‘o ir komercinės muzikos, visada gerai atrodo, šoka ir padaro gerus šou. Nežinau, ką būtų galima pasakyti blogo apie jį kaip atlikėją. Tarp kitko, Lietuva jam tikrai per maža“, – buvo įsitikinusi atlikėja.

Savo bičiuliu ji laiko ir Gabrielių Vagelį, pasakojo, kad su juo lankė tą pačią mokyklą, kadaise buvo vaikiną ir įsimylėjusi, tačiau romantiškų jausmų šiuo metu jam nejaučia.

„Tada man buvo keturiolika, jam – septyniolika. Faktas, kaip ir visoms merginoms jis man atrodė kaip nepasiekiama svajonė, berniukas iš pasakos. Mes susipažinome „Zipfm“ radijo studijoje, turėjome kovoti vienas prieš kitą konkurse. Po tos laidos suvaibinom, kartu važiavome vienu trūlu namo. Kažkaip susibendravome, susirašėme. Jau šeši metai kaip esame tikrai labai geri draugai.

Esame labai daug kartų girdėję klausimą: „Kas jus sieja?“, juokėmės iš jo, bet ne, mūsų niekada nesiejo ir nesieja jokie romantiniai santykiai. Tai galiu pasakyti visiems, kurie klausinėjo šitiek metų. Niekas mūsų nesieja apart draugystės ir muzikos“, – šypsojosi K. Juodzevičiūtė.
Kotryna Juodzevičiūtė, Gabrielius Vagelis

O paklausta, ar šiuo metu turi mylimą žmogų ji teigė neįsivaizduojanti savo gyvenimo be meilės, greitai susižavinti kitais žmonėmis, mėgsta fantazuoti, tačiau kol kas nesijaučia pasiruošusi į savo gyvenimą priimti dar vieną žmogų.

„Nejaučiu, kad galėčiau susikoncentruoti tik į vieną žmogų. Man ne itin gerai sekasi santykiuose, nes aš kažkaip nemoku atiduoti tiek, kiek aš norėčiau, nes gal dar sau neatidaviau tiek, kiek reiktų. Man atrodo, gal čia ir yra problema.

Niekada nebuvau įskaudinta, neleidžiu sau net įsiskaudinti, bet turėjau nepasisekusius santykius, suprantu, kad didele dalimi tai buvo ir mano problema, ne tik kito žmogaus. Nesugebėjau ištransliuoti savo meilės iki galo“, – atvirai prisipažino K. Juodzevičiūtė.

Visą pokalbį su Kotryna Juodzevičiūte galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją