„Gruodžio mėnesio „Pravdos“ numeryje neliko beveik nė vienos tradicinės rubrikos – jį visą paskyrėme jauniems, drąsiems ir nepažintiems. Juk dažniausiai naujokai yra per nauji ir „normaliems žmonėms“ daugiau mažiau visi vienodai nesuprantami. Tuo tarpu mes juos visus metus tyrinėjame atidžiau ir, kaip sako užkadrinis balsas laidose apie meilę, praturtėjimą ir baldus, jaučiame naujokų „sezono tendencijų pulsą“. Būtent pastaruoju ir norėjome pasidalinti su skaitytojais“, – pranešime spaudai aiškina vyriausiasis žurnalo redaktorius Kristupas Sabolius.

Šiais metais naujokai į nominacijas patekdavo tik po kruopščios patikros – atskiros nominacijos turėjo savo konsultantų. Naujokus užsienio muzikos kategorijoje siūlė grupės „Simian Mobile Disco“ nariai ir legendinės britų grupės „Babyshambles” atlikėjas Adam Ficek. Renkant teatro debiutantus, į pagalbą pasikviesti „Menų spaustuvės“ ekspertai, pastebėti įdomiausius pirmosios knygos autorius padėjo visos didžiosios leidyklos bei literatūros kritikai, šiuolaikinio meno naujakurius rekomendavo galerininkas Jonas Žakaitis ir meno parodų kuratorius Valentinas Klimašauskas.

Kaip jau įprasta, kai kurie pretendentai pasižymėjo net keliose srityse. Pavyzdžiui, atsinaujinęs Etnokosmologijos muziejus Molėtų rajone nominuotas tapti ir geriausia nauja vieta, ir metų naujoku.

Nominacijų skaičiumi nuo jo neatsilieka ir menų platforma Neries pakrantėje „Kultflux“, šiam iš paskos seka kino filmas „Kolekcionierė“. Šių metų naujiena – muzikinių vaizdo klipų kategorija. Nors Lietuvos kinas turi dėl ko raudonuoti, įvaizdinti dainas trispalvė tauta ryžtasi vis drąsiau.

Už šių metų debiutantus balsuoti kviečiama ČIA.

Čia galima išgirsti ar pamatyti naujokų darbus, perskaityti jiems skirtus ekspertų komentarus, pareikšti savo nuomonę. Geriausieji jų bus apdovanoti ceremonijoje, kurios detalės dėl pusiau suprantamų priežasčių kol kas slepiamos. Tačiau žurnalo darbuotojai šnabžda, jog tai bus puiki proga pamatyti visus naujokus vienoje vietoje ir vienu laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją