Mažai kas gali palyginti, kaip gyvai skambėjo „Roxette“ savo šlovės viršūnėje ir kaip skamba dabar, po 2002 metais Marie patirtos smegenų auglio operacijos, kuriai sėkmę žadėjo tik didžiausi optimistai. Po ilgų ir sudėtingų metų reabilitacijos, kai Švedijos superžvaigždei nebuvo kada svajoti apie grįžimą į didžiąją sceną, o reikėjo rūpintis kur kas paprastesniais dalykais: vėl išmokti kalbėti, valdyti savo kūną, rašyti, prisiminti elementarius žodžius.

Tik visiškas beprotis galėtų teigti, kad tokia sudėtinga liga nepaliko jokių pėdsakų. Marie judesiuose juntama savotiška mechanika, aritmija ir atsargumas. Šalia už du strikinėjančio amžinai jauno Pero, ji atrodė lyg bijanti sudužti brangi statulėlė. Tiesą sakant, tokia ji ir yra. Daugybę pasaulinio garso hitų sukūręs Peras duodamas interviu DELFI pripažino, kad be Marie jis – niekas.

Matyti mažutę lieknąją odinėmis kelnėmis apsitempusią Marie scenoje atrodo nerealu ir gerbėjams nebuvo svarbu, kaip ją pakeitė liga. „Kiek daug žmonių. Tai fantastika“, - kelis kartus pakartojo dainininkė. Ji stengėsi per daug nekalbėti. Sakoma, kad po ligos bendrauti angliškai jai nėra ypač lengva.

„It Must Have Been Love“, - darniai traukė salė lyg tvirtindama, kad Marie galėtų pamiršti nors ir visus savo dainų žodžius, tai nepakeistų jų pagarbos ir susižavėjimo šia moterimi.

Naujos dainos sumaniai sulipdytos su senais hitais – taip galima pavadinti grupės pasaulinį turą „Charm School“. Skambėjo ir „How do you do!“, ir „Dangerous“, ir „Joyride“.

Koncertui artėjant pabaigos link, publika visai įsišėlo. O gitaristui virtuoziškai sugrojus lietuvių liaudies dainą „Balnokit broliai žirgus“, salė kone pamišo.

Būgnininkas sviedė lazdeles miniai. Viena neperlėkė žiūrovus ir sceną skiriančios saugumo zonos ir liko ten gulėti. Apsaugos darbuotojai buvo kurti gerbėjų maldavimams perduoti lazdelę. Galiausiai vienas neištvėręs perlipo užtvarą, bet lazdelės pasiekti nespėjo. Buvo sučiuptas ir ištemptas iš salės.

Tūkstantinė minia reikalavo biso. Gavo net du. Iš viso šešias dainas. Tarp jų : „Spending my Time“, „The Look“ ir „Listen to your Heart“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)