Prestižinėje Čikagos Park West salėje spalį su M.Mikutavičiumi koncertavęs gitaristas ir kompozitorius R.Semeniukas neskubėjo grįžti į Lietuvą. Kartu su klavišininku Vytautu Bikumi jis pasiliko keliauti po šalį ir jau kitą dieną patraukė į kantri muzikos sostinę – Nešvilį. Bičiuliai vienoje pagrindinių šio žanro scenų „Grand Ole Opry“ turėjo galimybę klausytis „Grammy“ apdovanotų atlikėjų, lankėsi begalėje muzikos klubų, kur ištisus metus nuo vidurdienio iki paryčių vyksta bliugraso, kantri bei roko fiesta.

Dar prieš išvykstant už Atlanto Robertui kirbėjo mintis JAV nufilmuoti vaizdo klipą savo naujai instrumentinei kompozicijai „Journey Home“ bei įsiamžinti fotosesijoje dangoraižių fone.

Simbolinį sumanymą likus vos pusdieniui iki kelionės namo Robertui įgyvendinti padėjo fotografė Nijolė Shuberg. Taip gimė serija nuotraukų bei įspūdingi filmuoti vaizdai niekada nemiegančio didmiesčio gatvėse, tarp traukinių tiltų, neaprėpiamose pėsčiųjų perėjose, aukštai tarp didingų dangoraižių.

„Buvo tikrai linksma ir kiek neramu dėl galimos policijos reakcijos, nes filmuotis gatvėse, pasirodo, dėl saugumo, reikia gauti jų leidimą! – pasakoja Robertas. – Tačiau viskas praėjo sklandžiai ir su gera juoko doze. Vietinių reakcija taip pat buvo labai pozityvi ir palaikanti, vieni kelė į viršų nykščius, kiti negailėjo plačių šypsenų ar pamojuodavo pravažiuodami – palaikė kaip pati puikiausia publika“.

Didžiulį įspūdį muzikantui paliko ne besiliejančios geros muzikos upės Čikagoje ir Nešvilyje, bet ir patys amerikiečiai, kurie, anot jo, pasirodė be proto pozityvūs ir linksmi žmonės, turintys išlavintą muzikinį skonį.

„Dėl šios priežasties, man kaip muzikantui, sunku buvo grįžti, nes ten jautiesi kaip mažas vaikas būdamas Disneilande – atlikimas, įvaizdis, garsai, muzikos pasirinkimo galimybė – nenupasakojami. Klubuose, koncertų salėse turi galimybę matyti vien savo srities profesionalus, girdi puikiai suderintą garsą, vaizdą, šou, nuoširdumą ir atsidavimą. Galiausiai ši kelionė mane inspiravo kaip atlikėją ir kūrėją“, – pripažino R.Semeniukas.

Instrumentinė kompozicija Journey Home“, anot jo, yra apie artimų žmonių ir namų ilgesį.

„Ji buvo kuriama keliaujant po Ukrainą. Įrašyta Kaune, legendinėje įrašų studijoje „Lapės Records“, na, o vaizdai nufilmuoti Čikagoje. Trys šalys, trijų dalių kūrinys – ganėtinai simboliška“, – sako Robertas.

Įrašuose dalyvavo būgnininkas Jonas Lengvinas, bosinės gitaros partiją įrašė Tadas Žukauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)