„Interneto ir socialinių medijų laikais pasaulis tapo mūšio lauku, kuriame visi kovoja dėl dėmesio. Tai pasiekė tokią ribą, ties kuria nebekontroliuojame savo pačių proto. Dažnai jaučiamės tokie išsiblaškę, kad darosi sunku surikiuoti mintis ir įgyvendinti įdėjas“, – pastebi atlikėja.

Kuriant šį albumą Monikaze pripažįsta, kad jai ir pačiai buvo sunku susikaupti. Todėl ji, kiek įmanoma, bandė atsiriboti nuo ją supančio pasaulio: „Teko užsidaryti ir vonioje, ir studijoje, atsiriboti nuo soc. tinklų. O maždaug po pusmečio darbų išėjusi į viešumą, galima sakyti, nebemokėjau bendrauti“, – prisimena Monikaze.

Vis tik, pasak muzikantės, visas šis sudėtingas kūrybinis procesas ir įkvėpė „Laws of Distraction“. Iš ne vieno kolegos ji yra girdėjusi tą pačią istoriją: „Kūryba prasideda nuo bandymo susikaupti, suplanuoti laiką, tačiau intensyvėjant blaškančioms aplinkybėms rutina sugriūva, apima silpnavališkumas ir idėjų trūkumas. Po kurio laiko pamažu vėl įsivažiuojama, o iki termino likus vos kelioms dienoms viskas neišvengiamai susidėlioja į vietas.“

Albumą įrašė su orkestru

Naująjį albumą Monikaze įrašė su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru: „Vieną dieną gavau žinutę iš dirigento ir meno vadovo Modesto Barkauso, kurioje jis pagyrė mano muziką ir paskatino kurti orkestrui“. Toks palaikymas jaunąją atlikėją labai įkvėpė ir ji sukūrė „Laws of Distraction“ projektą, kurį vėliau įrašė su orkestru.

Šv. Kristoforo orkestras naujajame albume atlieka tarsi tapytojo vaidmenį kurdamas muzikines aliuzijas į tam tikrus garsus, tokius kaip klaviatūros tarškėjimas kūrinyje „www“, stiklinių dzinksėjimas – „Mingle“ arba skambantys telefonai dainoje „Time Robbers“.

Jau lapkričio 24 d. renginių erdvėje „gallery 1986“ visa tai galima bus išgirsti gyvai. Tądien Monikaze kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru pristatys naująjį albumą: „Tai bus unikalus renginys. Surinkti orkestrą nėra paprasta, todėl Vilniuje tokių pasirodymų daugiau bent jau kol kas neplanuojame“, – sako Monikaze, tačiau kol kas koncerto vietos neatskleidžia.

Nominuota prizui, kurį anksčiau yra laimėjusi Dua Lipa

Praėjusį mėnesį sparčiai populiarėjanti avant-pop muzikos kūrėja Monikaze tapo vienu iš 15 Europos muzikos talentų, kurie varžysis dėl pagrindinio „Music Moves Europe“ apdovanojimo kitų metų sausį vykstančiuose apdovanojimuose. Anksčiau šį apdovanojimą yra laimėjusios tokios pasaulinės muzikos žvaigždės kaip Dua Lipa ar Rosalia, dainininkas Stromae ir kiti.

Beje, lietuvė yra ne tik nominuota minėtam apdovanojimui, bet ir surengs savo pasirodymą vienoje iš „Eurosonic“ scenų, Olandijoje. Į šį kasmetinį kylančių muzikos žvaigždžių įvykį suvažiuoja daugiau nei keturi tūkstančiai muzikos industrijos profesionalų ir dar dešimtys tūkstančių melomanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją