Turo pavadinimui pasirinktas skaičius „365” simbolizuoja ilgą, metus trunkančią kelionę nuo romantiškosios Venecijos iki karščiu alsuojančios Argentinos.

Kaip prieš koncertą sakė pats M. Levickis, programos branduolį sudaro įspūdingieji Antonio Vivaldi ir Ástor Piazzolla ciklai „Metų laikai“.

„Norėjosi pabėgti nuo skambių pavadinimų, tad šiemet pasirinkau kodinį pavadinimą, atspindintį metų laikus – jis mano širdžiai labai artimas“, – kalbėjo atlikėjas.

„Nors Antonio Lucio Vivaldi tikrai niekada nekūrė jokios muzikos akordoenui, tačiau dabar jūsų mieste skamba šio maestro muzika“, – koncerto metu sakė Martynas.

Be akordeonisto, scenoje kartu koncertavo ir paties Martyno įkurtas Vilniaus miesto ansamblis „Mikroorkéstra“. Visi scenoje esantys muzikantai dėvėjo baltus kostiumus, o pati scena – pačiame Kauno „Žalgirio“ arenos viduryje, todėl atrodė, kad koncertas vyksta visais 360 laipsnių.

Pasirodymą sudarė 4 metų laikai. Kiekvienam iš jų scena nusidažydavo skirtingomis spalvomis, o pasirinkti kūriniai atitikdavo to laiko nuotaiką, todėl kiekvienas salėje esantis žmogus, per kelias valandas, turėjo galimybę išgyventi visus metų laikus.

Su Martynu koncertavęs orkestras pasidorymui sukūrė išskirtinę atmosferą. Styginiai instrumentai pagyvino kiekvieną akordeonisto prisilietimą prie klavišų. Kaip pats atlikėjas sakė, tai muzikinė komunikacija tarp muzikantų ir jo pačio.

M. Levickis savo sugebėjimus su akordeonu demonstruoja jau nuo vaikystės. Atlikėjas yra daugybės klasikinės muzikos konkursų prizininkas ir nugalėtojas. Akordeonu vaikinas grojo tokiose šalyse kaip Italija, Prancūzija, Anglija, JAV.

Lietuvoje Martynas išgarsėjo laimėdamas projektą „Lietuvos talentai“. Nuo to laiko, akordeono virtuozu vadinamas tauragiškis koncertinius turus rengia po visą pasaulį, o jo klavišų skleidžiamos muzikos pasiklausyti renkasi pilnos salės.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)