Festivalis šias unikalias erdves panaudos sukurdamas scenas muzikai ir vaizdui. Jose pasirodys 10 elektroninės muzikos kūrėjų ir didžėjų iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Ispanijos, Anglijos ir Lietuvos, bus demonstruojami vizualinių menų projektai ir specialus Gyčio Ivanausko teatro performansas.

“Ground Zero” – tai sprogimo centras, sprogimas – tai geras pamirštos dienos vakaras, neišsipildęs (karo) pažadas. Tai - kvietimas priimti dažnį”, - teigia renginio sumanytojai, gerai žinomi elektroninės muzikos scena besidomintiems vilniečiams. “Ground Zero” kuria 2004-aisiais vykusio, legenda tapusio festivalio “Elektrodienos” ir “Vasaros terasos” Vilniuje organizatoriai.

Pagrindinė gamyklos erdvė bus skirta minimal, electro ir techno dažniams. Čia pasirodys keturi skirtingi muzikos atlikėjai: prodiuseris ir didžėjus Butane, kurio studija “Alphahouse Records” laikoma viena įdomiausių left-field techno/house kompanijų Šiaurės Amerikoje, ispaniškai lietuviškas Monkey Brothers duetas, Pagalvė iš Techstylism kompanijos ir Nepriklausomų stebėtojų grupės (goio) narys Erik Orange.

Mažesniojoje “Ground Zero” scenoje pasirodys eksperimentinės elektronikos, dubstep ir drum`n`bass atlikėjai. Tarp jų – dubstep scenos Lietuvoje pradininkas Mark Splinter, pirmosios industrinės muzikos grupės Lietuvoje “Modus” narys Gintas K, vieni žinomiausių drum`n`bass pakraipos atstovų Vilniuje Intakz ir Simao bei kiti.

Senosios gamyklos elektra dalinsis ne tik patefonai ir elektroniniai instrumentai, bet ir vaizdo projektoriai, teatro šviesos, instaliacijų kambariai ir baro kėdės.

Vaizdo erdves užpildys gerai žinomi ir jauni video projektai - Vodka Jugend, Suckmafinger ir po pseudonimu Korb besislepiantis lietuviškų vaizdo klipų režisierius Rimantas Lukavičius (Vidis&Jazzu „I’ll be gone“, Jurga „Sandman’s Child“ ir kt.) Interaktyvaus video instaliacijas generuos Antanas Dubra, Bartoszas Polonskis, Rūta Kiškytė ir uroboras.lt

„Festivalis - duoklė vienai demokratiškiausių šiuolaikinių išraiškos priemonių – elektroninei muzikai, kuri, nepasiduodama vienam stiliui, pramonės šakai, savininkui ar interpretacijai, geba kaupti daugelio mokslų ir menų pasiekimus ir suteikti formą fragmentuotai kasdienybei“, - pranešime spaudai teigia „Ground Zero“ organizatoriai.

Pirmasis tarptautinis meno ir elektroninės muzikos festivalis „Ground Zero“ – gegužės 8 d., Ševčenkos 16, korpusas 13.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją