Pirmoji pasirodė Rusijos atstovė Katia Ryabova su daina "Kak Romeo i Džiuljeta". Mergina scenoje pasirodė su keturiais šokėjais.

Po rusaitės į sceną užkopė latvė Amanda Bašmakova, jau ne kartą dalyvavusi ne tik Vaikų Eurovizijos atrankose, bet ir suaugusiųjų. Mergaitė jau yra laimėjusi daugelį muzikinių konkursų savo šalyje ir užsienyje.

Trečiu numeriu pasirodė Moldovos atlikėja Lerika. 1999-aisiais gimusi mergina turi didelę dalyvavimo konkursuose patirtį, svajoja tapti aktore, mėgsta žaisti šachmatais, vertina nuoširdumą ir svajoja padainuoti su Valerija bei Ani Lorak.

Ketvirtoji "Vaikų Eurovizijos 2011" žvaigždė - Dalita iš Armėnijos. Ji moka groti fortepionu, gitara, jau yra tapusi Mis Jerevanas, Mis Armėnija, Mis Reklama ir Mis Talentas. Dalitos pasirodymas stebino puikia choreografija ir nepriekaištingu vokalu, o dainos priedainis sakė: "Sveiki atvykę į Armėniją".

Bulgarijai, kuriai teko penktas numeris, atstovavo Ivanas Ivanovas, Tėvynėje vadinamas mažuoju Jon Bon Jovi. Berniukas puikiai mokosi, jam labai patinka anglų kalbos, matematikos, muzikos pamokos. Laisvalaikiu jis žaidžia futbolą bei lygiuojasi į grupes "Scorpions" bei "Queen".

Šeštoji scenoje pasirodė mūsų šalies atstovė Paulina su daina "Debesys". Penktokė iš Palangos dainuoja nuo penkerių ir tai daro visur - vonioje, automobilyje, ir nieko nuostabaus, nes tai daro visa jos šeima. Paulina svajoja kada nors surengti koncertą su saksofono virtuozu Kenny G.

Septintas numeris "Vaikų Eurovizijoje 2011" atiteko Ukrainai, atlikėjai, pasivadinusiai Kristall. Šlovė merginą užklupo vos penkerių, kuomet laimėjo kelis svarbius konkursus. Pernai mergina išleido debiutinį albumą, kurio dainas kūrė drauge su mama. Kristall mėgsta futbolą ir tinklinį.

Aštuntoji - Makedonija, kuriai atstovavo Dorijanas. 2008-aisiais jis taip pat dalyvavo atrankoje į šį konkursą, tačiau nacionaliniame finale tapo antras. Pernai vaikinukui pasisekė patekti į konkursą, tačiau kaip kitą dainininką papildančiam šokėjui.

Devintoji į sceną užlipo trylikametė Rachel iš Nyderlandų. Mergina sako dainuojanti nuo pat gimimo, o rimtai mokytis dainuoti pradėjo devynerių. Mylimiausios jos atlikėjos - Rihanna ir Beyonce.

Dešimtas numeris atiteko Baltarusijai. Lidija gimė 1998 metais, dainuoja nuo ketverių, nuolat dalyvauja konkursuose. Sako, kad jai geriausias poilsis - dainavimas, skaitymas. "Konkurse pristatė dainą apie angelus, kuriuos kviečia, kad pasaulyje būtų mažiau baisybių ir negandų.

Švedų atstovas Erikas scenoje pasirodė vienuoliktas. Vaikinas, į konkurso sceną lipo su dviem pritariančiosiomis dainininkėmis bei trimis muzikantais, dainuoja nuo 5-erių. Už atrastą atlikėjo kelią dėkoja mokytojai, kuri supažindino su įvairiais muzikos stiliais.

Dvyliktas nuomeris teko Gruzijai, kolektyvui "Candy". Jos narėms - nuo 12 iki 15 metų. Merginos turi patirties, visos dalyvavo konkursuose kaip solistės. Šis projektas iš žymiausių šalies jaunųjų atlikėjų suburtas būtent "Vaikų Eurovizijai 2011".

Belgijai, kuri pasirodė paskutinė, atstovavo Femke. Tai šeštokė mergaitė, laisvalaikiu besimokanti groti fortepionu, o jei kas nesiseka, ji visuomet kreipiasi pagalbos į vieną iš seserų. Scenoje Femke pasirodė su savo mokyklos šokėjomis.

DELFI nuotraukų galerijoje - konkurso akimirkos:

Kaip ir suaugusiųjų "Eurovizijoje", kiekvienoje šalyje buvo atskirai sumuojami žiūrovų ir profesionalų komisijos balsai, kurie paskui paversti į bendrus valstybės taškus nuo 1 iki 12.

Kitaip negu ankstesniais metais, kiekvienos šalies pranešėjai šiemet žodžiu skelbė ne penkias, o visas dešimt šalių, kurioms skiria taškus. Žiūrovų balsavimo linijos buvo įjungtos tik po visų dalyvių pasirodymų.

Lietuvai po 6 taškus skyrė Latvija ir Moldova, 2 balus - Armėnija, 10 - Makedonija, 4 - Baltarusija, 1 - Švedija, 12 - Gruzija.

Mūsų šalies gyventojai 10 taškų skyrė Rusijai, o 12 - Gruzijai.

Lietuvos atstovė Paulina dar didžiojo renginio išvakarėse teigė, jog jaučiasi puikiai ne tik ant didžiosios scenos, bet ir bendraudama su užsienio žurnalistais. Delegacijos vadovas Audrius Giržadas džiaugėsi, kad tarp spaudos atstovų lietuvė - labai populiari.

Per savaitę, kuomet viešėjo Armėnijoje ir intensyviai ruošėsi pasirodymui, 10-metė Paulina laisvalaikį leido priimdama svetingų armėnų pasiūlytą programą. Mergaitė apsilankė Gehardo vienuolyne, esančiame už 40 km nuo Jerevano, kur ją pašventino armėnų vienuolis, susitiko su negausia Armėnijos lietuvių bendruomene, padėjo gėlių armėnų tautos genocido memoriale, kuriame, beje, auga ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasodinta eglutė.

Lietuvos atstovai paskanavo tradicinių kaime kepamų kebabų ir kitų armėniškų skanėstų. Kitą dieną delegacija vyko į senųjų armėnų rankraščių muziejų.

Pauliną, kaip ir kitus „Vaikų Eurovizijos“ solistus, nuolat lydėjo armėnų skirtas asmens sargybinis.

Praėjusiais metais konkurse Lietuvai atstovavęs keturiolikmetis Nojus Bartaška-Bartas su daina "Oki-doki" užėmė 6-ąją vietą tarp 14-os dalyvių. Finale triumfavo Armėnijos atstovai, todėl šiemet konkusas surengtas Jerevane.

Čia galite pamatyti visų pasirodymų ištraukas, nufilmuotas per generalinę repeticiją:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją