Komisijoje dalyvavęs prof. Virgilijus Noreika džiaugėsi savo mokinio laimėjimu ir pažymėjo, kad visi konkurso dalyviai buvo labai stiprūs, tad konkurencija buvo išties didelė.

Pasak E. Chrebtovo, iš 10 pasaulio šalių suvažiavę dalyviai, nepaisant konkurso įtampos ir konkurencijos, palaikė draugiškus santykius, kartu aplankė žymias Ivanovo srities vietas bei vieno garsiausių Rusijos operos solisto boso F.Šaliapino, kurio garbei ir surengtas šis konkursas, sodybą.

E. Chrebtovas buvo vienintelis atstovas iš Baltijos šalių. Komisijos nariai negailėjo lietuviui pagyrų už nuoširdų kūrinių atlikimą, puikų balsą, išreiškė susižavėjimą neeiliniu balso tembru, nepriekaištinga dainavimo technika bei puikia dainavimo mokykla.

Viena iš komisijos narių – prof. Guo Shuzhen pasiūlė atlikėjui ateinančiais metais dalyvauti Pekino mieste vyksiančiame operos solistų tarptautiniame konkurse.

Apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje birželio 28 dieną Valstybiniame architektūros istorijos muziejuje, Plioso Peizažo muziejuje buvo pagerbti pagrindinių 4 vietų nugalėtojai bei 2 diplomantai. Konkurse dalyvavo griežtą atranką praėję 31 solistas iš Rusijos, Kinijos, Lenkijos,Vengrijos, Čekijos, Kazachstano ir kitų šalių, rašoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją