Dėl išsamios patikros vėlavę žmones keturias dainas blaškėsi po salę nervingai ieškodami savo vietų.

Tamsiu kostiumu vilkintis Stingas nuo pat programos pradžios publikai pasiūlė didžiausius savo hitus. Trečioji daina buvo „Englishman In New York“. Po jos dainininkas šiek tiek nustebęs gavo pirmą puokštę gėlių. Susidrovėjusi gerbėja su baltų lelijų puokšte buvo apdovanota dainininko oro bučiniu. Vėliau apsaugos darbuotojai gėlėmis nešinus žmones vaikė nuo scenos perduodami Stingo prašymą puokštes teikti po koncerto.

"Ši daina apie šaltį, kurį jūs gerai pažinojote", - pristatydamas dainą "Russians" ne apie klimatą, o apie buvusią santvarką prabilo Stingas. Tai buvo vienintelis lengvai politizuotas jo pasisakymas.

Koncerto metu Stingas daugiau juokavo apie meilę. "Tai daina apie seną vyrą ir jauną moterį. Tragiška", - su aiškiai juntama ironija balse vieną naujesnių savo dainų pristatė šeštą dešimtį bebaigiąs britas.

Stingui ir jo komandai galima pažerti aibę komplimentų. Vienas - už tobulai sudarytą programą. Pirmoje dalyje skambėjo garsiausi dainininko kūriniai, antrosios pusė buvo skirta mažiau žinomoms dainoms, o pabaiga vėl sužibo hitais. Skambėjo ir "Roxanne", ir "Fields Of Gold", ir "Shape Of My Heart", ir "She’s Too Good For Me", ir kt. Visos aranžuotos simfoniniam orkestrui, kai kurioms priderintas specialus intro.

Kito komplimento nusipelnė nepriekaištingai kuklus scenos apipavidalinimas, drabužiai ir vaizdo projekcijos. Juodomis užuolaidomis apgaubta tamsiu aksomu dekoruota scena, juodais ir pilkais drabužiais vilkintys muzikantai, neišskiriant nė paties Stingo. Atrodė, kad net spalvomis baiminamasi užgožti muziką.

O jai pakenkti nebuvo sunku. Simfoninio orkestro kuriamas trapus garsas kuo toliau nuo scenos, tuo darėsi pažeidžiamesnis. Salės gale ir viršuje net čiaudėti nebuvo patartina. Ką jau kalbėti apie tauškimą mobiliais telefonais ar dienos aktualijų aptarimą su alaus bokalais ir traškučiais. Dalis gale sėdėjusių skundėsi, kad garso trūksta, bet tokia jau simfoninio orkestro specifika. Čia ne "Rammstein"...

Koncerto pabaigoje per "Every Breath You Take" vienu dainininko mostu ant kojų pakelta pilnutėlė salė taip ir nebeprisėdo per visus tris bisus. Lietuvos publika išsireikalavo jų maksimumo, net paskutinės akapela atliktos dainos. Nulipęs nuo scenos Stingas nepaliovė šypsotis. Atrodo, jis nuoširdžiai buvo patenkintas koncertu ir publika, kuri vos apsaugai leidus užpylė dainininką gėlėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)