Pranešime cituojama prokuratūros atstovė sakė, kad tyrimas pradėtas „dėl užsieniečių įvykdyto lankymosi okupuotoje Ukrainos teritorijoje tvarkos pažeidimo“.

Pasak pareigūnų, tyrimas pradėtas Aukščiausiosios Rados deputatui Dmytro Belocerkovcui pateikus skundą, kad „Scooter“ pažeidė Ukrainos įstatymus. Už prokuratūros įvardytą pažeidimą gali būti skirta iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Ukrainos prokurorai ketina kreiptis į Vokietijos teisėsaugos institucijas ir prašyti tarptautinės teisinės pagalbos, kad šios grupės nariai būtų apklausti.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas anksčiau sakė susitikęs Hamburge su „Scooter“ vadybininku ir mėginęs įtikinti šią grupę atšaukti koncertą Kryme.

Vis dėlto muzikantai penktadienį atvyko į Krymą dalyvauti festivalyje „ZBFest“, vykusiame Balaklavos mieste.

„Važiuojame į Krymą ne politikuoti, o todėl, kad ten mūsų laukia gerbėjai. Norime juos pradžiuginti“, – Vokietijos dienraščiui „Bild“ anksčiau sakė grupės lyderis H. P. Baxxteris.

Po 2014 metų pradžioje Ukrainoje įvykusios Maidano revoliucijos Rusija pasiuntė savo pajėgas į Krymą ir vėliau pusiasalį aneksavo. Šio žingsnio Kijevas ir tarptautinė bendruomenė nepripažįsta. Be to, Ukraina taiko sankcijas atlikėjams, rengiantiems savo šou atplėštoje teritorijoje.