Kūrybiniu pseudonimu Speechy prisistatantis Justas Šiburkis teigia, kad šiuo metu įprastos saldžios ir cukruotos prieškalėdinės dainos tiesiog iškrenta iš realybės konteksto.

Kaip rašoma atlikėjo pranešime spaudai, Europos Komisija savo ataskaitoje teigia, kad nuovargis šiuo pandemijos metu ir psichologinės problemos yra natūralios dabartinės situacijos pasekmės. Kadenciją baigęs sveikatos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad žmonės elgiasi taip, „tarsi norėtų susinaikinti”. Tyrimų bendrovės „Rait” viešai pristatytais duomenimis, 2020 m. net 59 proc. Lietuvos gyventojų persvarstė savo prioritetus ir gyvenimo vertybes.

„Visgi daina, nors ir tamsi, yra pozityvi – ji kviečia skirti laiko sau ir nebeatidėlioti svajonių. Karantinas suteikia galimybę ir laiko akis į akį susitikti su savimi, bet atrodo, kad daugelis žmonių, ypač jaunimas, nuo to tik dar labiau bėga”, – sako Justas Šiburkis.

Reperis atskleidžia jaunimo materializmą, kai svarbu tik „tie” nauji batai ir „Instagram” „stories”, o tikrieji poreikiai atidedami neapibrėžtai ateičiai.

„Užmerk akis, įsiklausyk širdies”, – kviečia Speechy daina. Ją galite išgirsti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)