„Subtilu-Z“ – tai Povilas Velikis (akordeonas), Dmitrijs Mihailovs (akordeonas), Laurynas Vaitkus (birbynė) ir Vytautas Švažas (perkusija), kolektyvas, daugiau nei dešimtmetį laužantis instrumentinės muzikos stereotipus. Po Lietuvą ir pasaulį keliaujanti grupė – laukiami svečiai ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio scenose, mylimi tiek dėl plataus repertuaro, meistriškumo, tiek dėl ypatingos jų koncertų energetikos, rašoma pranešime spaudai.

Idėja išleisti pirmąjį remiksą „Subtilu-Z“ kilo ieškant naujo skambesio ir jau kurį laiką svarstant, kaip jų atliekami kūriniai galėtų suskambėti prie jų prisilietus kitiems menininkams. Pirmajam eksperimentui grupė intuityviai pasirinko gerai žinomą elektroninės muzikos prodiuserį ir atlikėją Gerai Gerai.

„Tai – mūsų pirmoji pažintis su elektronine muzika. Norėjome išbandyti save šioje sferoje, neturėdami didelių lūkesčių. Su Viliumi susipažinome ieškodami prodiuserio būtent šiam projektui – mums labai patiko jo požiūris į darbą. Kadangi labai pasitikėjome Viliaus nuomone, leidome jam pačiam išsirinkti ir kūrinį, kurį jis pajaustų. „Sailors“ – puikus pasirinkimas, mat esame pastebėję, kad tai – vienas mėgstamiausių mūsų publikos kūrinių“, – pasakoja „Subtilu-Z“ narys Vytautas Švažas.

Pats naujojo remikso prodiuseris Gerai Gerai tikina, kad kūrinio idėja jam labai patiko, o tai, kad niekada anksčiau nebuvo kūręs remikso instrumentinei muzikai – tik dar labiau suintrigavo.

„Anksčiau instrumentinės muzikos remiksų prodiusavęs nebuvau – tai man buvo pagrindinis „kabliukas“. Pamenu, vos tik pradėjęs prie šio kūrinio dirbti, pabijojau „perdozuoti“ efektų ir smarkiai keisti instrumentų tembrus. Tačiau, jau susitikus studijoje, „Subtilu-Z“ vyrai patys paklausė, ar galėčiau pakeisti instrumentų skambėjimą. Daugiau kosmoso? Puiku! Gavosi išties labai smagus rezultatas“, – bendradarbiavimu džiaugėsi Gerai Gerai.

Išgirskite: „Subtilu-Z“ ir Gerai Gerai – R. Rančio „Sailors“ („Buriuotojai“):

R. Rančio „Sailors“ – vienas iš kūrinių, esančių praėjusiais metais išleistame „Subtilu-Z“ albume „Play Life!“ („Įsijunk gyvenimą!“). Jame grupė sudėjo tiek savo autorines, tiek jiems idėjiškai artimų, žymių Lietuvos kūrėjų darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)