Teismas pažymėjo, kad byloje nagrinėjamas ginčas yra daugiau civilinio pobūdžio, todėl prokurorų kaltinimus atmetė. Nenustatyta, kad J.Garliauskas ir „Bombos įrašai" veiką, kuria buvo kaltinami, padarė tyčia.

Pasak teismo, kadangi nėra tyčinės veiklos, kaltinamieji turi būti išteisinti.

Dėl neteisėto intelektinės nuosavybės objektų atgaminimo, laikymo ir platinimo J.Garliauskui ir „Bombos įrašai" grėsė viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Prokurorai prašė konfiskuoti „69 danguje" įrašus bei siūlė kaltinamiesiems skirti pinigines baudas.

Generalinė prokuratūra J.Garliauską ir „Bombos įrašus" kaltino dėl neteisėtai pagamintų ir platintų „69 danguje" įrašų. Ikiteisminio tyrimo metu prokurorai nustatė, kad bendrovė „Bombos įrašai" pasirašė sutartį su Lenkijos įrašų gamintoja „Takt Kwiatkowski i Miadzel Sp.J.", kuri už 4,9 tūkst. eurų (16,9 tūkst. litų) pagamino grupės „69 danguje" 10 tūkst. kompaktinių plokštelių. Vėliau dalį jų J.Garliauskas pardavė bendrovei „Bomba".

Prokurorai išsiaiškino, kad leidimą išleisti „69 danguje" albumą turėjo konkuruojanti bendrovė. Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas J.Garliauskas tvirtino, kad dar 2005-ųjų pradžioje jis ėmęs vesti derybas su viešosios įstaigos „TV komanda" vadovu Egmontu Bžesku dėl jo prodiusuojamos grupės „69 danguje" albumo išleidimo.

„Bombos įrašai" rūpinosi merginų fotosesijomis, populiarinimu. Dėl kompaktinių plokštelių išleidimo J.Garliauskas tikina su E.Bžesku, kuris dabar prodiusuoja ir „Naujuosius lietuvius", sutaręs tik žodžiu.

Kai buvo paruošta ir suderinta sutartis, „69 danguje" prodiuseris jos nepasirašė. Jis J.Garliauskui teisinosi, jog reikia sutartį taisyti dėl naujų dainų, be to, tuo metu į grupę atėjo nauja atlikėja.

Pareigūnai yra konfiskavę apie 9 tūkst. grupės „69 danguje" išleisto albumo kopijų.

Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo išteisinamasis nuosprendis – negalutinis. Jį nukentėjusieji ir prokuratūra galės apskųsti apeliacine tvarka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją