Šių metų balandžio mėnesį pradėjus bendradarbiauti su garso įrašų kompanija „Lithuanian sound“, Paola Hart pradeda savo, kaip atlikėjos veiklą. 2017-aisiais dalyvavusi ir išgarsėjusi žinomame projekte „X Faktorius“ atlikėja šiuo metu studijuoja karališkoje Škotijos konservatorijoje „The Royal Conservatorie of Scotland“ ir tikina, kad kitų metų vasarą gerbėjus nudžiugins pirmuoju savo albumu.

Po „X Faktoriaus“ apie tave kurį laiką niekas nieko negirdėjo. Kodėl nusprendei būtent dabar pristatyti savo sceninį vardą ir dainą? Taip pat, ko išmokai dalyvaudama „X faktorius“ konkurse?

Konkurse sutikau tinkamus žmones su kuriais ir pradėjau dirbti. Po „X Faktoriaus“ atgavau pasitikėjimą savimi, pradėjau labiau save mylėti bei vertinti, užaugau kaip asmenybė, artistė ir dabar esu daug drąsesnė, stipresnė bei pasiruošusi kovoti. Tikiu, kad svajonės pildosi, jei tik jų nepaleidi.

Projektas pareikalavo daug jėgų, todėl jam pasibaigus buvau be galo pavargusi ir išsekusi, bet dabar esu kupina ryžto startuoti su savo muzikine karjera.

Šiuo metu studijuoji karališkoje Škotijos konservatorijoje „The Royal Conservatoire of Scotland“, tai buvo tavo svajonės išpildymas. Ar esi patenkinta savo sprendimu ir ar jis atitiko tavo lūkesčius?

Tikrai taip. Atvažiavusi čia supratau ko tikrai nenoriu, o tai yra dainuoti džiazo. Visuomet bijojau išsižadėti šio žanro, nes nežinojau ką pagalvos mano kolegos ir mokytojai, bet dabar suprantu, kad turiu daryti tai, kas padeda man atsiskleisti ir daro laiminga. Džiaugiuosi, kad pagaliau imu suprasti ko noriu iš gyvenimo.

Kalbant apie pačią mokyklą, tai ji yra nuostabi, o dar nuostabesnė yra šalis, nes čia visi žmonės beprotiškai nuoširdūs ir palaikantys. Labiausiai nepatinka oras, nes daug lyja, visuomet apsiniaukę, todėl kartais vien dėl to būna sunku išlaikyti pozityvią nuotaiką.

Savarankišką gyvenimą pradėjai gana anksti: persikraustei į Vilnių, pakeitei ne vieną mokyklą. Kas turėjo įtakos tavo sprendimui ir kas įkvėpė meilę muzikai? Trumpai papasakok savo gyvenimo istoriją.

Muzikinis kelias man prasidejo visiškai nepastebimai: augau, dainavau, svajojau apie muzikinę karjerą ir apie tai, kokia atlikėja norėčiau būti. Toks jausmas, kad gimiau jau svajodama apie muziką, buvau užprogramuota tam ir niekuomet nekilo minčių rinktis kitą profesiją.

Gimiau labai mažame mieste, kuriame nebuvo įmanoma gauti daug informacijos apie dainavimą, todėl dar būdama 15 metų nusprendžiau visiškai viena išvykti į sostinę, kad galėčiau tobulėti ir augti ne tik kaip asmenybė, bet ir kaip muzikantė. Žinoma, pasirinktas kelias buvo beprotiškai sunkus: kadangi esu šeimos žmogus, trūko tėčio, sesių, mamos. Su mama esame geriausios draugės, tad būdavo dienų, kuomet susiskambiname ir abi verkiame, tačiau ko tik nepadarysi dėl savo svajonės.

Kodėl nusprendei pasirinkti Paola Hart pseudonimą? Ką jis tau reiškia?

Paola – toks turėjo būti mano tikrasis vardas. Kai mano mama laukėsi manęs, ji žiūrėjo vieną meksikiečių serialą pavadinimu „La Usurpadora“, kuriame pagrindinė aktorė buvo vardu Paola. Ji mano mamai buvo be galo graži, todėl ir aš turėjau gauti šį vardą, tačiau paskutinę minutę suabejojus ar jis prigis Lietuvoje, tapau Paulina.

Giliai širdyje visuomet nešiojausi šį vardą, jis man patiko ir jaučiau, kad jis atspindi mane, nes juk jis buvo pirmasis, tyrasis variantas.

Hart reiškia stiprybę, didvyriškumą. Man šie žodžiai yra labai svarbūs: nugyvenus dar labai trumpą laiką mačiau daug juodo, bet stiprybės ir nuolatinio kovojimo už būtį dėka esu šiandien kas esu. Daug stipresnė nei buvau.

Kokie tavo muzikiniai, asmeniniai planai? Kuo žadi nustebinti savo gerbėjus? Ko galime tikėtis ateityje iš tavęs?

Muzikos, muzikos ir dar daugiau muzikos! Niekuomet jos neišduosiu, nes tai yra viskas ką aš noriu daryti. Tai esu aš.

Vasarą planuoju intensyviai įrašinėti dainas, pristatyti dar porą dainų iš kurių viena bus ir lietuvių kalba. Kitų metų pavasarį, tikiuosi, galėsiu nudžiuginti savo gerbėjus pirmuoju albumu. Turiu ir kitų muzikinių planų, bet neperšokus griovio nenoriu sakyti „op“.

Apie ką tavo pristatoma daina? Ar turinys atitinka tikrąją tave? Koks yra tavo kūrybos procesas?

Žodžius dainai rašiau įkvėpta tuometinių jausmų: tiesiog užrašiau viską, kas mane tą akimirką slėgė ir tai virto kūriniu. Daina yra apie stiprius jausmus kitam žmogui, prarastas galimybes būti kartu, tačiau nepaisant to, atrandama stiprybė, nes juk kartais kai kuriems dalykams nutikti yra tiesiog nelemta.

Daina taip pat ir apie tai, kaip po kiekvieno sunkumo mes daromės vis gyvesni ir daug stipresni. Esu šiek tiek linkusi į melancholiją, mane gali įkvėpti ir mažiausi dalykai, kaip pavyzdžiui, vieną kartą dainuojant nutūpė mažas paukštelis ir mane užplūdo toks įkvėpimas sukurti dainą būtent jam! Išėjo širdžiai miela, pozityvi daina. Gražūs dalykai įkvepia.

Šiais metais tau daug pirmų kartų. Pristatai savo sceninį vardą, pirmoji daina, pirmasis video klipas. Kokie įspūdžiai iš filmavimo aikštelės? Ar buvo iššūkių su kuriais reikėjo susidoroti?

Video klipo filmavimas truko 2 dienas ir buvo išties intensyvus. Pamenu, pirmos filmavimo dienos ryte pasakiau sau, kad noriu, jog jis kuo greičiau pasibaigtų, nes tuomet man tos dienos atrodė tokios varginančios. Tačiau po pirmojo kadro jaučiausi puikiai: komanda buvo nereali, linksma, palaikanti ir praleistas laikas buvo be proto smagus. Užbaigus projektą norėjosi atsukti laiką atgal ir viską pakartoti.

Didžiausias iššūkis buvo užsiropšti ant dešimtaukščio namo stogo, nes aš labai bijau aukščio. Džiaugiuosi, kad didelio noro vedina įveikiau didžiausią savo baimę. Kiekvienas kadras buvo kažkuo ypatingas, niekuomet nepamiršiu, kai su kamera laksčiau po Pilies gatvę per žmonių minią su mintimi, kad tik neatsitrenkčiau į ką nors ir nenugriūčiau su kamera. Man iš paskos bėgo režisierius, kuris rėkė man mano dainos žodžius, nes dėl didelės masės žmonių negalėjau girdėti „playback‘o“. Įspūdžiai buvo nerealūs, nes komandos palaikymas buvo begalinis.

Kas yra tavo įkvėpėjai ir kokios muzikos klausaisi?

Mano didžiausias įkvėpėjas yra gyvenimas. Kiekvienas dainos žodis, nata, emocija yra iš patyrimo ir pajautimo. Niekuomet nerašau dėl to, kad reikia. Kai patiriu kažką, apie ką verta parašyti – padarau tai labai greit, nes tekstas tiesiog liejasi iš širdies.

Muzikos klausausi įvairios ir priklausomai nuo nuotaikos. Dievinu gospel muziką, stiprius balsus, labai žaviuosi grupe „Coldplay“, o jei kalbame apie vokalą, tai mane žavi Jennifer Hudson, Beyonce.

Kviečiame įvertinti pirmąją Paola Hart pirmąją dainą bei video klipą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)