Projekto pagrindinis tikslas – nemokamų koncertų forma remti nepriklausomos muzikos sceną visame pasaulyje. Šis projektas savo laiku yra tramplinu į sėkmę tapęs tokioms grupėms kaip „The Temper Trap“ ar „The Dandy Warhols“. Pernai šis renginių ciklas atkeliavo į Lietuvą ir gitarinės muzikos gerbėjus į sostinės „Vienuolyno Kiemą“ kvietė septynis kartus. Šiemet koncertų geografija išsiplėtė, dar septyni pasirodymai numatomi ir Kauno „Ryšių kiemelyje 837“.

Pirmieji į sceną žengė „Los Turbos“ – dar visai šviežias, tačiau itin intriguojantis kolektyvas, atliekantis Lietuvoje originalų ir retai sutinkamą surf roko ir rockabilly žanrų mišinį. Šis skambesys išpopuliarėjo už Atlanto prieš gerą šešiasdešimtmetį, o pasauliui yra pažįstamas tokių legendų kaip „The Beach Boys“ ar „The Tornadoes“ dėka. Trijulė išlaiko tikriausias šio žanro tradicijas, tad atlieka vien instrumentinę muziką.

„Ateikit arčiau į šokių aikštelę. Pirmasis kūrinys vadinasi „Bučinys“. Bučinys visiems susirinkusiems į šį nuostabų muzikos renginį“, - pasirodymo pradžioje pareiškė grupė, prieš panardindama susirinkusius klausytojus į greitą, organišką ir nirtulingą akordų laviną. Ši be atvangos kunkuliavo viso daugiau nei pusvalandį besitęsusio koncerto metu. Po pasirodymo grupės gitaristas teigė, jog buvo kiek nejauku koncertuoti po tokia skambia vėliava, tačiau itin vertino šią nemokamą ir ne savaitgaliais vykstančią iniciatyvą. Be to, jis pripažino, jog kūrybai įkvėpimo semiasi iš savo kolekcionuojamų vinilinių plokštelių.

Antrieji savo grojaraštį pateikė alternatyvaus roko ir grunge tradicijomis sekantys „Monkey Tank“. Kolektyvas taip pat žengia dar tik pirmuosius savo karjeros žingsnius, tačiau jau spėjo būti pastebėtas – šis koncertas jiems tapo apšilimu prieš savaitgalį sostinėje vyksiantį „Loftas Fest“ festivalį.

Be to, visi trys grupės nariai jau yra toli gražu nenaujokai muzikos pasaulyje ir yra gerai pažįstami iš savo pėdsaką lietuviško roko scenoje spėjusių palikti kolektyvų.

„Monkey Tank“ pasirodymą kiek atšaldė prapliupęs lietus, tačiau tai nesumažino jų palaikyti susirinkusių klausytojų, priversdamas šiuos slapstytis po visą „Vasaros Terasą“ uždengusiais skėčiais. Visgi tai nesutrukdė grupei pasirodyti sėkmingai ir žiūrovams pateikti spalvingą savo gitarų pasažais vedamo skambesio paletę. „Idėja labai gera, puiku, jog yra vieta, leidžianti jaunoms grupėms atsiskleisti. Galėjo tik nelyti“, - po koncerto teigė kolektyvo vokalistas Mantas.

Pirmojo renginio finaliniu akcentu tapo sparčiai populiarėjančios grupės „Deeper Upper“ pasirodymas. Prieš trejus metus susibūręs kolektyvas šiemet jau yra pakviestas koncertuoti didžiausiose Lietuvos ir regiono muzikiniuose festivaliuose. Be to, grupė neseniai pristatė savo debiutinį EP „Structures“, kurį visi norėję po koncerto galėjo gauti dovanų fiziniu pavidalu. Įrašas nemokamai prieinamas ir oficialiame grupės puslapyje internete.

„Deeper Upper“ auditorijai pateikė brandžiausią programą, kurioje skambėjo ne vien debiutinio jų įrašo kūriniai, tačiau ir daugiau alternatyvia muziką besidomintiems jau pažįstami hitai „In the Sands of a Desert“ ar „I am the Colours“. Niaurus grupės post-punk skambesys, kurį galima apibūdinti kaip tamsių gitarų potėpių bei sprangių sintezatoriaus akordų simbioze, kiek primena Jungtinėje Karalystėje itin populiarios grupės „Editors“ kūrybą. Po koncerto grupės nariai džiaugėsi galimybe antrus metus iš eilės atidaryti „Jack Daniel‘s Studio No. 7” renginių ciklą – pernai jie į sceną žengė kartu su „Without Letters“ bei pastebėjo, jog ir oro sąlygos abu kartus susiklostė panašios.

Šį koncertą „Vasaros terasoje“ stebėjo apie 500 žmonių, tarp kurių buvo apstu kitų sostinės roko ir alternatyvos grupių, tokių kaip „Freaks On Floor“, „Without Letters“, „Kurak“, „Colours of Bubbles“, „Mark Fiction“ narių.

Dalis šių grupių taip pat koncertuos šio ciklo renginiuose.

Kitą savaitę renginių serija pirmą kartą aplankys Kauną. Ketvirtadienio koncertų organizatoriai kviečia į „Ryšių Kiemelį 837”, kur bus galima išvysti dviejų kolektyvų – kauniečių indie roko grupės „The Local Legends” bei neseniai vėl susibūrusių indie-pump muzikantų „ReedNoBrass” pasirodymus. Siekiant užtikrinti kuo didesnį muzikos prieinamumą – visi koncertai bus nemokami.

Koncerto Vilniuje akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)