Koncertas įvyko antradienį, Vilniaus „Vienuolyno kieme“. Tai buvo viena iš šią vasarą sostinėje vykstančio nepriklausomo roko koncertų ciklo „Jack Daniel's Studio No. 7“ dalių.

Šiuo metu „Freaks On Floor“ sudaro nuo pat grupės įkūrimo joje buvę nariai Justinas Jarutis (vokalistas ir gitaristas) ir Rokas Beliukevičius (būgnininkas), neseniai į grupę sugrįžęs bosistas Julius Valančauskas ir žiemą prisijungęs back vokalistas Jurgis Baltrušaitis. Į „Vienuolyno kiemą“ muzikantai atvažiavo klasikiniu „Alfa Romeo Spider“ kabrioletu, iš kurio šoko tiesiai į sceną.

Koncerto metu grupė atliko dainas iš abiejų savo jėgomis, be įrašų kompanijos pagalbos išleistų albumų „Freaky Wonder“ (2010 m.) ir „Hello Girls!“ (2011). Į programą taip pat buvo įtraukta ir pati pirmoji profesionaliai įrašyta grupės daina „Everybody“.

Atsisveikino su pirmąja savo elektrine gitara

Įdomiausi dalykai prasidėjo koncertui einant į pabaigą. Skambant dainai „Freedom Peace & Me“ „Freaks On Floor“ vokalistas J. Jarutis į scenos grindis sudaužė savo ilgametę gitarą ir atidavė jos dalis žiūrovams. Dūžtančios gitaros smūgių teko ir būgnams, kurių dalis nuvirto. Ant žemės krito ir viena iš koncertą įgarsinusių kolonėlių.

„Tai buvo pirmoji mano gyvenime elektrinė gitara. Su ja grojau pirmus keturis grupės metus. Aš ją po pusės metų pasiėmiau iš garažo ir jaučiau, kad šiandien turi būti ta diena, kai su ja atsisveikinsiu“, - po koncerto DELFI teigė J.Jarutis.

Žiūrovai muzikanto benefisą palaikė gausiais plojimais ir kėlė į viršų gitaros nuolaužas. Dainai tebeskambant J.Jarutis pasiėmė kitą gitarą, užbaigė kūrinį ir su visa grupe paliko sceną.

Žiūrovai dainavo „Ilgiausių metų“ ir „Su gimimo diena“, o scenoje muzikantų jau laukė didelis tortas su grupės nuotrauka. „Freaks On Floor“, pateisindami savo vardą, žinojo kaip su juo elgtis: kiekvienas grupės narys tiesiogine to žodžio prasme panardino galvą į tortą ir šokoloduotais veidais atsisveikino su publika. Klausytojai skandavo „Pakartot“, tačiau grupė nusprendė to nebedaryti ir griebė rankšluosčius valytis torto likučių ant veidų.

J.Jarutis: „Tikiuosi groti dar bent 20 metų“

„Šio koncerto labai bijojau. Įtampa buvo žiauriai didelė, nes mes neturėjome nei normalios garso patikros, nieko. Žiauriai parinausi dėl visko, bet dabar jaučiuosi tobulai“, - šokoladą iš ausų besivalantis kalbėjo J.Jarutis.

Muzikantas tvirtino, kad penki metai su „Freaks On Floor“ buvo patys sunkiausi jo gyvenime: „Muzika ir apskritai kūryba yra vienas sudėtingiausių dalykų, ką tu gali daryti. Mes grupėje visą laiką stengiamės būti geresni negu esame. Visus tuos penkis metus aš bandžiau pasiekti tokį lygį, kai pradėsiu save mėgti. Bet aš vis dar savęs nemėgstu.“

Lietuvoje ilgaamžių roko grupių nedaug, tačiau „Freaks On Floor“ turi noro ir galimybių būti viena jų. „Tikiuosi groti dar bent 20 metų, nors ir žinau, kad jie bus tokie pat sunkūs. Aš tiesiog džiaugiuosi kiekviena akimirka, kurią praleidžiu ant scenos kartu su grupės draugais. Tai yra žmonės, su kuriais norėčiau praleisti visą gyvenimą“, - prisipažino J.Jarutis.

„Freaks On Floor“ muzikinę karjerą pradėjo 2007 m. liepą, kai J.Jarutis ir jo klasiokas, grupės būgnininkas R.Beliukevičius tebuvo vienuoliktokai. Per penkerius karjeros metus „Freaks On Floor“ surengė kelis šimtus koncertų, laimėjo tarptautinį konkursą „Eurorock“, buvo pripažinti geriausia „Pravda Naujokų“ apdovanojimų ir radijo stoties „Opus 3“ grupe, o pernai didžiausiuose šalies muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. vaikinams atiteko geriausios Lietuvos roko grupės prizas.

„Studio No. 7“ organizatorius: „Norime padėti grupėms“

Šis vakaras buvo ypatingas ir pagrindiniam „Jack Daniel's Studio No. 7“ organizatoriui Lietuvoje Martynui Butkevičiui, kuris yra ir „Freaks On Floor“ vadybininkas.

„Galiu pasakyti tiek, kad mane vyrai šįvakar „išnešė“. To, ką mačiau šiandien, iki šiol nebuvau matęs. Mes turėjome labai sudėtingą savaitgalį – koncertavome Lenkijoje, Prienuose ir Anykščiuose. Trys koncertai per tris paras. Grįžome tikrąja to žodžio prasme leisgyviai, bet šiandien, kartu susitelkėm ir suradom jėgų gimtadienio koncertui“, – apie koncerto užkulisius kalbėjo antrus metus grupės vadyba užsiimantis M.Butkevičius.

Šį antradienį įvykęs koncertas – penktasis iš septynių numatytų „Jack Daniel's Studio No. 7“ cikle. Lig šiol po legendinio viskio vėliava jau pasirodė Markas Palubenka, „Garbanotas Bosistas“, „ReedNoBrass“, „Deeper Upper“ ir „Without Letters“. Visi jie – perspektyvios jaunosios kartos Lietuvos grupės ir atlikėjai, grojantys tik gyvai ir vedantys Lietuvos roko ir plačiąja prasme nepriklausomą muziką į priekį. „Studio No. 7“ remianti „Jack Daniel's“ kompanija užtikrina, kad visi koncertai būtų nemokami.

„Šio projekto tikslas - išjudinti Lietuvos gitarinę sceną. Norime padėti grupėms. Su „Studio No. 7“ projektu noriu tęsti pradėtą darbą. Matome, kad žmonėms ir atlikėjams to reikia, teigiamos jų reakcijos ir didžiulis visų atlikėjų palaikymas varo į priekį. Liko du koncertai – jie nebus prastesni už lig tol buvusius. Tikiu, kad tai tik naujo gero kelio ir rokenrolo pradžia“, – „Delfi“ teigė M.Butkevičius.

Būsimas „Jack Daniel's Studio No. 7“ koncertas – liepos 31 d., kaip įprasta, „Vienuolyno kieme“, nemokamai. Tada į sceną lips viena labiausiai patyrusių naujosios kartos Lietuvos indie roko grupių, šiauliečiai „Colours of Bubbles“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją