„Nine Million Bicycles“, „The Closest Thing To Crazy“, „I Cried For You“, „If You Were A Sailboat“ - šie ir kiti Katie atliekami kūriniai įsitvirtinę milijonų jos klausytojų širdyse. Nuostabiai švelnaus balso savinininkės koncertai – tarsi nuo visų kasdienybės rūpesčių uždara oazė, kurioje karaliauja svajonės ir romantika.

Katie Melua gimė Gruzijoje, bet užaugo Didžiojoje Britanijoje, kur jos šeima emigravo, kai mergaitei buvo aštuoneri. Jos muzikinis talentas buvo pastebėtas anksti – būdama penkiolikos, paauglė laimėjo britų televizijos ITV muzikinį šou, o po metų įstojo mokytis į BRIT atlikimo menų mokyklą Londone.

Čia ji buvo pastebėta žinomo britų prodiuserio Mike'o Batto, kuris merginai tuoj pat pasiūlė sutartį su savo leidykla „Dramatico“. Būdama vos 18-os, Katie išleido debiutinį singlą „The Closest Thing To Crazy“ - melodinga daina pateko į populiariausių kūrinių dešimtuką Didžiojoje Britanijoje. Netrukus išleistas debiutinis albumas „Call Off The Search“ šovė tiesiai į pirmąją vietą ir buvo parduotas daugiau nei 3,6 milijono egzempliorių tiražu. 2004 ir 2005-aisiais Katie buvo didžiausiu tiražu albumus parduodanti britų atlikėja.

Taip prasidėjo karjera, kurią šiandien jau žymi įspūdingi skaičiai. Atlikėjos albumai parduoti daugiau nei 11 milijonų egzempliorių tiražu. Į jos koncertus išplatinta daugiau nei milijonas bilietų. Už savo įrašus Katie yra pelniusi 56 “platininio disko“ apdovanojimus. Dainininkė pripažįstama viena populiariausių šio šimtmečio britų atlikėjų. 2011-aisiais leidinio “Sunday Times“ paskelbtame turtingiausių britų atlikėjų sąraše Katie užima antrąją vietą amžiaus kategorijoje iki 30 metų – jos turtas vertinamas 12 milijonų svarų sterlingų.

Katie Melua patyrė daugybę įspūdingų akimirkų – labdaros koncerte Pietųb Afrikoje dainavo su savo dievukais „Queen“, nusifilmavo Quentino Tarantino ir Roberto Rodriguezo filme „Grindhouse“, o 2006-aisiais pasiekė Guinnesso rekordą – pasirodymu „Statoil“ naftos platformoje Šiaurės jūros gelmėse, kuris vyko 303 metrai žemiau jūros lygio.

Tačiau artistė išlieka kukli ir draugiška, o svarbiausiu savo karjeros akcentu laiko susitikimus su gerbėjais. „Buvo daug dalykų, kuriais tikrai didžiuojuosi. Bet labiausiai – tuo, kad metai po metų vis dar esu laukiama scenoje.

Tai, kad po šių dešimties metų vis dar nuolat gastroliuoju, man reiškia labai daug. Tai – svarbiau nei pirmosios „topų“ vietos. Keliauti, koncertuoti ir patirti scenos magiją – geriausia mano darbo dalis. Kurti muziką publikos akivaizdoje – tam jausmui negali prilygti niekas“, - sako Katie Melua.

„The Closest Thing To Crazy“:

Šiuo metu Katie išgyvena ypatingą ir savo muzikinės karjeros, ir asmeninio gyvenimo laikotarpį.
Pernai atlikėja ištekėjo už motociklų lenktynių žvaigždės Jameso Toselando. Nenuostabu, kad šių metų rugsėjį išleistas šeštasis studijoje įrašytas jos albumas „Ketevan“ - persmelktas itin jaukios ir švelnios nuotaikos.

Albumo pavadinimas – tikrasis gruziniškas atlikėjos vardas. Jo išleidimui buvo pasirinkta rugsėjo 16-oji – dainininkės 29-asis gimtadienis.

Pirmasis albumo singlas “I Will Be There“ pristatytas ypatinga proga – jis buvo sukurtas britų karalienės Elizabeth II karūnavimo šešiasdešimtmečiui ir pirmą kartą atliktas tam skirtose iškilmėse Bakingamo rūmuose liepos 11-ąją.

Kūrinį lydintis albumas „Ketevan“, anot Katie, yra bene asmeniškiausias jos darbas – atlikėja prisidėjo prie daugumos šioje plokštelėje skambančių dainų. Sukurti albumą padėjo Katie atradėjas Mike'as Battas, taip pat – jo sūnus Luke'as ir žinomas muzikantas Toby Jepsonas.

„Įsižiebė tikra kūrybos kibirkštis. Šįkart nenorėjau būti tiesiog vokalistė, kaip kai kuriuose savo ankstesniuose albumuose. Grįžau prie dainų kūrimo – šį žingsnį arčiau šaknų gerai apibūdina tai, kad albumo pavadinimui pasirinkau savo tikrąjį vardą“, - komentuoja Katie Melua.

Kai kuriuose albumo kūriniuose – aiškios užuominos į jos asmeninius išgyvenimus. Pavyzdžiui, „The Love I'm Frigtened Of“, apie kurią Katie kalba taip: „Būna akimirkų, kai meilė – tokia didelė ir brangi, kad baiminiesi viską sugadinti“. Arba „Love Is A Silent Thief“: „Tai daina apie tai, jog meilė yra priklausomybė“. Beje, šį kūrinį Katie Melua skyrė garsaus armėnų režisieriaus Sergejaus Paradžanovo atminimui.

Vis didesnę kūrybinę brandą ir meistriškumą pasiekianti Katie tikisi, kad naujos jos dainos suras kelią į klausytojų širdis: „Tikiuosi, bus įvertinta šiame albume skambančių idėjų įvairovė – nuo romantikos ir melancholijos iki bliuzo ir kelių dainų, kurias įkvėpė džiazas“. Išleistas albumas pateko į populiariausiųjų dešimtuką daugiau nei dešimtyje Europos šalių – tarp jų ir Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje bei Vokietijoje.

Daugybę pasirodymų festivaliuose šią vasarą surengusi atlikėja spalio pradžioje karjeros dešimtmetį pažymėjo ypatingu koncertu Londono salėje „Roundhouse“. Daugiau nei dviejų valandų trukmės renginyje su ja pasirodė ir gruzinų folkloro dainininkai, specialiai šiam koncertui atvykę iš Katie gimtinės.

Šiuo metu Vokietijoje koncertuojanti atlikėja gastroles po Europą pratęs kitų metų pavasarį – jų metu kovo 26 dieną atvyks ir į Vilnių, kur jos laukia ankstesnės viešnagės metu nuo scenos paleisti ilgai nenorėjusi publika.

Bilietai į Katie Melua koncertą, kuris bus surengtas Pramogų arenoje, bus platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt Pirmieji jau šį penktadienį, lapkričio 29-ąją, nuo 10 valandos ryto bilietus įsigyti galės „Ticketpro“ klubo nariai – jais galima tapti užsiregistravus interneto svetainėje http://www.ticketpro.lt/jnp/club/registration/index.html. Nuo gruodžio 2 dienos bilietus įsigyti galės visi norintys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)