„Dar aną savaitę susisiekėme su Ukrainos autorius vienijančia asociacija UACRR, išreiškėme visokeriopą palaikymą tiek visai šaliai, tiek jos autoriams, bei pasidomėjome, kaip galėtumėme tiesiogiai padėti ukrainiečių menininkams. Neseniai sulaukėme bendrijos laiško, kuriame jos atstovė teigė, kad „daugelis mūsų narių kūrėjų šiuo metu drąsiai gina mūsų žemę, todėl prašome jūsų melstis už juos“.

Taip pat Ukrainos autorių vardu ji paprašė Lietuvos kūrėjų „atšaukti renginius Rusijoje bei viešai pasmerkti karą, smurtą ir žiaurumus, vykdomus laisvoje demokratinėje šalyje“. Labai prašome savo narių išgirsti šį kolegų iš Ukrainos prašymą. O visų kūrinių naudotojų (radijo stočių, televizijų, organizatorių ir pan.) savo ruožtu prašome naudoti kuo daugiau ukrainiečių autorių kūrinių, kad galėtumėme jiems surinkti ir pervesti kuo didesnį autorinį atlygį“, – sakė Asociacijos LATGA direktorė Laura Baškevičienė.

Asociacija LATGA ieško ir kitų būdų pagelbėti karo baisumus patiriančiai Ukrainai, rašoma pranešime spaudai.

„Kaip ir daugelis šalies organizacijų, pervedėme pinigų Ukrainai paramą renkančiai organizacijai „Blue Yellow“.

Šiuo metu kartu su Taryba svarstome, kokiais būdais galėtumėme tiesiogiai paremti būtent Ukrainos autorius, kurie šiuo metu yra atsidūrę itin sunkioje padėtyje“, – kalbėjo beveik 6000 Lietuvos autorių vienijančios asociacijos vadovė.

Negana to, asociacija LATGA kartu su Estijos autorių bendrija ir Latvijos autorių bendrija AKKA/LAA aktyviai bendrauja su 228 bendrijas iš 120 pasaulio šalių vienijančia Tarptautine autorių ir kompozitorių bendrijų konfederacija CISAC dėl Rusijos autorių bendrijų pašalinimo.

„Pagrindinis reikalavimas, kurį CISAC išreiškėme ir pokalbio metu, ir oficialiame laiške, – sustabdyti visų Rusijos Federacijos kolektyvinio administravimo asociacijų narystę CISAC ryšium su karine agresija Ukrainos atžvilgiu“, – teigė LATGA direktorė L.Baškevičienė. LATGA aktyviai ragina ir kitas Europos šalis pareikalauti Rusijos organizacijų pašalinimo iš tarptautinės konfederacijos.

LATGA Tarybos prezidentė Raminta Naujanytė-Bjelle džiaugiasi tokiu dideliu Lietuvos autorių palaikymu Ukrainai. „Nuostabu matyti, kaip aktyviai mūsų šalies autoriai palaiko Ukrainą organizuodami ar dalyvaudami labdaros koncertuose, parodose bei kituose renginiuose ir iniciatyvose.

Siekdami paskatinti tokią veiklą kuriame specialią tokių renginių licencijavimo sistemą. Puikiai suprantame, kad tokie veiksmai tik lašas jūroje, nes šiuo metu broliai ukrainiečiai miršta ir kenčia, tačiau iš savo pusės darome viską, ką galime ir mokame. Cлава Україні!“– sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės