„Mėnulio šypsena“ – tai žodžiai iš vieno R. Savicko eilėraščių. „Kadangi jis - tapytojas, poezija be galo vaizdinga. Nusprendėme, kad būtent taip turėtų skambėti mūsų albumo pavadinimas“, – sakė R. Eidukaitytė.

Rūtos pažintis su muzika prasidėjo M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje. Pradėjusi muzikalumą lavinti fortepijono specialybėje, šalia brazdindavo ir gitara, rašoma pranešime spaudai.

„Aš nuo pat mažens mokiausi muzikos. Kelią pradėjau grodama fortepijonu, o paskui nutariau pereiti į dailę ir pradėjau kurti paveikslus. Vis dėlto muzika visada keliavo šalia – grojau gitara ir kūriau dainas. Maždaug prieš septynerius metus draugai pakvietė mane įrašyti dainą. Studijoje susipažinau su Sigitu, kuris tąkart atliko gitaros partiją“, – apie pažintį su grupės gitaristu pasakojo pašnekovė.

Na, o prieš penkerius metus duetas susipažino su tapytoju ir poezijos kūrėju R. Savicku, savo jubiliejinės parodos proga pakvietusiu įrašyti dainų pagal jo jaunystės eiles.

„Tada gimė mūsų pirmosios bendros dainos ir jų vis daugėjo. Šiame albume daugiausia dainų yra parašyta pagal R. Savicko žodžius, o keletą tekstų sukūriau aš pati“, – sakė Rūta.

Prieš kelerius metus trijulė savo kūrybą lavinti pradėjo repeticijose, o paskui sulaukė pasiūlymų koncertuoti.

„Anksčiau ir aš grodavau gitara, tačiau, kadangi Sigitas tai daro profesionaliai, nusprendėme, kad grupėje gitaristo partija atiteks jam, o aš – dainuosiu. Iš pradžių pasirodydavome tik parodų atidarymuose, o šią vasarą pirmą kartą koncertavome dainuojamosios poezijos festivalyje „Akacijų alėja“, – pasidžiaugė menininkė.

Kadangi didelę dalį Rūtos gyvenime užima dvi meno sritys – tapyba ir muzika, – ji neslepia, kad karantinas garsiai užtrenkė ne vienas duris.

„Iš vienos pusės, šis laikas tikrai yra labai sudėtingas. Tą dieną, kai buvo įvestas pirmasis karantinas, turėjo atsidaryti mano didelė paroda, kuriai ruošiausi metus. Buvo sunku, tačiau vėliau pastebėjau, kad atsirado daugiau laiko kūrybai. Sukūriau nemažai kūrinių, naujų kūrybos ciklų“, – pozityviais išgyvenimais dalijosi kūrėja.

Menininkams nelengvu laikotarpiu buvo įrašytas ir debiutinis Rūtos, Sigito ir Raimondo albumas „Mėnulio šypsena“. Na, o besidarbuojant studijoje užgimė ir ne vienas naujas kūrinys, tad menininkų trijulė jau svarsto ir apie antrąjį albumą.

Rūta Eidukaitytė, Sigitas Kubilis ir Raimondas Savickas – „Rūke“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)