Naujai išrinkta Čilės prezidentė Michelle Bachelet, kuri pati 8-ajame dešimtmetyje buvo politinė kalinė, šį apdovanojimą rokeriams įteikė per ceremoniją užkulisiuose, prieš jų koncertą šiame stadione.

"Amnesty International" teigė norinti pagerbti grupės narius Bono, "the Edge", Adamą Claytoną, Larry Mulleną bei jų vadybininką Paulą McGuinnessą už tai, kad jie daugiau kaip du dešimtmečius savo muzika ir garsumu propaguoja žmogaus teises.

Pastaraisiais metais Čilės teismai už žmogaus teisių pažeidimus, padarytus 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose, nuteisė dešimtis buvusių karinininkų ir slaptųjų tarnybų agentų. Tačiau jų kaltę buvo sunku įrodyti dėl daugumos šiuose nusikaltimuose dalyvavusių kariškių tylėjimo.

"Šioje šalyje vis dar yra žmonių, kurie tyli ir kurie yra pavargę nuo savo paslapčių... Noriu pasakyti, kad tai metas, naujosios Čilės pradžia, kai jūs galite išsilaisvinti nuo šių paslapčių ir išeiti į priekį", - teigė Bono.

Anksčiau sekmadienį nacionaliniuose rūmuose Bono susitiko su kadenciją baigiančiu prezidentu Ricardo Lagosu ir buvo apdovanotas Pablo Nerudos meninių ir kultūrinių nuopelnų medaliu.

U2 šiuo metu yra pradėjusi pasaulinių gastrolių etapą Pietų Amerikoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją