„Linksmasis Do“ – muzikinių konkursų ir festivalių scenose, taip pat televiziniuose šou sužibėjęs Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos dainininkų kolektyvas, šiais metais švenčia 20-ąjį jubiliejų. Vaikų ir jaunimo grupei vadovauja garsi atlikėja, muzikos kūrėja ir pedagogė Jūratė Miliauskaitė.

„Šie vaikai ir jaunimas yra ypatingi. Visi „Linksmojo Do“ ir vyresniųjų kolektyvo „L.Do“ nariai yra gimę Nepriklausomoje Lietuvoje. Jie drąsūs, smalsūs, linksmi, užsispyrę ir labai muzikalūs. Dvidešimt metų darbo su jais man buvo tikras išbandymų, ieškojimų, nusivylimų, džiaugsmo ir galimybių pačiai tobulėti metas. Visa tai aš pavadinčiau paprastai – prasmingas laikas“, - gražių žodžių negaili J. Miliauskaitė.

„Šis kolektyvas mums yra tarsi šeima. Mes į dainavimo pamokas einame ne kaip į įprastus užsiėmimus. Tai mums tarsi namai, kuriuose tobulėjame ir kaip atlikėjai, ir kaip asmenybės“, - pasakoja projekte „X Faktorius“ išgarsėjęs ir Deivydo Zvonkaus antrininku pramintas Audrius.

„Mes kartu keliaujame po konkursus Lietuvoje ir svetur, kartu gyvename ir, žinoma, drauge muzikuojame“, - antrina dainininkė Ieva Ščerbinskaitė, taip pat išpopuliarėjusi muzikiniame televizijos šou.

Kolektyvas „Linksmasis Do“ artėjančio jubiliejaus proga gerbėjams pristato naują dainą „Mano muzika“, kuriai žodžius parašė V. Matulevičienė, aranžuotę sukūrė „Chorų karuose“ sėkmingai dalyvavęs muzikos prodiuseris K. Šliažas, o muziką sukūrė kolektyvo vokalo mokytoja J. Miliauskaitė.

„Ši daina skirta tiems, kurie negali be muzikos, kuriuos ji vienija ir džiugina. Mes, „Linksmojo Do“ ir kolektyvo „L. Do“ nariai, būtent tokie ir esame. Mums muzika yra visas gyvenimas, todėl tokį kūrinį labai smagu atlikti“, - sako aštuoniolikmetė dainininkė Ieva, su kolektyvu koncertuojanti jau dešimtmetį.

„O man labiausiai patinka dainos muzikiniai sąskambiai. Kūrinį atliekame keturiais balsais. Ar tai lengva? Išmokstama ne per vieną dieną, bet nuoširdžiai dirbant viskas pasiekiama“, - tikina Audrius, girdėjęs, kad šis kūrinys jau vadinamas himnu muzikai.

Įdomu tai, kad buvęs „X Faktoriaus“ finalininkas A. Petrauskas yra tokio paties amžiaus kaip ir pats „Linksmojo Do“ kolektyvas. Šią savaitę savo dvidešimtąjį jubiliejų paminėjęs atlikėjas neslepia nekantriai laukiantis ir lapkričio 14 dienos, kuomet Kaune, „Žalgirio“ arenos Amfiteatre vyks kolektyvo jubiliejinis koncertas.

„Ruošiame labai daug pačių skirtingiausių kūrinių, laukia muzikalus vakaras“, - intriguoja dainininkas.

Per kelis dešimtmečius „Linksmasis Do“, kuriame užaugo ne viena dainininkų karta, dalyvavo begalėje muzikinių konkursų ir festivalių. Jie nuolatiniai TV konkurso „Dainų dainelė“ laureatai, tarptautinių konkursų Grand Prix nugalėtojai, o taip pat ne kartą garsino Lietuvą svetur vykusiuose vokaliniuose konkursuose ir festivaliuose.

Naujausią „Linksmojo Do“ dainą „Mano muzika“ galite išgirsti čia:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją