„Skaitydama ir girdėdama žmonių širdies istorijas, jaučiausi lyg bendrauju su labai artimais žmonėmis, kurie dalinasi su manimi tuo, kas jiems svarbiausia. Ką skauda, kas gydo. Istorijos šias pastarąsias kelias dienas mane pasiekdavo žinutėmis, garso įrašais, šiandien Palangoje jų išgirdau begales. Jos visos unikalios. Dėmesys savo, artimųjų sveikatai dažnai prasideda nuo pokalbio, tikiu, kad dalyvavusiems mano dirbtuvėse ir renginyje taps priminimu būti atviresniems su aplinkiniais“, – renginio metu sakė dainininkė, rašytoja J. Šeduikytė.

Atviros, jautrios, džiugios ar guodžiančios – tokios širdies istorijos susipynė į renginyje sukurtą improvizaciją. Pati atlikėja pripažino, kad šis kūrinys jai nepaprastai svarbus, nes yra gyvas, pripildytas tikrų patirčių ir svarbiausia – skatinantis imtis pokyčių, rašoma spaudos pranešime.

J. Šeduikytės atliekamą improvizaciją papildė perkusijų studijos „Afrikos būgnai“ vadovas Gediminas Maciulskis. Kiekvienas norintis kartu su atlikėju mokėsi groti būgnais ir prisidėjo prie dainos atlikimo. Taip širdingiausia Žolinės daina skambėjo pritariant daugybei mušamųjų instrumentų.

Šventės metu galima buvo ne tik įsitraukti į dainos kūrimo procesą, bet ir, kaip įprasta per Žolinę, daugiau sužinoti apie naudinguosius augalus širdžiai. Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė dalinosi žiniomis apie gudobelių, valerijonų, sukatžolių naudą. Šios vaistažolės yra nuo seno žinomos, kaip svarbios širdies sveikatai.

Renginio iniciatoriai pastebi, kad žmonėms rūpi jų širdies sveikata. „Džiugu, kad žmonės stengiasi gyventi vis sveikiau ir dažniau atsigręžia į gamtą pasisemti sveikatos iš vaistažolių. Šiandien visų kartu atlikta daina yra tikras eliksyras širdžiai“, – sako renginio organizatorių, vaistažolių tinktūrų gamintojo „Valentis“, atstovė Edita Česnavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją