Pirmoje koncerto dalyje skambės laisvo ir genialaus menininko įvaizdžiu tapusio Liudwigo van Beethoveno "Appassionata" ir vengrų kompozitoriaus, vieno įtakingiausių 19 amžiaus pianistų, fortepijono solinių rečitalių autoriaus Ferenco Lizto "Šeši Paganinio etiudai fortepijonui".

Antroje koncerto dalyje skambės Trečiasis Sergejaus Prokofjevo koncertas fortepijonui ir orkestrui C-dur.

Penktadienio vakarą A.Paley pritars Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Vytauto Lukočiaus.

Pianistas A.Paley gimė Kišiniove, Moldovoje. Šešerių metų jis pradėjo mokytis groti fortepijonu, trylikos surengė pirmąjį rečitalį, o šešiolikos laimėjo Moldovos jaunųjų atlikėjų konkursą. 1981 metais pianistas baigė studijas Maskvos konservatorijoje ir pradėjo tarptautinę karjerą. 1984 metais ir 1986-aisiais laimėjo keletą tarptautinių konkursų.

A.Paley daug gastroliavo įvairiose Europos šalyse, koncertavo su Vladimiro Spivakovo vadovaujamu "Maskvos virtuozų" ir kitais žymiaisiais Europos orkestrais bei surengė rečitalius Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje.

Nuo 1988-ųjų A.Paley gyvena Niujorke. 1991 metais įvykęs debiutas su Vašingtono nacionaliniu simfoniniu orkestru atvėrė duris į svarbiausias JAV koncertų sales ir galimybę koncertuoti su geriausiais simfoniniais orkestrais

1998 metais A.Paley debiutavo Vašingtono operos teatre — atliko pianisto Boleslavo Lazinskio vaidmenį Umberto Giordano operoje "Fedora", kurioje taip pat dalyvavo žymieji solistai Placido Domingo ir Mirella Freni.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją