Anot kūrėjo, viso albumo stilistiniai ieškojimai yra siekis išgauti pagonišką popmuziką. Pasirodymuose klajos „Rudeninis vėjas“ ir daug šiluma, nuoširdumu kvepiančių naujų ir visiems jau girdėtų kūrinių. Naujausią savo albumą A. Mamontovas pristatys su grupe aukščiausio lygio scenos bendražygių.

„Elektroninį dievą“ nemokamai iš LNK interneto svetainės gali parsisiųsti bet kuris jo muzikos gerbėjas. Panašu, kad vos per pirmąsias savaites naujausias Mamontovo darbas jau tapo rekordiniu - netikėta galimybe klausytis jo dainų nemokamai, pasinaudojo kelios dešimtys tūkstančių internautų, ir šie skaičiai didėja kasdien.

Kritikai jau spėjo teigiamai įvertinti „Elektroninį dievą“ už ypatingą skambesį. Albumą A. Mamontovas įrašė vienas, grodamas visais instrumentais.

Kai kurie naująjam albumui klijuoja skandalo etiketę – dėl tradicinių religijų neigimo ir pagonybės skatinimo. Spėliojama, ar albumo pristatymo koncertų neignoruos tikintis Lietuvos jaunimas. Kūrėjas tokią nuomonę atremia argumentu, jog Lietuva – visai ne Marijos žemės tauta. Anot jo, šis epitetas mums yra dirbtinai priklijuotas.

„.Mes esame senųjų Lietuvos dievų, piliakalnių, šventųjų miškų ir amžinosios ugnies tauta, ir vis dar esame pakeliui į tikrąją Lietuvos laisvę, kuri bus įmanoma tik tada, kai atsigręšime į mūsų protėvių tikėjimą ir tradicijas“, - teigia A. Mamontovas.

Albumo pristatymo koncertai vyks kalėdiniu laikotarpiu, jų metu skambės ir nauja kalėdinė daina, sutrikdžiusi daugumą Mamontovo gerbėjų. Ar Andrius sąmoningai vieną savo naujausių kūrinių skiria šventei, pastaruoju metu nutolusiai nuo dvasingumo ir tapusiai masinių apsipirkimų bei nuolaidų įkaite?

„Visada svajojau parašyti dainą apie Kalėdas. Ir būtent, norėjosi parašyti apie tai, kad Kalėdos - tai laiko virsmo šventė. Ji yra viena seniausių žmonijos švenčiamų datų, kada naktis yra ilgiausia, o diena trumpiausia, po kurios dienos pradeda ilgėti ir atsiranda vis daugiau šviesos mūsų gyvenime“, - sako autorius.

Per pusantrų metų spėjęs pasiilgti savo klausytojų, A. Mamontovas tikisi, kad ir šį sykį, pristatant naujausius kūrinius koncertinio turo metu, susitikimas su klausytojais bus prasmingas.

Pasak jo - „visada norisi turėti tą naujumo jausmą, nes tik jis pasirodymus paverčia ypatingu susitikimu su žiūrovais“.

A. Mamontovas „Elektroninio dievo“ koncertinį turą pradeda gruodžio mėnesį. Koncertai vyks:

Gruodžio 1 d. Kėdainiuose, Kultūros centre,
Gruodžio 2d. Panevėžyje, Bendruomenių rūmuose,
Gruodžio 3. Šiauliuose, saulės koncertų salėje,
Gruodžio 7 d. Tauragėje, Kultūros centro salėje,
Gruodžio 8 d. Gargžduose, Kultūros centro salėje,
Gruodžio 14 d. Telšiuose, Žemaitės dramos teatre,
Gruodžio 20 d. Šilutėje, Kultūros centro salėje.
Gruodžio 21 Klaipėdoje, Žvejų rūmuose,
Gruodžio 26 d. Vilniuje, Forum Palace.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)