Dainuoti saviems – didelė atsakomybė

Operos solistas Igoris Bakanas yra kylanti Europos scenų žvaigždė. Baritonas I. Bakanas, gimęs ir užaugęs Klaipėdoje, savo karjerą pradėjo Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Prieš septynerius metus solistas išvyko tęsti studijų į užsienį, o dabar jį galima sutikti garsiose Vienos, Ciuricho, Malmės, Miuncheno, Antverpeno teatrų scenose.

„Tai nebus pirmasis labdaringas renginys, kuriame sutikau dalyvauti. Man yra tekę dainuoti ne viename tokio pobūdžio koncerte Šveicarijoje ir Vokietijoje. Visgi dalintis gerumo akimirkomis su savo tautiečiais yra visai kas kita, nes dainuoti saviems visuomet yra dvejopa – ir labai džiugu, ir ima didesnis jaudulys“, – sako baritonas Igoris Bakanas.

Anot jo, kad renginio organizatoriaus, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus egzistavimas šaliai yra labai svarbus: „Tai, kad ši organizacija šiemet mini jau 95 metus ir artėja prie šimtmečio, rodo jos poreikį teikti pagalbą. Mano žiniomis, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus teikiama pagalba neapsiriboja vien Lietuva. Šiandien visi žinome, kiek daug kenčiančių civilių yra rytų Ukrainoje. Viliuosi, kad šis koncertas sulauks didžiulio Lietuvos žmonių palaikymo – juk visi mes egzistuojame tam, kad padėtume vieni kitiems“, – savo mintis reiškia operos solistas.

Padėtis rytų Ukrainoje išlieka sunki

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas aktyviai dalyvauja humanitarinės pagalbos teikime konflikto Ukrainoje aukoms. Nors šiuo metu rytų Ukrainoje nevyksta aktyvūs kariniai veiksmai, civilių žmonių padėtis išlieka sudėtinga. Vienas is skaudžiausių konflikto pasekmių jaučia tie, kurie dėl neramumų buvo priversti palikti savo namus ir persikelti į kitas Ukrainos dalis. Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros duomenimis, tokių žmonių gali būti beveik 260 tūkstančių. Kai kurie iš jų glaudžiasi pas savo giminaičius ar draugus, tačiau dauguma jų gyvena laikinuose centruose.

„Šiandien Ukrainos Raudonasis Kryžius nukentėjusiems dalina maisto produktų paketus, rūbus ir talonus, kuriuos šeimos gali naudoti vietiniuose prekybos centruose. Tačiau to neužtenka ir parama yra nepaprastai reikalinga, ypač žinant, kad netrukus orai pradės vėsti,“ – pasakoja Ukrainos Raudonojo Kryžiaus pirmininkas dr. Ivanas I. Usychenko.

Koncerte skambės ir Vilniaus kultūros centro LRT vaikų choro balsai

Labdaringame koncerte taip pat pasirodys Vilniaus kultūros centro LRT vaikų choras, kuris kartu su solistu kurs nuoširdžią renginio atmosferą. Vakaro svečiai išgirs garsiausias pasaulio arijas iš W. A. Mozarto, G. Verdi ir kitų operų.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija kviečia sąmoningus Lietuvos žmones aktyviai palaikyti šią iniciatyvą. 95-mečio veiklos koncertas vyks rugsėjo 27 d. 18 val Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)