„Metus kankinausi, kad ir barzda, ir plaukai užaugtų: reikėjo padėti savo draugui“, - štai kaip skamba pirmieji Lino žodžiai, paklausus, kodėl kurį laiką atrodė it sniego žmogus. Kol kas visa istorija skamba painokai, bet realybė yra susijusi su muzika: pasirodo, žymusis gitaros virtuozas ir Lino bičiulis Giedrius Balčiūnas-Mr. Jumbo sukūrė ypatingą dainą, rašoma pranešime spaudai.

„Tai kūrinys, nenorintiems eiti kartu su sistema, daina apie pabėgimą nuo korporacijų, bet kokios valdžios. Juk visada yra galimybė būti drąsiam ir mąstyti ne su banda“, - dainos „Prieglobstis“ gimimo istoriją pasakoja Giedrius, čia pat pridurdamas, kad jos ištakos yra kur kas ankstesnės, nei „užgriuvusi“ pandemija – ji pradėta kurti prieš trejetą metų ir tik dabar išvydo dienos šviesą.

„Daina yra iš mano paskutinio lietuviškų dainų albumo „Neužrašytos dainos“. Ją sukūriau suvokdamas, kad pats esu įkalintas sistemoje, dėvintis kaukę, kuri man kartais spaudžia. Viduje esu jautrios sielos menininkas intravertas, bet dažnai tenka susidurti su biurokratiniais iššūkiais ir bendrauti su žmonėmis, su kuriais ne visuomet norisi turėti reikalų", – pasakoja Giedrius.

Akivaizdu, kad dainos vaizdo klipui reikėjo įspūdingo herojaus: tokio, kuris atitiktų pačią dainos idėją – maištingo, o tuo pačiu, smagaus, nepikto žmogaus, pavargusio nuo kasdienybės. Tuomet Giedrius ir pagalvojo, kad niekas kitas geriau neįgyvendins jo sumanymo, kaip bičiulis Linas, su kuriuo jie susipažino vieno renginio metu mindami dviračius. Vyrai išsyk rado bendrą kalbą ir tapo gerais bičiuliais.

„Dažnai savo gyvenimą nuspalviname pašėlusiomis foto sesijomis: tai Liną perrengiame Grinču, tai sugalvojame kokią viešą akciją, kur gerąja prasme „pašiurpiname“ praeivius. Dėl to pamaniau, kad Linas, turintis teatrališkų įgūdžių, nesunkiai taps iš anksto sugalvoto scenarijaus personažu mano vaizdo klipui“, - pasakoja Giedrius.

Pats vaizdo klipo filmavimas užsitęsė kiek ilgiau nei planuota: mat Linas, išsyk prieš pandemiją, išvyko į Švediją ir ten liko iki to laiko, kol jam užaugo plaukai.

„Buvo vargelio su jais, buvo: o kartą ekspedicijoje vėjas taip susuko plaukus – lyg į dredus. Gerai, kad visos scenos jau buvo nufilmuotos, tad teko kirptis plaukus pačiam, žiūrint... į ežero vandenį“, - kvatoja Linas, kurio kirpimą vėliau „taisė“ plaukų stilistė Lietuvoje ir tuomet jau buvo nufilmuota klipo pradžia.

„Žodžiu, filmavimas vyko atvirkščiai – pirmiausia nufilmavome antrąją klipo dalį, o vėliau – jo pradžią. Bet šis muzikinis nuotykis buvo vertas visų kančių“, - sako Linas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)