Įrašus kompanijose “Om Records”, “Tweekin”, “Terraform”, “Fiji Records” ir kitose leidžiantis Rithma šiais metais išgarsėjo albumu “Music Fiction” ir visame pasaulyje grojamu singlu “Love and Music”. Jame dera džiazo, “techno”, senojo psichodelinio roko, “broken beats”, hiphopo bei novatoriško “house” garsai. Rithmai gimtoji įrašų kompanija “Om Records“ – tai namai bene įdomiausiems šio meto “house” muzikos atlikėjams, tokiems kaip Kaskade (Kaskeid), Joshua (Džošua), Michaelui Tello (Maiklui Telo), Marquesui Wyattui (Markui Veitui) ir legendiniam Markui Farina.

“Debiutinis Rithma albumas magiškai pasakoja apie tai, kaip džiazas, bliuzas ir rokas darė įtaką šokių muzikos kultūrai. Čia išgirsime ir fankuojantį “tech house”, subtilų tingų džiazą ir nuostabias vokalines partijas. “Music Fiction” sujungia geriausių šių laikų roko grupių, tokių kaip “Radiohead” ir šokių muzikos herojų Derricko Carterio (Deriko Karterio) bei Herberto pasaulius.

Jauniausio “Om Records” nario albumas žavi, pakylėja, tikrai spindi”, - apie Rithma albumą rašė muzikos kritikai.

Rithma Lietuvoje pirmąjį kartą grojo “RyRalio Religion” debiutiniame vakarėlyje 2002 m. rudenį, o per tą laiką jo akcijos šokių muzikos pasaulyje smarkiai pakilo. Didžėjus ir prodiuseris sakosi šiuos metus praleidęs “skraidydamas lėktuvais”, tačiau labiausiai jam įsiminė kelionė į Europą, Lietuvą. Etienne'as Stehelinas panoro ją pakartoti ir vėl pasirodyti šalyje, “kur gražiausios merginos ir entuziastiškiausia publika”.

Instaliacijoje – “west coast house” stiliaus estetika

“RyRalio” kompanija šiam pasirodymui parengė specialią interjero instaliaciją, kurią sukūrė jaunas dizaineris Tadas Karpavičius. Joje atsispindės “RyRalio” ir “Om Records” propaguojama estetika – lengvo, džiazuojančio vakarėlio nuotaikos. Tokios jos būna ir “RyRalio” skrajutėse bei vaizdo instaliacijose.

“Kas domisi “house” muzika, žino “Om Records”. Įsitikinę, kad šis vakarėlis – reta proga susipažinti su vienu geriausiu šio stiliaus jaunųjų prodiuserių. Jo muzika tikrai atspindi šauniausias “house” stiliaus ir šokių muzikos vertybes”, - sakė vienas vakarėlių organizatorių Lauris Lee.

Kaip įprasta, vakarėlį “RyRumba” pradės prieš Rithma pasirodymą grosiantys “RyRalio” didžėjai Karalius ir Lauris Lee. Šį sezoną tai jau dešimtasis jų pasirodymas Kauno klube “Ex-It”. “RyRalio Religion” – didžiausias iki šiol vykęs kompanijos projektas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją