“FM Belfast” – nuo 2005 metų gyvuojanti grupė iš Reikjaviko, kurios pavadinimas iš esmės neturi specifinės reikšmės. Dueto Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir ir Árni Rúnar Hlöðversson daina “Lotus”, sukurta kaip Kalėdinis pokštas, skamba ne tik visoje Islandijos sostinėje, bet ir toli už jos ribų. Didžiausio Islandijos festivalio “Iceland Airwaves” organizatoriai ne vieną kartą kviečia šią grupę kaip pagrindinę renginio dalyvę. Projektas pavirsta pilnaverte grupe, išleidusia albumus “How To Make Friends” ir “Don’t Want To Sleep”, kuriuose skamba nemažai įsimintinų kūrinių. Be to, “FM Belfast” nemažai koncertuoja po visą pasaulį, pasirodo net dideliuose festivaliuose ir visur skleidžia geras emocijas. Ar matėte gyvai šiuos pašėlusius muzikantus, kurių scenoje kartais susirenka kelios dešimtys, ir kurie visą žiūrovų salę gali paversti besilinksminančia draugija, nelyginant savo draugų būryje? Jei ne, nepraleiskite progos spalio 7 dieną. Visi “FM Belfast” pasirodymai yra išskirtiniai, nes niekada nežinai, ką scenoje dar iškrės ši linksma kompanija.

“FM Belfast” – tai elektroninė, pop, roko, indie muzika, bet avangardinis ir nenuspėjamas šios grupės skambesys negali būti apibūdintas vienareikšmiškai. Taigi staigus ir sėkmingas šios jaunos ugnikalnių salos grupės proveržis nekelia nuostabos. Net jeigu kyla abejonių, ar tau išties patinka šios grupės skambesys, jos koncerte pagal ritmą nejučia ims kilnotis kojos ir kinkuoti galva. Nors grupės nariai kaip svarbiausią faktą pateikia buvimą vienoje komandoje, turinčioje ir savo įrašų studiją “World Champion Records”, jie visi yra geri draugai ir gyvenime. Galbūt dėl to savo bičiuliškas šėliones jie neretai perkelia ir į muzikos kūrybą, ir į sceną. Dėl nenuspėjamo elgesio koncertuose grupė pelnė daugelio gerbėjų simpatijas ir sėkmingai tęsia savo kūrybinį kelią.

Pakylėta didėjančios sėkmės, grupė “FM Belfast” nusprendė šį rudenį surengti koncertinį turą Europoje, kurio metu aplankys ir Lietuvą. Islandiškos moderniosios elektro-pop-roko muzikos tradicijų gerbėjai turės puikią progą geriausius šio kolektyvo kūrinius išgirsti ne muzikos grotuve ar radijo eteryje, bet gyvame koncerte š.m. spalio 7 d. Vilniuje, klube “New York”. Bilietus į šį renginį platina „Tiketa“ kasos ir internetu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją