Pasak M. Laaksoneno, būtent dėl to Suomijos daina atsidūrė tik 20 vietoje ir nepateko į 2003 metų konkurso dalyvių sąrašą.

"Konkursas - tai, žinoma, žaidimas, tik žaidėjai žaidžia ne pagal taisykles, o tai gali išvesti iš pusiausvyros", - sakė M.Laaksonenas interviu Suomijos laikraščiui "Ilta-Sanomat".

Jis pažymėjo, jog Balkanų šalys akivaizdžiai skiria daugiausiai taškų viena kitai, visiškai nekreipdamos dėmesio į dainų privalumus ar trūkumus.

Suomijos informacijos agentūra STT pažymi, kad Lauros Voutilainen atlikta daina "Addicted to You" pelnė publikos, spaudos ir scenos varžovų pripažinimą. Savo ruožtu 27 metų L.Voutilainen pripažino, jog beviltiškai pravirko, išgirdusi, kokią vietą užėmė Suomijos daina.

Garso įrašų bendrovės "Warner" vadybininkas Peteris Eklundas pažymėjo, jog Eurovizijos konkurse tarpusavyje rungtyniauja ne tiek dainos, kiek valstybės, nes vis akivaizdesnė tendencija, kad šalys apdovanoja balais savo kaimynes.

TV2 komentatorius Arto Murtomaki kaip pavyzdį pateikė situaciją, kad Lietuva davė balų kaimynei Latvijai, kai Latvija ir Malta turėjo po lygiai taškų. "Yleisradio" atstovai įspėjo, kad šį rudenį Europos transliuotojų sąjungos posėdyje jie pasiūlys pakeisti balsų skaičiavimo Eurovizijos konkurse sistemą.

Tuo tarpu Izraelio dainos Eurovizijos konkurse žodžių autorius Yoavas Ginai (Joavas Ginajus) apkaltino Estiją ir kai kurias Europos šalis antisemitizmu.

"Izraelio delegacija būdama Taline prisiklausė labai nedraugiškų komentarų dėl požiūrio į Izraelį", - sakė jis interviu laikraščiui "Ha'aretz".

Laikraštis "Jerusalem Post" apkaltino antisemitizmu dar ir Švediją bei Belgiją, pažymėdamas, jog Švedijos TV1 komentatorius "vartojo antisemitinius posakius".

"Daugelis mano, jog Izraelis apskritai neturi dalyvauti Eurovizijos konkurse, atsižvelgiant į tai, kaip jis elgiasi su Palestina. Pažiūrėsime, kiek taškų gaus jų daina, aš duosiu jai tik nulį", - sakė, laikraščio pranešimu, Švedijos komentatorius.

Kaip teigia "Jerusalem Post", ir Belgijos komentatorius ragino nebalsuoti už Izraelį. Tačiau Izraelio dainai Belgija vis dėlto skyrė du balus. Iš viso Eurovizijos konkurse Izraelio daina "Light a Candle" gavo 37 balus ir užėmė 12 vietą iš 24.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją