Karo Ukrainoje metinių dieną prie sostinės iniciatyvos prisijungė tiek didžiųjų miestų, tiek rajonų savivaldybės. Buvo organizuojami palaikymo mitingai, degami solidarumo laužai, žmonės žiebė solidarumo su Ukraina žiburius.

Renginiai Vilniuje prasidėjo nuo 16.30 val. Katedros aikštėje buvo rengiamas vadinamasis Pirmadienio mitingas. Jame dalyvavo beveik visų NATO valstybių ambasadoriai, surengę ir savo flashmob‘ą – kiekvienas savo valstybine kalba ištarė visiems žinomą šūkį „Slava Ukraini“.

Po to iš Katedros aikštės, Gedimino prospektu į Nepriklausomybės aikštę pajudėjo eisena, kurioje buvo nešamos didelio formato Ukrainos ir Lietuvos valstybinės vėliavos.

Tuomet Nepriklausomybės aikštėje įvyko pagrindinis akcijos koncertas. Į sceną, be svarbiausių valstybės vadovų ir svarbiausių Ukrainos paramos fondų atstovų, lipo grupė „G&G Sindikatas“, Ieva Narkutė, „KAnDIS“, „Baltos Varnos“, Merūnas Vitulskis, Aistė Smilgevičiūtė, ukrainiečių atlikėja Alana ir kiti! Renginį ves Edmundas Jakilaitis ir Gerūta Griniūtė.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Kaune, Vienybės aikštėje, invazijos metinių minėjimo scenoje pasirodė grupės „Flash Voyage“, „Thundertale“, atlikėjas Gebrasy, šeimos projektas „HansaNova“ ir kiti atlikėjai.

Solidarumo ir vienybės akcijas visoje Lietuvoje organizavo miestų ir miestelių savivaldybės bei kultūros centrai ir nors renginių formatai šiek tiek skyrėsi, žmonės visoje Lietuvoje tylos minute pagerbė žuvusius ir palaikė tebekovojančius. Pagrindinis akcijos akcentas – iniciatyva „Radarom“.

„NESUSTOKITE. Darykite tą patį“, – paklaustas, ką dar Lietuva galėtų padaryti, anksčiau atsakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Vasario 24-oji krauju įrašyta į modernaus, demokratiško pasaulio istoriją. Tos dienos paryčiais Rusija nusitaikė į strateginius Ukrainos gynybos objektus ir visą laisvąjį pasaulį. Jau žuvę dešimtys tūkstančių nekaltų žmonių, kankinamos ir niekinamos moterys, vaikai.

Nesuvokiamas žiaurumas nepalaužė Ukrainos valios gintis, o jos kova sutelkė laisvei neabejingus žmones visame pasaulyje. Ukrainos laisvė yra Lietuvos laisvė. Todėl nevalia sustoti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją