Vienas pagrindinių apdovanojimų vakaro akcentų – jungtinis gana skirtingą muziką grojančių grupių pasirodymas, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Ant scenos kartu lips energingieji „Baltic Balkan“ ir melancholiškieji „The Station“.

Pasak „Baltic Balkan“ vadybininko Anatolijaus Chudobos, grupės jau nuo seno planavo susibėgti bendram projektui, tačiau proga atsirado tik dabar. Šiam pasirodymui grupės yra paruošusios lietuviškos dainos interpretaciją – tačiau kokia tai daina, paaiškės tik vakaro metu.

„Labai smagu, kad galiausiai pavyko susieiti, nes kalbėjom apie tai jau seniai. Tai bus pirmas kartas, kai grupės pasirodys ant scenos kartu. Repeticijos pavyko puikiai, muzikantai susigroję, o naujai suskambėsianti daina turėtų maloniai nustebinti daugelį“, – sako A.Chudoba.

Taip pat vakaro metu pasirodys ir „Studio Maruko“, Migloko, „Timid Kooky“, „Planeta Polar“, „Jauti“ ir daug kitų grupių bei atlikėjų.

Na, o nominacijas atrinko specialiai tam suburta komisija, kurią sudaro patyrę savo srities atstovai. Kiekvienai nominacijai sudaryta atskira, kompetetingų žmonių komanda. Iš viso renginio metu bus įteikta 17 apdovanojimų.

Pirmoji nominacija – Metų debiutas, į kurią pretenduoja praėjusią vasarą „Devilstone“ festivalyje sužibėję „EGOMAŠINA“, jaunimo numylėtiniu vadinamas Free Finga ir sparčiai kylanti vos prieš porą mėnesių albumą išleidusi Monikaze.

Antroji nominacija – Metų rokas. Į šį apdovanojimą pretenduoja Beno Aleksandravičiaus grupė „ba.“, šiuo metu albumo turą po Lietuvą pradėję „jautì“ ir psichodeliniai rokeriai „Flash Voyage“.

Metų metalo grupe pretenduoja tapti: „Au-Dessus“, „Awakening Sun“ ir „Erdve“.

Metų punkroko grupe pretenduoja tapti: „Toro Bravo“, „Tureto Sindromas“ ir „shishi“.

Metų hiphopas pretendentai: Lilas ir Innomine, „Despotin Fam„ ir IYE.

Metų DJ – nauja nominacija, į kurią pretenduoja Roe Deers, DJ Mamania ir Manfredas.

Metų elektronikos pretendentai: Beissoul ir Einius, „Without Letters“ ir „Solo Ansamblis“.

Metų džiazas pretendentai: Giedrius Nakas, „Sheep Got Waxed“ ir Mekas Duo.

Metų renginiu gali tapti „Devilstone 2019“, „Solo Ansamblis Dansingas“ ir „Loftas Fest 2019“

Metų Live Act – apdovanojimas dėl geriausio gyvo pasirodymo, į kurį pretenduoja: „ba.“, Lilas ir Innomine ir „Solo Ansamblis“.

Metų bardai – dar viena nauja nominacija, į kurią pretenduoja: „Baltos Varnos“, kurios vakaro metu surengs ir pasirodymą, Andrius Zalieska ir Domantas Razauskas.

Metų atlikėju arba atlikėja gali tapti: Monika Liu, Kazimieras Likša arba Free Finga.

Metų grupe pretenduoja tapti: „ba.“, Lilas ir Innomine ir „Solo Ansamblis“.

Metų vaizdas – apdovanojimas už geriausią klipą gali atitekti „Vilniaus Energija“ už klipą „Bepilotė mašina“, Kabloonak – už „Bruises on Her Legs“ arba „shishi“ – už klipą „Hush“.

Metų albumu gali tapti: „ba“ – „H8“, „Arklio Galia“ – „Tavo Laiptinėj & ant Tavęs“, „Free Finga“ – „Pick up Line“.

Dar vieną apdovanojimą – Tautos balsas – renka „Delfi“ skaitytojai. Balsavimas iki penktadienio 14 val. vyksta ČIA.

T.Ė.T.Ė. muzikos apdovanojimai vyks vasario 29 d., šeštadienį, Vilniaus Menų fabrike „Loftas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)