„Jau daugiau nei dvi dešimtis metų rengiamas festivalis tapo ne tik kasmetine roko ir metalo gerbėjų susitikimo vieta. Skirtingų Lietuvos kampelių vietinės bendruomenės vertina „Kilkim žaibu“ ir kviečia mus pas save. Šiemet renginio vietą galėjome rinktis net iš kelių pasiūlytų. Esame labai dėkingi geranoriškiems asmenims – dėl jų jaučiamės laukiami visoje Lietuvoje. Be galo tai vertiname“, – sako festivalio organizavimui vadovaujantis Daividas Kurlis.

Nudundėjus praėjusių metų žaibams ir griausmams festivalio lankytojai turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę apie naująją festivalio vietą ir pasirinkti, kuri iš „Kilkim žaibu“ vietų yra artimesnė jų širdžiai. D. Kurlio teigimu, norinčių „Žaibus“ matyti senojoje vietoje Žemaitijoje ir naujojoje – Aukštaitijoje – pasidalino apylygiai. Dėl to, įvertinus klausytojų lūkesčius ir siekį stiprinti festivalį bei pakviesti kuo daugiau aukščiausio lygio atlikėjų, buvo priimtas sprendimas dar metams pasilikti Ukmergėje. „Ateityje esame atviri ir naujiems potyriams bei festivalio vietoms“, – teigia D. Kurlis.

Festivalio organizatorius, prisimindamas pernykštį festivalį ir jo iššūkius – prieš pat renginį gausiai nuliję lietūs užtvindė didelę dalį Smetonos dvaro teritorijos – tvirtina, kad praėjusiais metais gautos pamokos įsisavintos, rašoma spaudos pranešime.

„Naujoje vietoje pirmą kartą rengiant tokios apimties renginį klaidos yra neišvengiamos. Esame tikri, kad žinodami, kur laukia didžiausios kliūtys, ateinančią vasarą jas įveiksime sklandžiau ir lankytojams pasiūlysime dar kokybiškesnę pramogą. Norime tobulėti, turime užsispyrimo ir entuziazmo eiti pirmyn, todėl ruošiamės rezultatams, kurie nudžiugins, ir žiūrovus, ir mus pačius“, – tikina festivalio rengėjas.

Savitumo 23 kartą vyksiančiam festivaliui suteiks tai, jog jis kartu bus ir Ukmergės miesto 690 gimtadienio šventė. Visą renginių ciklą šiai garbingai sukakčiai skiriantis miestas savo gimtadienį pasitiks jaunatviškai, spalvingai ir sklidinas pagavios rokenrolo nuotaikos. Festivalis „Kilkim žaibu“ užtikrins, kad jubiliejų švenčiantis miestas ne be pagrindo kartais vadinamas „Rokmerge“.

Jau yra žinomi ir pirmieji festivalio atlikėjai, žadantys, kad šie „Žaibai“ muzikine prasme bus itin turtingi. Ant scenos prie Lėno ežero kranto lips Graikijos simfoninio metalo meistrai „Septic Flesh“, Nyderlandų death metalo žvaigždės „Asphyx“, speed metalo patrakėliai „Midnight“ iš JAV. Festivalyje pasirodys ir šiemet atsikūrę norvegiško juodmetalio puoselėtojai „Urghehal“. Skolą klausytojams grąžins Danijos death metalo merginų grupė „Konvent“, kuriai pernykštį pasirodymą festivalyje teko atšaukti dėl COVID-19.

„Dalyvių sąrašas tik pradedamas pildyti. Mums labai svarbi ir klausytojų nuomonė. Dėl to kviečiame prisidėti prie festivalio programos formavimo bei pasidalinti, kokius roko ir metalo kolektyvus norisi pamatyti labiausiai“, – ragina D. Kurlis.

Sunkiosios muzikos ir rokenrolo festivalyje tikrai netrūks. Te švenčia Rokmergė kartu su Žaibais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją