Jau pačioje „Nepatogių klausimų“ pradžioje Iglė pripažino, kad projektas „X Faktorius“ tapo tikru tramplinu į pramogų pasaulį – tuomet dar mokykloje besimokiusi mergina tapo tikra žvaigžde.

„Kai užpildžiau anketą į „X Faktorių“, jau turėjau kažkiek sekėjų. Gyvendama Marijampolėje aš irgi norėjau, kad kažkas mane pastebėtų – kėliau visokiausius vaizdo įrašus, kaip atlieku koverius. Kai kuriems žmonėms patiko. Dar brazdindavau gitara. Pastebėjo daugiau žmonių, tada susikūriau instagramą, – kalbėjo Iglė, tačiau patikino, kad šuolis į sėkmę vienareikšmiškai buvo po „X faktoriaus“. – Kai važiuodavome į „X faktoriaus“ filmavimus, mama visada sakydavo: šiandien gali būti rami. Aš tarsi nusiramindavau. Mama man buvo davusi talismaną – varlytę. Ir aš visada dainuodavau kur nors ją įsikišusi – tai į batą, tai į kišenę. Ir mama labai tikėjau. <...> Mama sakė, kad „X faktoriaus“ finale liksiu antra. Šimtu procentų buvau įsitikinusi, kad taip ir bus. Kai laimėjau, viskas vyko lyg per miglą – dabar atrodo, kad tada išgyvenau geriausią emociją, kokia tik gali būti“.

Iglė Bernotaitytė

Šiandien garsi atlikėja ir „Nepatogių klausimų“ viešnia prisipažįsta, kad jaučiasi laiminga. Laidoje I. Bernotaitytė pasakojo, kad neseniai priėmė svarbius sprendimus, kurie jai suteikė dar daugiau džiaugsmo – kone radikaliai pakeitė gyvenimo būdą.

„Esu žiauriai laiminga, pakylėta, džiaugiuosi savo sprendimais. Alkoholio atsisakymas, mėsos atsisakymas, sąmoningesnis gyvenimas – man tai labai išėjo į naudą, – džiaugėsi atlikėja. – Daugeliui pagrindinė problema buvo karantinas. Vieniems jis išėjo į labai gera, kitiems – ne. Man atrodo, kad kaip nusiteiki tam, kaip išnaudoji tą laiką, taip ir būna. Iš pradžių jutau nežmonišką baimę. Mes mėnesiui laiko apsigyvenome Kalvarijoje. Iš parduotuvės grįždavom su krepšiais ir juos palikdavom lauke, kad bacilos išeitų. Paniškai bijojom. O paskui prasidėjo – tai vieną taurę vyno, tai kitą taurę vyno, vieną kokteiliuką, kitą kokteiliuką. Galvoju – kas čia per nesąmonė? Reikia kažką daryti, nes aš jaučiuosi prastai ir aš esu didelėj baimėj ir kaltėj, nežinomybėj. Pagalvojau, kad reikia arba susiimti, arba gyventi taip pat, kaip gyvenau. Tai aš susiėmiau – pabandžiau pasportuoti, sveiką santykį su gamta turėti, meditaciją, jogą, kvėpavimo pratimus praktikuoti.“

Pasak Iglės, alkoholis ir mėsa iš jos gyvenimo dingo pamažu – tam reikėjo didžiulio sąmoningumo ir suvokimo, kad geresnį gyvenimą ji gali susikurti tik pati.

„Kai karantinas ėmė švelnėti, nuvažiavau į Tenerifę. Ten visą savaitę prie pietų buvo alaus, vakare – kokteilių. Nors jau tada meditavau, supratau, kad man sunku jaustis gerai – kažkas vistiek tempia žemyn. <...> Tai man buvo taip, kad visiškai atsisakiau alkoholio, mėsos – palaipsniui, bet irgi gana greitai. Bet žuvį vis dar valgau. Ir austres labai mėgstu“, – šypsojosi laidos pašnekovė.

Iglė Bernotaitytė

Laidos metu pasiteiravus, kas jai svarbiau – šeima ar karjera – atlikėja patikino, kad išsirinkti vieną labai sunku, todėl gyvenime ji renkasi balansą.

„Aš šeimą jau turiu – man to užtenka. Man labai patinka, kad mūsų nedaug – Tadas, aš ir mūsų maža šunytė Belutė. O dėl karjeros – aš labai noriu išnaudoti jaunystę, energiją ir noriu dirbti su tuo. Bet man labai patinka balansas – būti ir ten, ir ten“, – kalbėjo Iglė.

Iš Suvalkijos kilusi mergina prisipažino, kad anksčiau ji kiek gėdijosi savo akcento.

„O ar sieju savo ateitį su Marijampole? Ne, aš ten atbuvau savo laiką, labai myliu ir visada smagu sugrįžti, eiti per gatves ir prisiminti įvykius, – šypsojosi garsi atlikėja ir prisiminė vieną nutikimą iš paauglystės. – Visi mes paauglystėje kažko pabandom. Su draugėm susitarėm, kad paprašysim žmogelio, kad nupirktų mums cigarečių. Padavėm jam pinigus ir laukėm prie parduotuvės, kad nueitų ir nupirktų. Jis mums nupirko, atnešė ir padavė man į rankas. Netoliese mašinoje sėdėjo moteris su dukra – ji išlipo ir ėmė šaukti, ką mes čia darom. Aš apsidairau – mano draugių jau nebėra. Bandžiau dar kažkur bėgti su tuo pakeliu cigarečių, bet ji mane pagavo. Paskambino policijai, mes sąžiningai palaukėm, kol jie atvažiuos. <...> Pareigūnai mane įsisodino į mašiną, nuvežė į komisariatą. Paklausė – o kur tavo tėvai? Atsakiau – nežinau. Jie – ar skambinsim tavo tėvams, kad atvažiuotų, ar tave uždaryti? Aš sakau – uždarykit mane. Galiausiai paskambinau tėčiui, jis atvažiavo manęs pasiimti. Buvo labai gėda.“

Iglė Bernotaitytė

„Nepatogių klausimų“ metu Iglė prisipažino, kad socialiniuose tinkluose gana dažnai užblokuoja žmones – tiesa, ne visus, o tuos, kurie kelia neigiamus jausmus. Tam garsi mergina turi ir priežastį.

„Aš labai noriu gyventi be jokios neigiamos emocijos ir kad ji manęs nepasiektų. Mano tikslas – būti laiminga, ramia. Nenoriu prisileisti chaoso, neigiamų minčių, kažkokių pasisakymų. Jei pajaučiu, kad kažkas negatyviai skamba – suprantu, kad aš nenoriu tokių žmonių gyvenime“, – tikino I. Bernotaitytė.

Laidos viešnia neslėpė, kad anksčiau turėjo ir depresijos epizodų bei panikos atakų – pasak Iglės, šie dalykai ją užklupo dėl pernelyg anksti užklupusio žinomumo, su kuriuo ji ne iškart pajėgė susitvarkyti.

„Ne kiekvieną užplūsta tokia milžiniška atsakomybė tokiame amžiuje. Man tai buvo visiškai nauja, pamaitinau savo ego ir buvo toks laikotarpis, kai jaučiausi žvaigžde. <...> Būdavo, visą algą, kiek gaunu, išleidžiu drabužiams. Aišku, tėvai sakydavo, kad „būk kiek paprastesnė“. Dar iki dabar kartais pasako – „oi, čia žvaigždė“. Man čia didelis įžeidimas, nes aš lyg gyvenu tą gyvenimą ir nežinau, ar visiems galiu būti gera. Labai sunku pasakyti žodį „ne“. Man vis dar sunku. Tada aš aukojuosi ir prisiimu atsakomybę, – sakė Iglė. – Esu turėjusi panikos atakų – tada tirpsta rankos, sukasi galva, liežuvis, sustingsta kūnas. Buvo toks laikotarpis, kai tai vis pasikartodavo, nes aš leisdavau, kad tai pasikartotų. Tarsi norėjau, kad kažkas pamatytų, kad man blogai.“

Jau ne vienerius metus 22-ejų Iglė gyvena su savo mylimuoju, atlikėju Tadu Juodsnukiu. Pirmą kartą pora susitiko ir susipažino naktiniame klube, tačiau tos dienos jiedu nelaiko lemtinga – graži meilės istorija prasidėjo kiek vėliau ir būtent ten, kur Iglė su Tadu praleidžia daug laiko.

„Susitikome ant scenos – buvo naujametinis koncertas, mes turėjome dainuoti duetą kartu. Aš jį buvau mačiusi per TV ir jis man pasirodė keistas – Marijampolėj dar nei vieno žmogaus nebuvau mačiusi su tokia šukuosena, – juokėsi „Nepatogių klausimų“ viešnia. – Turėjom du koncertus – vienas buvo Vilniuje, o paskui iškart važiavome į Kauną. Mes dainavom – ir jis man pasirodė tokio grožio, kad neįsivaizduoji. <...> Tąkart pamiršau žodžius. <...> Po to jis man ėmė vaidentis – tarsi visur ėmiau jį matyti.“

Iglė Bernotaitytė ir Tadas Juodsnukis

Nuo to laiko pora pradėjo bendrauti – Tadas ėmė dovanoti gėles, rodyti išskirtinį dėmesį. Atlikėjai yra kalbėję ir apie vestuves – pokalbio mergina išgirdo ir sąlygą, kurios kol kas nepavyko išpildyti.

„Aš nenoriu būti viena. Kartais tenka ir kartais tenka išmokti pabūti vienai – kad pažintum, suprastum save. <...> Kai anksčiau manęs paklausdavo, kada vestuvės, aš net supykdavau. Bet dabar pakalbėjom šita tema. Tadas pasakė, kad kai tris mėnesius nebūsiu pikta, jis man pasipirš. Kartais užeina tokie pykčio priepuoliai, tai kartą taip ir pasakė. Bet ilgiausia, kiek buvo pavykę, tai dvi savaitės, – juokėsi mergina. – O Tadas – visada geros nuotaikos. Aš neįsivaizduoju, kaip taip gali žmogui būti, bet visada jo nuotaika gera. <...> Bet jei rimtai – tai tiesiog leidžiu viskam tekėti sava vaga. Bus, kaip bus.“

Iglė Bernotaitytė ir Tadas Juodsnukis

Anksčiau ilgus plaukus turėjusi „X Faktoriaus“ laimėtoja šiandien džiaugiasi gerokai trumpesnių plaukų šukuosena. Laidos metu ji kalbėjo ir apie kitas grožio procedūras, kurios yra atliktos.

„Turėjau ilgus plaukus, pasirodė ganėtinai nuobodu, prisidėjo ir karantinas. Norėjau nusikirpti, nes tokio ilgio plaukų niekada nesu turėjusi. Plaukai ne dantys – jie ataugs. Niekam nieko nesakiusi nuvažiavau pas savo kirpėją. Kai grįžau ir Tadas mane pamatė – aš kokias penkias valandas prasėdėjau pas kaimynę. Bet paskui priprato. Iš pradžių tikrai kiek nuliūdo – daugeliui vaikinų ilgi panelės plaukai yra gražu. Man tai gražūs visokie plaukai, – kalbėjo Iglė. – Esu „susidėjusi“ lūpas. O šiaip – man 22 metai. Kam čia reikia? Užpildų neturiu. O šiaip, aš visada norėjau turėti tas putlesnes lūpas, man tai labai patiko. Tai aš jas pasitvarkiau. Čia kaip su tatuiruotėm – liga. Kartą nuėjau pas moterį, kuri nekalba lietuviškai ir nekalba angliškai – tik rusiškai. O aš nekalbu rusiškai. Tai vieną kartą įvyko nesusikalbėjimas.“

Nors tąkart lūpos buvo gerokai putlesnės, nei Iglė tikėjosi, dabar, pasak pašnekovės, situacija jau kur kas geresnė. Laidos „Nepatogūs klausimai“ pabaigoje mergina išgirdo ir dar vieną žiūrovo klausimą apie figūrą – neseniai Iglė numetė nemažai svorio, tad tai sukėlė nerimą jos gerbėjams.

„Tikrai nebadauju. Pradėjau valgyti sąmoningai. Man atrodo, kad svorio numetimui labai padėjo alkoholio atsisakymas. Jame yra tikrai nemažai kalorijų. Numečiau 10 kilogramų. Taip pat aktyvus gyvenimas, ilgi pasivaikščiojimai. Kai buvo karantinas, aš dirbau per du tris darbus, – pasakojo Iglė. – Bet pas mane viskas yra normos ribose. Aš tikrai labai gerai jaučiuosi. Kai man anksčiau pasakydavo, kad numetei svorio ir kaip gražiai atrodai, būdavo labai smagu. O dabar klausia – kas tau atsitiko? Kas tau negerai? Man viskas gerai.“

Visą pokalbį su atlikėja Igle galite žiūrėti Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“. Vaizdo įrašas – straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)