Šį unikalų koncertą teatro direktorius Jurijus Andrejevas pavadino neeiliniu įvykiu ne tik Lietuvos mastu, bet ir turinčiu kur kas platesnį rezonansą muzikiniu reiškiniu.

Garsiausiose pasaulio scenose koncertuojanti V.Urmana ir šiuo metu Estijoje dėstantis maestro V.Noreika atliks itin skoningai parengtą programą.

Pirmojoje jos dalyje bus atliekamos ištraukos iš Giuseppe Verdi (Džiuzepės Verdžio) operų "Likimo galia", "Kaukių balius", "Otello" bei Giacomo Puccini (Džiakomo Pučini) operų "Manon Lescaut", "Toska" ir "Madam Butterfly".

Antrajai daliai parinktas lietuviškas repertuaras. Tai - ištraukos iš italo Amilcare Ponchielli (Almikare Ponkieli) operos "Lietuviai" bei Balio Dvariono operos "Dalia".

Pirmadienį spaudos konferencijoje V.Urmana užsiminė, jog apie pastarojo kūrinio įrašymą ji yra kalbėjusi su Placido (Plačido) Domingo. Norint surengti šį koncertą Lietuvoje, dainininkei, koncertuojančiai su žymiausiais pasaulio dirigentais ir solistais, teko paaukoti poilsiui skirtas dienas.

"Tačiau koncertas su maestro V.Noreika vertas tokios aukos", - tvirtino viena garsiausių Lietuvos dainininkių, pažymėjusi, jog dainuoti su V.Noreika, kuris atlieka labai skirtingą repertuarą, jai yra drąsus eksperimentas.

"Tai turėtų būti kokybiškas ir profesionalus koncertas, kuriame bus atlikta sudėtinga programa", - sakė V.Noreika. Jis prisipažino, kad repetuojant teko atsisakyti kai kurių įsisenėjusių solisto įpročių ir štampų.

Nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausias dirigentas Liutauras Balčiūnas tvirtino, kad jo diriguojamam teatro orkestrui muzikuoti su tokio lygio dainininkais yra nemažas iššūkis ir garbė. Šį koncertą, kurį dirigentas pavadino istoriniu, ketinama įrašyti į vaizdo juostą bei kompaktinę plokštelę.

Po šio koncerto V.Urmanos, kurią žymus dirigentas Riccardo Muti yra pavadinęs gražiausių pasaulio sopranu, laukia pasirodymai Miunchene, Paryžiuje bei pagrindinio vaidmens Richardo Wagnerio (Vagnerio) operoje "Valkirija" repeticijos.

Lietuvoje dainininkė vėl koncertuos spalio mėnesį. Paaukojusi ilgą laiką neturėtas atostogas, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje V.Urmana atliks ištraukas iš vieno mėgstamiausių savo kompozitorių Giacomo Meierberio (Džiakomo Mejerberio) kūrinio "Pranašas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją