„Gali būti, kad po šio koncerto liks tik griuvėsiai“, - tokiais reklaminiais lozungais prieš koncertą organizatorių buvo perspėti "Soulfly" gerbėjai.

Prieš pagrindinius vakaro kaltininkus Vilniaus klubą „New York“ drebino dar dvi jaunos grupės - „Incite“ ir „Lody Kong“. Abiejose jose groja M. Cavaleros jaunesnės atžalos. Būtent todėl ir turo pavadinimas skamba galingai ir idealiai tiksliai – „Maximum Cavalera Tour 2012“.

Pats „Soulfly“ lyderis M. Cavalera šypsodamasis priduria, kad šis turas - kone visos Cavalerų dinastijos žygis per pasaulį.

1996-aisiais, palikęs Brazilijos metalo grupę „Sepultura“, M. Cavalera pajudėjo Arizonos link, kur pradėjo naują muzikinį etapą. Per šį laiką naujai suformuotas kolektyvas „Soulfly“ išleido aštuonis studijinius albumus, kurių kiekvienas puikavosi populiariausių JAV muzikos albumų „Billboard Top 200“ sąrašuose.

“Sielos skrydis” („Soulfly“) - tik šis žodžių junginys gali tiksliai apibūdinti mūsų kūrybą ir grupės koncepciją”, - apibendrina grupės lyderis.

„Soulfly“ atiduoda duoklę dvasingiems ir dažnu atveju religinį atspalvį įgaunantiems tekstams. Vėlesniuose albumuose ryškėja smurto, agresijos, neapykantos, pykčio ir netgi karo vaizdiniai. Kalbama, kad šis negatyvas į M. Cavaleros kūrybą atėjo po posūnio ir geriausio draugo Dana Wells žūties. Muzikos kritikai pastebi ir dar vieną keistą faktą – su kiekvienu nauju grupės albumu ryškėja vis nauji mutuojančios metalo muzikos garsai. Jei pirmieji albumai buvo dedami į lentyną kartu su Nu ir Groove metalo įrašais, tai naujausiuose vyrauja Death ir Trash sąskambiai. Grupės lyderis atvirauja, kad šalia šių stilistinių įvairovių kone visiems albumams didžiulę įtaką daro Brazilijos genčių muzika.

Iki šiol grupė „Soulfly“ yra išleidusi 8 studijinius albumus. Visi jie pateko į „Billboard Top 200“ populiariausių albumų sąrašą ir užėmė pakankamai aukštas vietas. Kaip tokio muzikos stiliaus atstovams, tai išties didelis ir reikšmingas pasiekimas. Viename iš interviu M. Cavalera teigė, jog jis subūrė grupę, kad galėtų kombinuoti garsus ir įvairias religijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)