Gruodžio 9-osios vakarą Vilniaus „Siemens“ arenos sienas turėjo drebinti jubiliejinis „The Gipsy Kings“ koncertas. Deja, bilietus nusipirkę asmenys liko ir be pramogų, ir be pinigų.

„Esu viena iš tų, kuri nusipirko bilietus į jubiliejinį „The Gipsy Kings“ koncertą ir sužinojo, kad koncertinis turas neįvyks“, – toks laiškas pasiekė DELFI redakciją. Laiške mergina įvardijo, kad pirko tris bilietus, tad ji siekia susigrąžinti 95,10 eurus.

Deja, ne viskas taip paprasta. Nors bilietus skaitytoja pirko Tiketa.lt bilietų kasoje, jų interneto svetainėje skelbiama, kad pinigus už parduotus bilietus įsipareigoja grąžinti koncerto organizatorius. „Nurodytas telefono numeris ir elektroninio pašto adresas. Bandant prisiskambinti niekas neatsiliepia, o į laiškus, žinoma, nėra reaguojama, – teigė nukentėjusioji. – Nesinori būti apiplėštai vidury baltos dienos. Pinigų suma tikrai didelė – pirkti 3 bilietai po 31,70 eurų.“

Internetinėje svetainėje Tiketa.lt skelbiama, kad koncertas atšauktas, tačiau visi, norintys atgauti pinigus už bilietus, turi kreiptis ne į juos, o į koncerto organizatorių UAB „Renginių centras“.

„Informuojame, kad atšaukiami UAB „Renginių centras“ organizuoti „Jubiliejiniai „The Gipsy Kings“ koncertai“, turėję vykti 2016 m. gruodžio 8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir 2016 m. gruodžio 9 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje. Pinigų už atšauktų renginių bilietus grąžinimą vykdys renginio organizatorius UAB „Renginių centras“. Dėl pinigų už bilietus grąžinimo prašome kreiptis į renginio organizatorių elektroniniu paštu“, – teigiama internetinėje svetainėje.

Į lygiai tokią pačią sieną atsimušė ir vasarą į grandiozinį festivalį „Karklė“ nusprendę vykti vasarotojai. Internetinėje platformoje, pardavinėjusioje bilietus į festivalį, taip pat buvo pateikta informacija, kad pinigus už bilietus turėtų grąžinti organizatorius.

Tūkstančius festivalininkų sutraukiantis renginys buvo atšauktas likus tik 3 dienoms iki jo pradžios. DELFI žiniomis, nors festivalis buvo atšauktas rugpjūtį, iki šiol daugybė žmonių dar nėra atgavusių savo pinigus. Negana to, savo įmokų neatgauna ir festivalyje norėję dirbti prekybininkai.

Festivalį „Karklė“ atšaukęs M. Tumšys atsiprašė bilietus įsigijusių asmenų ir pateikė alternatyvą – tie patys bilietai galios ir į kitais metais vyksiantį festivalį. M. Tumšys neslėpė, kad norintiems susigrąžinti bilietus gali tekti palaukti, nes esą visi surinkti pinigai festivalio atšaukimo akimirką jau buvo panaudoti ankstesnių metų festivalio nuostoliams bei turėjusių atvykti atlikėjų honorarų padengimams.

Prekybininkai, sumokėję mokesčius už galimybę vykdyti veiklą festivalio teritorijoje, taip pat liko tuščiomis kišenėmis. Jiems M. Tumšys taip pat siūlė ne grąžinamus pinigus, o galimybę teikti savo paslaugas festivalyje kitąmet.

Penktadienio rytą DELFI nepavyko susisiekti su M. Tumšiu nei asmeniniu, nei jo įmonės telefonu.

Daugiau apie atšauktą „Karklės“ festivalį skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)