„Daug keliavau po Afriką ir viską fiksavau paprasta kamera. Gaila, ne visi įrašai išliko. O dalis jų yra netgi ištraukta iš senųjų VHS kasečių“, – unikalios medžiagos kadrų istoriją pasakoja V. Diavara.

Malituanie – Leyila (Liepa):

Jau šiandien į „Malituanie“ repeticijas atvyksta ir projekto siela – Afrikos muzikos ikona Baba Sissoko.

Iš Malio kilęs B. Sissoko – pasaulinio lygio atlikėjas, puikaus balso savininkas, grojantis Vakarų Afrikos kalbančiais būgais tamani ir daugybę kitų instrumentų, muzikavęs su tokiais pasaulio muzikos žvaigždyno šviesuliais kaip „Buena Vista Social Club“ ir pasaulinio lygio žvaigždėmis kaip Sting.

Baba kartu su žinomais Lietuvos multiinstrumentalistais V. Diavara, Sauliumi Petreikiu, Laurita Peleniūte ir Indre Jurgelevičiūte jau šį penktadienį vieną ir vienintelį kartą Vilniuje pristatys „Malituanie“ gyvai.

„Šis albumas yra perpildytas namų jaukumo ir neaprėpiamų atstumų pojūčiu“, – sako vienas iš projekto dalyvių Vee Diavara, kuriam muzikavimo patirtis su Baba Sissoko buvo vienas didžiausių gyvenimo įspūdžių.

Ypatingos energetikos koncertas vyks „LRT Opus Gyvai“ renginio metu menų fabrike „Loftas“ jau lapkričio 8 dieną, o kitą dieną – premjera bus pakartota Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją