„Pastarieji mūsų metai buvo labai gražūs. Vasarą grojome pačiuose stipriausiuose Lietuvos muzikos festivaliuose, kūrėme dainas ir svajojome apie „Retiną“. Į šį albumą sudėjom pačias gražiausias dainas, tas, nuo kurių patiems šiurpuliai po kūną laksto“ - teigia Eglė, pasakodama, jog beveik visą muziką albumui kūrė ir įrašinėjo namų salygomis.

„Kas norės ir pasistengs, tas išgirs net buto, kuriame gyvenau, ugnį krosnyje, ar paukščių čiulbėjimą paupy. Kiekviena daina – tai atskira istorija, lydima labai asmeniškų vidinių būsenų. Mes patys klausydamiesi tųjų būsenų jaučiame ir prisimename, kad jos truko ilgiau nei dieną ar savaitę. Tai tam tikri vidiniai etapai, kurie laikui bėgant išskamba. O mes ėmėmės juos užfiksuoti ir pasidalinti. Bet nors ir labai asmeniškos, tos būsenos yra visiems pažinios ir atpažįstamos. Kaip ir Grožis. Arba Dievas“, - sako dainininkė.

"Mmpsuf", kaip vienas perspektyviausių elektronikos kūrėjų projektų, buvo įtrauktas į šių metų „Note Lithuania“ rinkinį, skirtą Lietuvos muzikos eksportui užsienyje.

Eglė Sirvydytė – vokalistė, kompozitorė Lietuvos muzikos scenoje pasirodė 2005-iais metais kartu su D. Razausku ir Remigijumi Audiejaičiu. Vėliau Eglė subūrė džiazo grupę (D. Vaštakaitė, M. Perepelica, S. Petreikis, N. Bakula, B. Janauskas), kūrė projekte „Dykumos“ (kartu su P. Adomėnu, D. Strupinsku). Šiandien Eglė koncertuoja kartu su mmpsuf projektu bei rengia akustinius koncertus, kuria muziką spektakliams (G. Ubartaitės modernaus šokio spektaklis „Mono Tyla“, V.V. Landsbergio mono spektaklis „Atėjau, pamačiau, negalėjau“). Aivaras Ruzgas Lietuvos muzikos scenoje paskutinį dešimtmetį pažįstamas iš audiovizualinės muzikos projektų (kartu su G. Labanauskaite, grupe Avaspo), šiuo metu kuria ir koncertuoja mmpsuf duete.

"Mmpsuf" dalinasi ir ką tik pasirodžiusiais gyvais pasirodymais, kuriuose skirtingose Vilniaus erdvėse gyvai atliekamos dvi albumo dainos: „The Rooms“ ir „The Sailors“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją