Septintaisiais gyvavimo metais „Tallinn Music Week“ išaugo į pagrindinį Rytų, Vakarų ir Centrinės Europos muzikos bendruomenių susitikimo tašką, o taip pat patrauklią kryptį pavasario kelionei regioninės muzikos, kultūros ir gero maisto mylėtojams, skelbia organizatoriai.

Anot jų, kasmet augantis užsienio artistų skaičius – 84 pasirodymai iš 25 šalių – įrodo viso to prasmę. Šių metų tarptautinė programa susideda iš 12 Suomijos, po 9 iš Danijos, Latvijos ir Rusijos, 6 Lenkijos, po 5 iš Jungtinės Karalystės, Švedijos ir Baltarusijos bei 4 atlikėjų iš Lietuvos.

Mūsų šalį populiariajame baltijos šalių festivalyje šiemet atstovaus „Black Water“, Alina Orlova, Ba. ir Deep Shoq. Praėjusiais metais Taline pasirodė iki šiol gausiausias lietuvių būrys – net dvylika atlikėjų, o festivalį pradėjo lietuviškas priėmimas „Warm Up with Lithuania!“.

Septintasis festivalis šį kartą orientuojasi į Daniją – šiuo metu vieną perspektyviausių naujos muzikos šaltinių Europoje. Jų vakaras, kuruojamas Danijos muzikos eksporto biuro taip pat taps festivalio atidarymo švente kovo 26 dieną teatre „Von Krahl“ su geriausiai šią šalį reprezentuojančiomis pop ir roko grupėmis. Tarp jų etninės ir modernios kultūros įtakos vedami „The Sexican“, noise-pop kariai „Lowly“ ir adrenalino kupini hip hop atstovai „Slowolf“.

Renginys išplėtė savo geografiją ir vyks naujose vietose. Akustinei muzikai šiemet atrovaus 16 amžiaus Šv. Nikolo bažnyčia, naujo teatro „Vaba Lava“ salė Talino „hipsterių“ pamėgtoje vietoje kvies į folko naktį, o naujas ir draugiškas džiazo baras „Philly Joe“ taps bliuzo, roko bei pasaulio muzikos erdve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją