„Turėsime didelę šventę, skirtą visų LGTB bendruomenės narių laisvei atšvęsti. Vilnius man – nauja vieta. Linksminsiuos, nusidėsiu ir kalbėsiu, ką norėsiu“, – vos išvydusi fotografus ir žurnalistus teigė atlikėja.

Vilniaus oro uosto žvaigždė keliaus tiesiai į viešbutį – papusryčiauti ir numigti po kelionės. Kiek vėliau ji ketina pasivaikščioti po miestą bei parduotuves, taip pat yra suplanavusi ir susitikimų.

Šeštadienio vakarą ji pasirodys ir „Baltic Pride“ eitynes vainikuosiančiame koncerte menų fabrike Loftas“.

Kalbėdama apie LGBT bendruomenę, Sh. Cohen patikino, jog patarimo, kaip kovoti su Lietuvoje vyraujančia homofobija, ji neturi.

„Lietuvoje problemų turi ne tik LGBT bendruomenė. Vis dėlto, manau, kad su laiku tai pasikeis. Po 10-ies, 20-ies metų viskas pasikeis... Tikiu, kad širdies glūdumoje lietuviai atras tą supratimą, šilumą ir meilę mūsų bendruomenei.

Iš pradžių viskas, kas yra keista ir kitaip nei mes įpratę, mus baugina, verčia nusisukti. Šiuo atveju paradas yra labai svarbus – kaip ir svarbus žmonių palaikymas. Tikiuosi, kad su kiekvienais metais jis vis didės.

Net ir Tel Avive pradėjome nuo vos trijų-keturių šimtų žmonių parado. O štai dabar jame dalyvauja 200 tūkst. žmonių iš viso pasaulio. Jei tai gali nutikti šventoje Žemėje – jei Izraelio žmonės gali būti išmokyti nustoti nekęsti kitų – tai gali nutikti ir Lietuvoje“, – sakė atlikėja.

Sh. Cohen patikino, jog pati su homofobija susiduria nuolat – tačiau jai tai visai nerūpi.

„Sakau tai, ką turiu sakyti. Nebijau išreikšti savo nuomonės ir pastovėti už save“, – sakė Sh. Cohen ir pridūrė, jog chuliganų, pasitelkiančių smurtą, ji vis dėlto prisibijo.

1972 metais Tel Avive gimęs berniukas Yaronas Cohenas maždaug apie tryliktuosius gyvenimo metus suprato, kad jaučiasi esąs mergaitė.

Būdamas 21-erių jau žinomas dainininkas ryžosi lyties keitimo operacijoms. Jos buvo atliktos Jungtinėje Karalystėje. Pasibaigus visoms procedūroms, jam buvo teisiškai pakeista lytis ir vardas – taip atsirado Sharon Cohen, popscenoje žinoma Danos International vardu.

Birželio 18 d. įvyksiančias „Baltic Pride“ eitynes vainikuos koncertas menų fabrike „Loftas“, kuriame pasirodys ne tik Dana International, bet ir šių metų Lietuvos „eurovizininkas“ Donatas Montvydas, atlikėjai Ruslanas Kirilkinas ir Sasha Song, prancūzė La Diva Live ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)