Jų nuoširdi patetika, žaismė, švelnumas ir ilgesys pakerėjo visą Vakarų pasaulį, ir, jeigu Jūsų širdyje yra kampelis, skirtas bohemiškajam Paryžiui, jame skamba trapios prancūziškos eilės, ištikimai lydimos akordeono...

Lapkričio 15 ir 16 dienomis Šv. Kotrynos bažnyčioje dainininkė Evelina Sašenko, trimitininkas bei fleitininkas Saulius Petreikis ir akordeonininkų trio “Chill Out” pristato prancūziškų dainų programą – vieną prabangiausių projektų šių muzikantų repertuare.

Akordeonininkų trio “Chill Out” nepaliaujamai plečia savo gerbėjų ratą. Šie metai ansambliui yra itin produktyvūs: pavasarį su projektu “Q5” tapę jaunimo konkurso Panevėžyje “Jazz fontanas” nugalėtojais, sudalyvavę “Kristupo vasaros festivalyje”, rudens sezoną pradėję koncertu “Vilnius Jazz” festivalyje (minėto “Q5” sudėtyje) ir neseniai ryžtingai įskridę į besitęsiančio “Garso laboratorijos” konkurso ketvirtfinalį, Nerijus Bakula, Romas Morkūnas ir Audrius Pazniokas sėkmingai vykdo savo misiją.

Tai yra – įrodyti, jog akordeonas nėra triukšmingų “baliukų” ir vestuvių atributas, o plačių galimybių instrumentas, įtikinamai skambantis bet kuriame žanre, ir nepakeičiamas, skambant šansonetei...

Evelina Sašenko, žinoma kaip nesuskaičiuojamų vaikų ir jaunimo dainavimo konkursų laureatė (pradedant “Dainų dainele”, baigiant Pasaulinio Marijos Konopnickajos dainuojamosios poezijos konkursu) ir vis aktyviau besireiškianti koncertiniame gyvenime solistė. Į Šv. Kotrynos bažnyčios sceną mergina įžengs jau nebe pirmą kartą: pavasarį jos atliekamos Editos Piaf repertuaro dainos ypatingai sudomino publiką, ir toks tyras spalvingas balsas, jaunatviškas moteriškas temperamentas bei aktorinio talento akivaizdumas negalėjo palikti abejingų...

Saulius Petreikis, labiausiai pagarsėjęs dainuojamosios poezijos scenose, nuspalvins elegantiškas melodijas trimito, fleitos ir egzotiško instrumento bansurio (skudučių prototipas) garsais.

Deja, bilietų į 15-os dienos koncertą jau nebėra, tačiau intensyvų koncertų grafiką turintys jauni atlikėjai žada neišskaidyti savo energijos per vieną vakarą, ir maloniai kviečia paklaidžioti Monmartro gatvelėse lapkričio 16 dieną 19 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją