Naują pasaulinio turo koncertą Vilniuje surengę muzikantai susirinkusiuosius nustebino ne tik puikiai visiems žinomomis dainomis, bet ir nauju jų skambesiu. Trakų pilis šiam vakarui pasirinkta taip pat ne atsitiktinai. Viduramžius primenančioje aplinkoje siekiama originaliai atkurti legendomis jau tapusių „Pink Floyd“ muzikantų kūrinius.

„Money", „Time", „Another Brick In The Wall Part 2", „Wish You Were Here" ir kitas dainas gerbėjai traukė kartu su grupe. Dar 1965 m. susibūsusių „Pink Floyd“ kūriniai išlieka populiarūs iki pat šių dienų, o albumas „The Dark Side Of The Moon" – vienas geriausiai parduodamų visų laikų įrašų. Konceptualus albumas „The Wall" tapo roko gerbėjams puikiai žinomo muzikinio filmo pagrindu.

1994 m. spalį pasaulinį koncertų turą baigusi grupė daugiau neberengė gastrolių ir nebekūrė naujų dainų. Paskutinis oficialus „Pink Floyd" pasirodymas įvyko 2005 m. surengtame koncerte „Live 8". Tada po ilgos pertraukos susibūrė klasikinė grupės sudėtis – Davidas Gilmouras, Rogeris Watersas, Nickas Masonas ir Richardas Wrightas.

Netrukus dainininkas Davidas Gilmouras pareiškė, kad „Pink Floyd" daugiau nebekoncertuos. 2008 m. mirus klavišininkui Richardui Wrightui, buvo palaidotos ir paskutinės gerbėjų viltys, kad grupė atsikurs. Prieš dvejus metus išleistas albumas „The Endless River" skirtas jo atminimui. Šis įrašas tapo vienu geriausiai perkamų albumų daugelyje šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)