Organizatoriai taip pat turės padengti bylinėjimosi išlaidas ir 5 proc. dydžio metines palūkanas, skaičiuojamas nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

Asociacija LATGA iš Didžiojo šeimų gynimo maršo ir jį lydėjusių renginių organizatorių liepos 13 d. pateiktame ieškinyje siekė prisiteisti 6776 Eur. Dalis ieškinio nebuvo patenkinta, nes teismui pritrūko įrodymų, kad ne tik Vilniuje, Kaune ir Panevėžio rajone vykusiuose, bet ir Akademijoje (Kauno raj.) organizuotame renginyje muzika buvo viešai leidžiama ne dalyvių, o organizatorių iniciatyva, rašoma LATGA atstovų pranešime.

„Esame patenkinti tokiu teismo sprendimu – pavyko įrodyti, kad autoriams priklauso teisė į atlyginimą nepriklausomai nuo to, ar renginys mokamas ar nemokamas, taip pat ir tai, kad renginio sąvoka yra plati ir apima tiek mitingus, tiek maršus, todėl nepanaikina teisės į autorinį atlyginimą. Norime tikėti, kad atsakovai teismo sprendimo neskųs, sumokės priteistą sumą ir ateityje organizuodami renginius kreipsis į mus dėl kūrinių naudojimo licencijos“, – sako Asociacijos LATGA direktorė Laura Baškevičienė.

Šiame teisiniame ginče Asociacijai LATGA atstovauja didelę patirtį su autorių teisėmis susijusiose bylose turintis advokatas, WINT partneris Andrius Iškauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)