Pagrindiniai iš svarbiausių muzikos industrijos apdovanojimų atiteko populiariausiems atlikėjams. T.Swift atsiėmė statulėlę už geriausią metų albumą, kuriuo buvo pripažintas jos „1989“, o retro vakarėlių himnas „Uptown Funk“ buvo paskelbtas metų įrašu.

T.Swift, kuri iš kantri muzikos stebuklo virto popmuzikos superžvaigžde, iš viso gavo tris apdovanojimus, visus – už „1989“, kuris buvo tarp geriausiai perkamų pastarojo dešimtmečio JAV albumų.

26 metų T.Swift, kuri vaizdavo save feminizmo aktyviste, atsiimdama antrąjį „Metų albumo“ apdovanojimą kalbėjo savo gerbėjų merginų legionams.

„Noriu pasakyti visoms jaunoms moterims: pakeliui bus žmonių, kurie bandys pakirsti jūsų sėkmę ar prisiimti nuopelnus už jūsų pasiekimus ar šlovę, – sakė ji. – Bet jeigu jūs tiesiog susitelksite ties darbu ir neleisite tiems žmonėms jūsų atitraukti, vieną dieną, kai nueisit ten, kur einate, jūs apsidairysit ir žinosit, kad ten atsidūrėt savo ir žmonių, kurie jus myli, dėka“.

2010 metais T.Swift geriausio metų albumo „Grammy“ gavo už „Fearless“; tuomet ji tapo jauniausia šį apdovanojimą pelniusia atlikėja, nes tą albumą įrašė būdama 20-ies.

T.Swift taip pat sukėlė bangų muzikos industrijoje pasipriešinusi „Spotify“ ir apkaltinusi šią muzikos transliavimo internetu platformą nesąžiningai elgiantis su atlikėjais.

T.Swift pelnė pagrindinį apdovanojimą, o K.Lamaras gavo daugiausiai apdovanojimų – penkis. Jo albumas „To Pimp a Butterfly“ pateikė inovatyvių apmąstymų apie rasių santykius – su džiazo ir sakytinio žodžio priemaišomis.

Kendrick'as Lamar'as

K.Lamaras, kurio daina „Alright“ tapo neoficialiu protestuotojų prieš policijos piktnaudžiavimus himnu, buvo nominuotas 11-oje kategorijų ir tai buvo didžiausias vieno atlikėjo vienu metu gautų nominacijų skaičius nuo tų laikų, kai Michaelas Jacksonas pelnė 12-a nominacijų už „Thriller“.

Per savo pasirodymą, kuris turėjo politinį užtaisą, K.Lamaras įtipeno į sceną surakintas grandinėmis, per „The Blacker the Berry“ saksofono džiazui susiliejant su „sunkiais“ gitaros garsais. Pasirodymui perėjus į „Alright“, reperis, ant kurio veido buvo nupiešta didelė mėlynė, metaforiškai nukeliavo prie savo afrikietiškų šaknų, kur prieš didelį laužą šoko šokėjai tradiciniais kostiumais.

„Tai – hiphopui, – atsiimdamas apdovanojimą iš „gangsta“ repo legendos Ice Cube'o sakė 28 metų K.Lamaras. – Mes gyvensim amžinai – tikėkit“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)